۳۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۳۳

آغاز به کار بخش پردازش سیگنال‌های مغزی آزمایشگاه نقشه‌برداری مغز

آغاز به کار بخش پردازش سیگنال‌های مغزی آزمایشگاه نقشه‌برداری مغز

بخش پردازش سیگنال‌های مغزی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز  فعالیت خود را از خرداد ماه امسال آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز آماده ارائه خدمات پردازش سیگنال های مغزی به واحدهای تحقیقاتی و علوم پایه کشور است. همچنین مشاوره، پیش پردازش و پردازش سیگنال های مغزی از جمله فعالیت هایی است که در این بخش جدید انجام می‌شود.

این بخش با هدف استانداردسازی و بالابردن کیفیت بخش آنالیز  و پردازش های محاسباتی پژوهش های تجربی که در سطح کشور انجام می پذیرد، راه اندازی شده و در کنار سایر آزمایشگاه های این مرکز به نوعی تکمیل فرآیندهای لازم برای تسهیل و تسریع و افزایش سطح کاربری پژوهش های دانشگاهی و غیر دانشگاهی را به عهده دارد، تا از این طریق سطح علمی و صحت فعالیت های پژوهشی در حد استعداد پژوهشگران کشور برسد و توانایی طرح بیشتر در مجامع و مجلات برتر دنیا را پیدا کنند.

۱۱ مرداد ماه سال ۹۵ آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی، افتتاح شد تا پاسخگوی بخشی از نیازهای پژوهشی و فناوری کشور در زمینه ایجاد زیرساخت تصویربرداری و تحریک مغزی برای تحقیقات شناختی و ارائه خدمات دانش بنیان در حوزه علوم و فناوری های شناختی و نقشه برداری مغز باشد.

هم اکنون آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی است و باشگاه پژوهشگران آزمایشگاه حدود ۴۰۰ عضو دارد، دعوت از متخصصان کشور برای انجام پروژه های خود در آزمایشگاه از دیگر اقداماتی است که تا کنون انجام شده در همین راستا تا کنون ۲۰۲۰ نفر از متخصصان داخلی و خارجی از آزمایشگاه و امکانات آن بازدید کرده اند و ۱۹۶۰۰ نفر ساعت کارگاه های آموزشی در آزمایشگاه برگزار شده است. 

در واقع این آزمایشگاه امکان تحقیق برای پژوهشگران کشور را در حوزه‌های مختلف علوم اعصاب شناختی و نقشه برداری فراهم می‌کند. 

همچنین تجهیزات مورد نیاز این آزمایشگاه طی چندین جلسه، توسط هیاتی مرکب از متخصصان و اساتید داخلی و خارجی تعیین و نسبت به سفارش و تهیه آنها اقدام شد که شامل دستگاه های تصویربرداری تشدید مغناطیسی ۳ تسلا، تحریک غیرتهاجمی مغزی  TMS و TCS سازگار با MRI، الکتروانسفالوگرافی شامل سیستم سازگار با MRI و طیف نگاری کارکردی نزدیک مادون قرمز ( fNIRS)  است.

 این آزمایشگاه همچنین مجهز به امکانات پیشرفته پردازش داده، تصاویر و سیگنال و همچنین ارزیابی شناختی است که محققان می توانند از امکانات این آزمایشگاه استفاده کنند.

کد خبر 4009731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha