به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محسن قرائتی در سلسله جلسات درسهایی از قرآن که در صحن جامع رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه هر عملی که انجام میدهیم، باید به فکر قبولی آن هم باشیم، گفت: کثرت و زیادی کار، دلالت بر قبولی آن عمل نیست، برخی 30 بار حج میروند، اما هرگز به قبول شدن آن توجه ندارند، لذا همه مومنان درعمل خیر باید به اصل قبولی طاعت نیز توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه کار نباید برای خودنمایی باشد، اظهار کرد: برخی مسجد میسازند، برای ایتام خانه و جهزیه درست میکنند اما در همه زمانها به دنبال این هستند که نام خودشان را به عنوان نیکوکار بین مردم جا بیندازند و در اصل خلوص نیت ندارند.
این استاد و مفسر قرآن کریم تصریح کرد: کسی که اهل ریاء و خودنمایی است، کارهای خیرش هرگز در قیامت دستگیر او نخواهد بود، زیرا انسان ریاءکار همیشه به دنبال مشهور کردن خودش هست و در کارهایش به معنا و اصل «فی سبیل الله» کاری ندارد.
وی ادامه داد: ریاکاری تخریب کننده فضایل اخلاقی و عاملی برای پاشیدن بذر رذائل در روح و جان انسانهاست. ریاکاری اعمال را تو خالی و انسان را از پرداختن به محتوا و حقیقت عمل باز میدارد.
قرائتی تصریح کرد: خدای متعال در آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَی کَالَّذِی یُنْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ» میفرماید که ای کسانی که ایمان آوردهاید، بخششهای خود را با منت و آزار باطل نسازید همانند کسی که مال خود را برای نشان دادن به مردم، انفاق میکند و به خدا و روز رستاخیز ایمان نمیآورد.
وی اظهار کرد: رسول گرامی اسلام در حدیثی می فرمایند: « اگر بدانم یک عمل خیری را خدا از من قبول کرده است، این رضایت الهی، از اینکه زمین طلا شود و به مردم انفاق کنم، برایم شیرینتر است.»
رئیس ستاد اقامه نماز کشور خاطرنشان کرد: خدای متعال در قرآن میفرماید که فَوَیْلٌ لِلْمُصَلِّینَ الَّذینَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ، الَّذینَ هُمْ یُرآؤُنَ وَ یَمْنَعُونَ الْماعُونَ ؛ یعنی«وای بر نمازگزارانی که در نماز خود سهلانگاری می کنند، همان کسانی که ریا می کنند و دیگران را از وسایل ضروری زندگی منع مینمایند.» لذا انسان افزون بر اینکه باید نماز را سبک نشمرد، در عمل خیرش نیز نباید ریاکار باشد.
وی ابراز کرد: قرآن میفرماید که شرط قبولی عمل تقواست. «إِنَّما یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقینَ» خدا عمل را فقط از متقین قبول میکند. شرط قبولی اعمال این است که انسان تقوا داشته باشد.
نظر شما