به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه هنگ کنگ که با نام اختصاری HKU نیز شناخته می شود، در حقیقت بیست و هفتمین دانشگاه برتر جهان و دومین دانشگاه برتر آسیا به حساب می آید. HKU در سال ۱۹۱۱ و برای رقابت با دانشگاه های خارجی تاسیس شده در چین به وجود آمد. از آن زمان تاکنون HKU یکی از برترین دانشگاه های منطقه به شمار می رود.
این دانشگاه در رتبه بندی های مختلف، همیشه جزو موسسات آموزش عالی برتر بوده است. به طوریکه HKU در رتبه بندی فهرست ۲۰۱۷ Times Higher Education سومین دانشگاه برتر بین المللی بود. علاوه بر آن در همین فهرست رتبه سوم دانشگاه بین المللی در حوزه چشم انداز بین المللی، هفتمین دانشگاه از لحاظ همکاری های بین المللی را به خود اختصاص داد.
همچنین در فهرست دانشگاه های برتر جهان در ۶ رشته جزو ۱۰ دانشگاه برتر جهان است و از لحاظ تراکم برنامه های تحصیلی دوسال متوالی رتبه نخست را به دست آورده است. علاوه برآن در فهرست ۲۰۱۷ Times Higher Education رشته های مهندسی و فناوری، هنر و علوم انسانی و پزشکی رتبه نخست را داشتند.
از سوی دیگر در رده بندی اکونومیست نیز برنامه MBA این دانشگاه بهترین برنامه در آسیا عنوان شد.
۸۲۳۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه هنگ کنگ
با توجه به رتبه این دانشگاه در سطح بین المللی جای تعجبی ندارد HKU درخواست های تحصیل بیشماری از سراسر جهان دریافت می کند. دانش آموزان هنگ کنگی برای ورود به این دانشگاه باید در آزمون HKDSEE موفق شوند. این دانشگاه در مرحله کارشناسی دانشجویان خود را براساس امتیازشان در این آزمون انتخاب می کند.
دانشجویان بین المللی یا افرادی که امتحانات دیگری را پشت سر می گذارند، باید از طریق وب سایت رسمی درخواست خود برای تحصیل در HKU ارائه کنند.
رقابت برای ورود به این دانشگاه بسیار زیاد است. در سال ۲۰۱۲ میلادی این دانشگاه ۷۰ هزار و ۹۴۶ درخواست برای مقطع کارشناسی دریافت کرد که ۲۳ هزار و ۸۵۲ مورد آن مربوط به خارج از سیستم آموزش هنگ کنگ بود. همچنین میان هر ۱۲ درخواست، یک مورد به دانشجوی بین المللی تعلق داشت. این درحالی است که نسبت درخواست دانشجویان بین المللی به داخلی در چین یک به ۳۱ مورد است.
براساس آمار این دانشگاه ۲۰۲۱۴ دانشجو در سال ۲۰۱۷ دارد. ۶۵ درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی و ۳۵ درصد در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند. البته ۶۰ درصد کل دانشجویان HKU از ۹۶ کشور جهان مشغول تحصیل در هنگ کنگ هستند. تعداد دانشجویان خارجی این دانشگاه در سال جاری میلادی ۸۲۳۰ نفر است که ۴۶ درصد آنها در مقطع کارشناسی و ۵۴ درصد در مقطع کارشناسی ارشد مشغول تحصیل هستند.
دوره کارشناسی ۴ ساله
در حال حاضر این دانشگاه دارای ۱۰ دانشکده آکادمیک است که بخش های تحقیقات و آموزش رشته های حسابداری و بازرگانی، پزشکی، دندانپزشکی، آموزش، حقوق، زبان، علوم سیاسی و علم اجتماعی آن قدرتمند هستند.
دوره کارشناسی در این دانشگاه ۴ ساله است اما برنامه های مربوط به پرستاری و پزشکی نیازمند دو سال آموزش اضافی هستند. در این دانشگاه دستورات و آموزش به زبان انگلیسی انجام می شود. حتی مسئولان HKU انگلیسی را به عنوان زبان مورد استفاده در پردیس دانشگاه اعلام کرده اند.
همچنین از سال ۲۰۱۲ میلادی دانشجویان محلی نیز باید کلاس های آکادمیک زبان انگلیسی و چینی را به عنوان دروس اضافی بگذرانند. اما دانشجویانی که زبان مادری آنها به غیر از چینی باشد و دانشجویانی که در برنامه درسی ثانویه خود زبان چینی نخوانده اند، از ملزومات آموزش این زبان معاف هستند.
دانشگاهی با بیشترین بودجه تحقیقاتی
HKU یکی از برترین دانشگاه های تحقیقاتی دنیاست. این درحالی است که طبق شاخص Essential Science Indicators موسسه تامسون رویترز، ۱۱۱ نفر از استادان این دانشگاه جزو یک درصد دانشمندان شاخص Essential Science Indicators موسسه تامسون رویترز هستند.
از سوی دیگر HKU یکی از دانشگاه های بنیان گذار Universitas ۲۱ (کنسرسیومی بین المللی از دانشگاه های تحقیق محور)، عضو بنیاد دانشگاه های پاسیفیک ریم، بنیاد دانشگاه های کامن ولث و بنیادهای متعدد دیگر نیز است. این دانشگاه با بیش از ۳۴۰ دانشگاه در ۴۳ کشور دنیا مرتبط است.
این دانشگاه بودجه عملیاتی کلانی در اختیار دارد که سطوح بالای دولتی آن را تامین می کنند. در سال ۲۰۱۳/۲۰۱۲ میلادی مرکز Research Grants Council (RGC) بودجه کامل تحقیقاتی معادل ۱۰۸۸ میلیون دلار هنگ کنگی را به این دانشگاه پرداخت کرد که بیشترین بودجه اختصاص یافته میان دانشگاه های هنگ کنگ است.
جالب آنکه استادان HKU نیز بالاترین دستمزدها را در جهان دریافت می کردند که البته در سال های اخیر دستمزد آنان کاش یافته است.
خدمات درمانی و پیشگیری برای دانشجویان
در این دانشگاه مراکز مختلفی برای رفاه دانشجویان فعال است. از جمله مرکز توسعه و منابع برای دانشجویان که راهنمایی های لازم درباره وجوه مختلف زندگی دانشجویان از جمله مشاوره را فراهم می کند. علاوه بر آن خدمت سلامت دانشگاه نیز خدمات درمانی و پیشگیری را برای دانشجویان فراهم می کند.
بنیانگذار چین نوین فارغ التحصیل HKU
این دانشگاه دانشمندان بزرگی را در حوزه های مختلف پرورش داده است. یکی از آنها دکتر سان- یات سن، بنیانگذار چین نوین است که فارغ التحصیل رشته پزشکی این دانشگاه بود. همچنین بیش از ۴۰ مقام ارشد، اعضای شورای اجرایی شرکت ها و شورای قانونگذاری دولت هنگ کنگ از فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند.
دانشگاه هنگ کنگ نخستین گروه در جهان بود که ویروس کرونا (عامل بیماری سارس) را ایزوله کرد.
همچنین در رده بندی کاریابی فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر جهان، HKU مقام ۱۸ را دارد. به عبارت دیگر به مدت ۱۱ سال متمادی نرخ کاریابی فارغ التحصیلان این دانشگاه ۹۹.۴ درصد تخمین زده شده است.
نظر شما