محمد محمدی قیداری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در استان زنجان ۵۰ درصد از معلولیت ها اختلالات ژنتیکی دارند و در هر دقیقه ۸ کودک معلول در دنیا متولد میشود و در کشور سالانه ۴۰ هزار معلول در کشور متولد میشود.
وی اظهار کرد: معلولیت نه تنها به خانواده ضربه میزند بلکه هزینههای بسیار سنگینی را به جامعه وارد میکند و در این میان پیشگیری بهترین اقدام برای کاهش بروز بیماریهای ارثی مادر زادی است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: مشاوره ژنتیک گامی مؤثر در کم کردن معلولیتها است و پیشگیری از اختلالات ژنتیک و مادرزادی جنبههای مختلفی را در بر میگیرد که مشاوره ژنتیک هسته اصلی و بخش مهم این خدمات را تشکیل میدهد.
مدیر کل بهزیستی استان زنجان گفت: مشاوره ژنتیک به معنی تبادل اطلاعات بین مشاوره کننده و مراجع است و مشاوره با توجه به اطلاعات دریافتی در خصوص بیماریهای موجود در خانواده، ریسک تکرار بیماری را در نسل بعدی تخمین میزند.
محمدی قیداری یادآور شد: این بیماری در افرادی که در خانواده سابقه معلولیت دارند و ازدواج فامیلی داشتهاند بهعنوان گروه پرخطر نامگذاری شدهاند بیشتر است و پیشگیری بهترین اقدام برای کاهش بروز بیماریهای مادرزادی است و میتواند کنترل کرد.
محمدی قیداری با اشاره به اجرای این طرح در استان افزود: این طرح در دو مقطع است، رده اول برای زوجینی که در شرف ازدواج هستند و بعدی هم در مدارس و دانشگاهها است و طرح غربالگری ژنتیکی در دانشگاهها و مدارس با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و برای زوجین جوان در ثبتاسناد انجام میشود و برای دو هزار و ۵۰۰ نفر در سال گذشته انجام شد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: معلولان چند برابر بیشتر از افراد سالم هزینه دارد و مشاوره ژنتیک روشی است تا بیماران و خانوادههای آنان بتوانند، اطلاعات علمی درباره بیماری و شرایط ژنتیکی خود را بهدست آورند و بهترین زمان برای انجام مشاوره ژنتیک را قبل از ازدواج است.
وی افزود: مشاوره قبل از بارداری، در دوران بارداری و یا پس از تولد اولین فرزند ناهنجار قابل انجام است.
نظر شما