به گزارش خبرنگار مهر، ظهر یکشنبه به میزبانی دادگستری علی آبادکتول نشست بررسی اجرای طرح عفاف و حجاب در شهرستان برگزار شد.
در این نشست همه حاضران بر اجرای طرح در شهرستان تاکید داشتند اما نحوء اجرا و چگونگی برخورد نیروهای به کار گرفته شده و همچنین انجام آسیب شناسی و کار تحقیقاتی و مطالعاتی موضوع این بود مورد تبادل نظر قرار گرفت.
ابتدا دادستان عمومی و انقلاب شهرستان علی آبادکتول با یادآوری اینکه این طرح از ۱۲ تیرماه در شهرستان به اجرا گذاشته شده است، گفت: با بهره گیری از ظرفیت نیروهای بسیج ۷۲ خانم برای اجرای طرح عفاف و حجاب آموزش دیدند.
رمضان جمشیدی قادیکلایی با بیان اینکه برای این افراد کارت شناسایی صادر شد، افزود: نیروهای آموزش دیده در قالب گروه های چهار نفره در خصوص بدحجابی در شهرستان و مناطق تفرجگاهی تذکر می دهند.
وی تاکید کرد: نگاه دستگاه قضا در اجرای این طرح امر به معروف و نهی از منکر است و قرار نیست در همان مرحله اول برخورد قضایی و انتظامی با بدحجابان در شهرستان صورت گیرد.
نگاه سیاسی و امنیتی نداریم
دادستان عمومی و انقلاب علی آبادکتول با یادآوری اینکه با گذشت یک ماه از اجرای این طرح یک برخورد فیزیک با بدحجابان نداشته ایم، اضافه کرد: در اجرای طرح عفاف و حجاب نگاه سیاسی و امنیتی نداریم و قرار نیست بگیر و ببند راه بیندازیم.
وی با بیان اینکه ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی و بزهکاری ها در بی حجابی است، تصریح کرد: در ۳۰ سال گذشته کارهای فرهنگی در خصوص حجاب و عفاف انجام شده اما لباس و پوشش به سمت فرهنگ غربی بیشتر است.
جمشیدی قادیکلایی با تاکید بر اینکه کارهای فرهنگی صرف در این حوزه نتیجه بخش نبوده است، خاطرنشان کرد: به دلیل بدحجابی و بی حجابی جامعه در خطر است و ریشه این خطر در مسائل مربوط به عفاف و حجاب است.
وی ادامه داد: بررسی پرونده های قضایی نشان می دهد ۹۰ درصد افرادی که در سال های گذشته مورد تعرض قرار گرفته اند از پوشش مناسبی برخوردار نبوده اند و بی حجابی و بدحجابی زمینه برای ارتکاب جرم را فراهم کرده است.
جرم انگاری بی حجابی
دادستان عمومی و انقلاب علی آبادکتول با بیان اینکه حجاب یک ضرورت است، اظهار کرد: در قانون برای بی حجابی جرم انگاری شده است و مقابله با بی حجابی یک ضرورت انکارناپذیر است.
وی با تاکید بر اینکه نمی توانیم در خصوص بدحجابی دست روی دست بگذاریم، بیان کرد: توجه دادن دستگاه ها به انجام کار فرهنگی در مقابله با اولویت و محوریت امر به معروف و نهی منکر رویکرد اصلی در اجرای این طرح است.
جمشیدی قادیکلایی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی امکانات، توانایی ها و ظرفیت های خود را برای اجرای طرح عفاف و حجاب به دادستانی اعلام کنند، یادآور شد: هم اکنون ۹۵ نیروی آموزش دیده در این طرح با ما همکاری دارند و امیدواریم به زودی از ظرفیت مردمی و بسیج در مورد آقایان هم بهره ببریم.
نیازمند تشکیل تیم ارشاد آقایان هستیم
در ادامه یکی از نیروهای اجرایی طرح عفاف و حجاب به کمبودها و نیازها در این حوزه اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح از تیرماه در قالب ۱۸ تیم آغاز شده و نیروها برای اجرای طرح نیازمند حمایت های مادی و معنوی دستگاه های اجرایی و انتظامی هستند.
انسیه باستانی با بیان اینکه تهیه بسته های فرهنگیبا حمایت مالی سایر دستگاه ها می تواند به اجرای بهتر طرح کمک کند، خواستار تشکیل تیم ارشاد آقایان در حوزه عفاف و حجاب شد.
وی ادامه داد: حضور نیروهای نظامی و انتظامی و اجرای برنامه های آموزشی و فرهنگی در کنار اجرای طرح می تواند بر کارآیی و اثربخشی طرح در شهرستان بیفزاید.
نیازمند کار مطالعاتی هستیم
در ادامه مدیران دستگاه اجرایی و به ویژه دستگاه های فرهنگی به بیان دیدگاه های خود در خصوص اجرای این طرح پرداختند و رئیس اداراه فرهنگ و ارشاد اسلامی علی آبادکتول با تاکید بر اینکه برای اجرای طرح عفاف و حجاب حضور نیروهای انتظامی ضرورت ندارد، اظهار کرد: تجربه نشان داده با برخورد فیزیکی صرف در یک حوزه نمی توانیم نتایج مطلوبی کسب کنیم.
حجت الاسلام سیدمحمود میردیلمی بیان کرد: برای اجرای بهت طرح نیازمند انجام کارهای مطالعاتی و کارشناسی شده هستیم.
سپس رئیس اداره اطلاعات شهرستان با تاکید بر اینکه باید ارزشگذاری اجرای طرح انجام شود و نتایج مثبت و منفی اجرای طرح عفاف و حجاب مورد ارزیابی قرار گیرد، گفت: نیروی انتظامی نیروی لازم برای مشارکت ندارد و اگر هم داشته باشد به اعتقاد بنده نباید موضوع را امنیتی کنیم.
حسین کیانی متذکر شد: بیش از هر چیز در این حوزه نیازمند تغییر فکر و عقیده مردم جامعه هستیم و این کار از توان یک دستگاه خارج است.
وی تاکید بر اجرای کار مطالعاتی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح نه تنها در یک شهرستان بلکه در کلان کشور باید به اجرا گذاشته شود و رسانه، دستگاه های اجرایی و فرهنگی و حتی تولید کننده نیز در اجرای آن مشارکت کنند.
در ادامه فرماندار علی آبادکتول از بی حجاب به عنوان یک آسیب اجتماعی نام برد و بر مردمی و عمومی کردن این طرح تاکید کرد و گفت: تشکل های فرهنگی و اجتماعی باید به کمک دستگاه های فرهنگی بیایند.
احمد تجری مفرد افزود: باید در این راستا از پشتوانه مردمی و ظرفیت خیرین استفاده کرده و پس از تعیین اولویت های اجرای طرح، جلسه توجیهی برای اصناف و تولید کنندگان هم برگزار کنیم.
نظر شما