۱۹ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۴۲

مهر گزارش می دهد؛

«اولویت های سیاست خارجی»دولت دوازدهم چیست؟

«اولویت های سیاست خارجی»دولت دوازدهم چیست؟

برنامه ارائه شده ظریف برای دولت دوازدهم، در برگیرنده دو ابر اولویت دیپلماسی اقتصادی و تقویت روابط با همسایگان است و به این منظور تغییراتی در ساختار وزارتخانه رخ خواهد داد.

خبرگزاری مهر،  گروه سیاست_محمد مهدی ملکی: وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم هر یک طبق روال مرسومی که هست برنامه هایشان را جهت اداره وزارتخانه های متبوع خود تقدیم مجلس شورای اسلامی می کنند تا نمایندگان ملت در زمان قانونی و مقرر در کمیسیون های تخصصی با بررسی همه ابعاد آن و حتی صحبت حضوری با وزرای پیشنهادی نسبت به عملکرد و گذشته آنها و برنامه ها آتی اشان، تصمیم گیری داشته باشند.

محمد جواد ظریف جزو آن دسته از وزرایی است که مجددا به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه برای سکانداری آن وزارتخانه در دولت دوازدهم معرفی شده است.

در برنامه ارائه شده از سوی ظریف، ضمن برشمردن چالش ها، تهدیدات و فرصت های منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی ایران در دوران گذاری که در آن قرار داریم، به نقاط قوت و عملکرد دستگاه سیاست خارجی در دولت یازدهم هم پرداخته شده است.

آن گونه که در برنامه ظریف آمده، سیاست خارجی کشورمان در دولت دوازدهم دو «ابراولویت» دارد.  اولویت اول حل و فصل مشکلات منطقه ای و تقویت روابط و سطح همکاری ها با کشورهای همسایه و اولویت دوم هم، هر چه فعال تر کردن «دیپلماسی اقتصادی» به نحوی که بتواند سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مکرر مقام معظم رهبری هم قرار دارد را در روابط خارجی ایران با دیگر کشورها جاری و ساری سازد و از این طریق منافع ملی کشور تامین گردد.

در برنامه ارائه شده دو اولویت فوق، لازم و ملزوم و مرتبط با یکدیگر دانسته شده و علت آن هم این گونه تفسیر می‌شود که با حل و فصل مشکلات منطقه ای و تقویت روابط با همسایگان بستر مناسبی جهت پیشبرد دیپلماسی فعال اقتصادی بوجود می آید.

به گزارش مهر  گفته می شود ظریف قصد دارد در راستای تحقق بهتر دو اولویت فوق الذکر، تغییراتی در داخل چارت سازمانی وزارت خارجه انجام دهد و دو احتمال کلی برای تغییرات در ساختار وزارت امورخارجه وجود دارد:

- معاونتی تحت عنوان «دیپلماسی اقتصادی» شکل خواهد گرفت که کلیه امور اقتصادی و تبیین سیاست های راهبردی و کلان سفارتخانه های ایران در دیگر کشورها و تمرکز و بسیج دیگر امکانات و تجهیزات مادی و انسانی وزارت خارجه در آن معاونت مدیریت می‌شود.

-همچنین معاونت های فعلی آمریکا-اروپا، آسیا-اقیانوسیه، عربی و آفریقا منحل و همه تحت یک معاونت به نام «معاونت سیاسی» در قالب ۸ اداره کل شکل خواهد گرفت که در این میان بنا به اهمیت فوق الذکر نسبت به توسعه و تقویت روابط با همسایگان، «اداره کل امور همسایگان» تشکیل خواهد شد.

کد خبر 4053673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha