به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا جاوید معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان آنکه متعاقب تحویل زمین زیر پل و تجهیز کارگاه، تلاش برای تبدیل پل فلزی کریمخان به پل کامپوزیت بتنی رسما از نیمه خردادماه سال جاری آغاز شده است،گفت: تقویت فونداسیون و کوله های بتنی طرفین پل، نیازمند حفاری و اجرای ۱۲۰ حلقه شمع است که احداث آنها همزمان با پایش وضعیت تیرها و ستون های فلزی پل در حال انجام است.
جاوید با یادآوری اینکه راهبرد کلی این پروژه شامل حفظ پایهها و شاهتیرهای فلزی و احداث یک دال بتنی با ضخامتی حدود ۱۰ سانتیمتر به جای عرشه فلزی است، افزود: عملیات تقویت اتصالات، شاه تیرها، ستون ها و پای ستون ها بلافاصله پس از تکمیل اطلاعات مربوط به وضعیت پل در دستور کار قرار می گیرد.
وی جایگزین کردن عرشه فلزی پل کریمخان با عرشه بتنی را مستلزم تهیه طرح انحراف ترافیک و انسداد نوبتی هریک از باندهای شمالی و جنوبی این پل سواره رو حداقل به مدت یک ماه دانست و یادآور شد: کنارگذرهای زیر پل و همچنین معابر موازی خیابان کریمخان در زمان اجرای عملیات تعویض عرشه به عنوان معابر جایگزین ترافیکی در نظر گرفته می شوند.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، تعویض تمام نئوپرن های موجود پل کریمخان با نئوپرن هایی با امکان باربری و جابجایی بیشتر، نصب برش گیرها و وزنه های بتنی در طرفین پل، تعویض کامل هندریل ها و اتصال دو عرشه شمالی و جنوبی را به عنوان سایر اقدامات پیش رو در پروژه تبدیل وضعیت پل کریمخان به پل کامپوزیت بتنی برشمرد.
شهر تهران دارای ۷ پل سوارهرو فلزی شامل پل تقاطع خیابانهای حافظ و طالقانی، پل تقاطع خیابان های حافظ و جمهوری، پل چوبی، پل کالج، نصر، آزمایش و کریمخان است. فرسودگی روکش، از کار افتادگی نئوپرنها و فرسایش درزهای طولی و عرضی، از شایع ترین آسیبهایی است که در این دسته از پلها رخ میدهد. تبدیل عرشه فلزی پل های فوق به عرشه بتنی نه تنها دوره عملکرد حدودا ۵ ساله این سازه ها را دائمی می کند بلکه هزینه های تعمیر و نگهداری آنها را به دلیل بی نیاز شدن از پوششهای گرانقیمت و غالبا کم دوام اپوکسی و کاهش قابل توجه تعداد درزهای طولی و عرضی به شدت کاهش می دهد.
نظر شما