خبرگزاری مهر، گروه استانها - جواد قنبری: این روزها هر چه بیشتر از تابستان سپری می شود بر شدت طوفان در منطقه سیستان نیز افزوده می شود تا جایی که حتی نفس کشیدن برای مردم سخت شده است و حالا دیگر نفس ها به شماره افتاده است اما ظاهرا قرار نیست اقدامی عملی از سوی مسئولان انجام شود.
شعاع دید در منطقه سیستان به ۲۰۰ متر رسید
کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان، علی ملاشاهی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بر اساس آخرین نقشه های همدیدی و آینده نگری هواشناسی همچنان تا روز پنجشنبه با افزایش شیب فشاری در شمال استان سیستان و بلوچستان وزش باد شدید و گرد و خاک خواهیم داشت.
وی افزود: از همین رو طی این مدت طوفان گردوخاک موجب کاهش دید افقی و اختلال در تردد در محورهای مواصلاتی در شمال استان سیستان و بلوچستان می شود.
وی گفت: طوفان گردوخاک که از صبح امروز در شمال استان شدت گرفته درحال حاضر با سرعت ۸۱ کیلومتر برساعت در منطقه سیستان در حال وزیدن است و شعاع دید در حال حاضر در زابل به ۳۰۰ متر و در زهک به ۲۰۰ متر رسیده است.
کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: از بعداز ظهر امروز از شدت طوفان کاسته شود و از بعد از ظهر پنج شنبه تا شنبه روند سرعت باد کاهشی باشد، اما مجدد از روز یکشنبه تا سه شنبه آینده این قصه پرغصه تکرار خواهد شد.
وی تصریح کرد: از همین رو به افراد آسیب پذیر از جمله سالمندان، بیماران وکودکان توصیه می شود در زمان غبار آلودشدن هوا از ترددهای غیر ضروری درفضای باز خودداری کنند.
البته موضوع طوفان سیستان داستان جدیدی نیست بلکه مربوط به سال ها است که با توجه به خشکسالی های دو دهه اخیر و خشک شدن تالاب هامون که منشا اصلی ریزگردها در این منطقه است شدت پیدا کرده است.
اما موضوعی که در میان حائز اهمیت است این است که چرا در این مدت دو دهه هیچ اقدام موثری صورت نگرفته است و تنها اقدامات دولت مردان تقسیم ماسک و پوشال کولر آبی بوده است!
۵ هزار ماسک بین مردم منطقه سیستان توزیع شده است
فرماندار زابل در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با توجه به شدت گرفتن طوفان های ۱۲۰ روزه و طوفان و گرد و غبار ناشی از در چند روز گذشته ۵ هزار ماسک بین مردم این منطقه توزیع شده است.
وی با اشاره به اینکه شرایط منطقه در حال حاضر در حد بحران است، افزود: وقوع طوفان های اخیر علاوه بر مشکلات فراوانی که برای مردم منطقه ایجاد کرده موجب بروز خساراتی به تاسیسات منطقه نیز شده است.
وی گفت: بر طبق اعلام ستاد بحران استانداری غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان به حدود دو برابر شرایط بحرانی رسیده است.
هوشنگ ناظری خاطر نشان کرد: تمام دستگاههای عضو ستاد بحران استان از جمله هلال احمر، راه و شهرسازی، برق، آب و مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانهای منطقه سیستان برای ارائه خدمات به خسارات دیدگان طوفان در حالت آماده باش کامل بسر میبرند.
حالا با توجه به این شرایط ظاهرا ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان دو تصمیم جدی دارد در این شرایط بحرانی در منطقه سیستان اتخاذ کرده است یکی اینکه دستگاه ها آماده باش باشند و دیگری اینکه ماسک در بین مردم توزیع کند!
طوفان سیستان ۱۵۹ نفر راهی مراکز درمانی کرد
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز روز گذشته در این خصوص اظهار داشت: بر اثر شدت طوفان گرد و خاک در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۹ نفر بیمار تنفسی به مراکز درمانی منطقه سیستان مراجعه کردند.
غلامعلی رفعت گفت: ۱۲۱ نفر از مجموع مراجعه کنندگان به مراکز درمانی منطقه سیستان در این مدت به صورت سرپایی درمان و ۳۸ نفر با توجه به شدت بیماری بستری شدند.
وی افزود: افراد مراجعه کننده به بیمارستان ها و مراکز درمانی منطقه سیستان در این مدت علاوه بر مشکلات تنفسی در گروه های بیماران چشمی، قلبی و ترافیکی تقسیم شدند.
وی گفت: واحدها و مراکز بهداشتی درمانی، بیمارستان ها و اورژانس ها در حال خدمات رسانی لازم به مردم طوفان زده منطقه سیستان هستند
اما نکته عجیب تر اینکه امروز و تا این لحظه حتی آمار مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و بیمارستان ها در منطقه سیستان از سوی مسئولین ذیربط اعلام نشده است و با وجود اینکه خبرنگار مهر با چندین نفر از مسئولین دانشگاه علوم پزشکی زابل و مرکز فوریت های این دانشگاه تماس گرفت متاسفانه یا پاسخگو نبودند و یا در مرخصی به سر می برند.
قطعا مسئولی که در یک نقطه خوش آب و هوا در مسافرت باشد نمی تواند حال مردم منطقه را درک کند البته این روزها مردم استان سیستان و بلوچستان به دور کاری و مدیریت تلگرامی و فیس بوکی مدیران ارشد استان عادت کرده اند و این دیگر پدیده عجیب و جدیدی برای آن ها نیست.
این در حالی است که طوفان گرد و غبار همچنان در منطقه سیستان فاجعه آفرینی می کند زیرا تداوم طوفان این منطقه در این سال های متمادی باعث شده تا بر طبق آمار وزارت بهداشت منطقه سیستان رکورد دار بیماری ها تنفسی همچون آسم و سل در کشور باشد.
حالا باید دید که واقعا فقط با توزیع چند ماسک می توان از تشدید و اشاعه بیشتر این بیماری های خطرناک در منطقه سیستان جلوگیری کرد.
نظر شما