به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پارسی در نشست خبری که صبح دوشنبه به مناسبت فرارسیدن هفته بهزیستی برگزار شد، بابیان این که دولت مطابق با قانون ششم توسعه، سازمان بهزیستی را مکلف کرده، که در شهرستان های بالای ۵۰ هزار نفر، اقدام به توسعه مراکز اورژانس اجتماعی کند، اظهار کرد: در هفته بهزیستی پنج مرکز اورژانس اجتماعی در شهرستان آستانه اشرفیه، صومعهسرا، ماسال، شفت و رضوانشهر به صورت پاره وقت افتتاح می شوند.
وی افزود: شهرهای رشت،لاهیجان، تالش، انزلی و فومن دارای مراکز اورژانس اجتماعی بودند و در سال ۹۴ نیز مرکز اورژانس رودبار و در سال ۹۵ مرکز اورژانس آستارا و در سه ماه اول سال جاری مراکز رودسر و لنگرود راه اندازی شد که مجموع مراکز اورژانس اجتماعی به ۹ مرکز رسید.
مدیرکل بهزیستی گیلان ادامه داد: مجموعه شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر در گیلان به جزو سیاهکل و املش که زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند، ۱۴ شهرستان است که با وجود ۹ مرکز اورژانس اجتماعی در گیلان نیاز به پنج مرکز دیگر داریم، که در هفته بهزیستی به صورت ویدیو کنفراس توسط رئیس جمهور افتتاح می شود.
پارسی با اعلام اینکه در سال گذشته ۱۳ هزار و ۸۰۰ مداخله اورژانس اجتماعی انجام شده، تصریح کرد: از مجموع تعداد مذکور ۵۹۴ مورد کودک آزاری، ۴۰۶ مورد همسر آزاری، ۲۳۱ مورد اقدام به خودکشی و ۱۱۸ مورد در مورد سالمند آزاری در گیلان بوده است.
وجود بیش از ۴۴ هزار معلول در گیلان
در ادامه این نشست معاون امور توانبخشی بهزیستی گیلان نیز آمار معلولان در گیلان را ۴۴ هزار و ۸۴۵ نفر اعلام کرد و گفت:بزرگترین گروه معلولان، جسمی و حرکتی هستند که حدود ۳۵درصد معلولان را تشکیل می دهند.
رحیم تکاملی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۶ مرکز شبانه روزی در سازمان بهزیستی گیلان وجود دارد، افزود: هم اکنون در حدود دو هزار و ۳۰۰ نفر از معلولان در این مراکز نگهداری می شوند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گیلان با اعلام تعداد ۳۱ مراکز روزانه در گیلان گفت: در حال حاضر دو هزار و ۱۰۰ نفر در مراکز روزانه سازمان تحت پوشش هستند.
انجام هشت هزار و ۹۰۰ مداخله مشاوره ای در امر طلاق
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گیلان نیز یکی از اهداف سازمان را در مبحث کاهش آسیب های اجتماعی اقدامات و برنامه های مدون برای کاهش طلاق بیان کرد و گفت:یکی از برنامه های سازمان بهزیستی در زمینه کاهش طلاق، آموزش پیشگیری در افراد سنین ازدواج و آموزش درمدارس است، که در سال گذشته بیش از ۳۱ هزار نفر از دانش آموزان گیلانی در مقطع متوسطه و پیش دانشگاهی با توجه به این طرح تحت آموزش قرار گرفتند.
رضا جعفری با اشاره به این که هشت هزار و ۹۰۰ نفر زوج از دادگستری گیلان به سازمان بهزیستی ارجاع داده شدند، که تحت مشاوره و خدمات مداخلاتی قرار گرفتند، افزود: از مجموع ارجاع داده شده بالغ بر ۱۲ درصد منجر به سازش زوجین شده است.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گیلان در ادامه تصریح کرد :کل مشاوره های صورت گرفته در ۶۶ مرکز روانشناختی سازمان بهزیستی گیلان ۳۶ هزار نفر در سال گذشته بوده است.
نظر شما