به گزارش خبرنگار مهر از چین تایپه، مراسم بیست و نهمین دوره رقابتهای یونیورسیاد دانشجویان جهان از ساعت ۱۹ امروز شنبه (به وقت محلی) در ورزشگاه «تایپه آرهنا» آغاز شد. بیش از ۱۴۰ کشور و بیش از ۱۲ هزار شرکت کننده در این رقابتها حاضر شده اند.
این مراسم تحت تاثیر فضای سیاسی بین دو کشور چین تایپه و چین قرار داشت به طوری که مخالفان و موافقان این دو کشور در حاشیه مراسم افتتاحیه با تجمع و تظاهرات در حاشیه ورزشگاه، توجه تماشاگران و رسانه های خارجی را به خود جلب کرده بودند.
همچنین برای تامین امنیت این مراسم، نیروهای زیادی به کار گرفته شده بودند و حتی برای تامین امنیت از سگهای تربیت شده استفاده می شد.
پیش از آغاز رسمی این مراسم، نمایش های مختلفی برای تماشاگران حاضر در ورزشگاه از جمله هنرهای رزمی و اجرای آهنگهای بومی برگزار شد.
بعد از اجرای مراسم مقدماتی و آتش بازی ابتدایی، مراسم افتتاحیه رسما آغاز شد و پرچم کشور چین تایپه در حضور «چی چنگ» اولین زن مدال آور تایپه در المپیک و چند ورزشکار به اهتزاز در آمد. سپس مراسم رژه تیم ها آغاز شد. هرچند کشورهای ابتدایی که نامشان به ترتیب خوانده می شد، با تمام ورزشکاران خود در مراسم رژه حاضر بودند، اما به تدریج و از زمانی که نام کشور بروئنی خوانده شد، فقط یک پرچمدار (از کشور میزبان) در صحنه رژه ظاهر شد. کشور ایران هم در حالی که اعلام شده بود با پرچمداری سعید رجبی قهرمان دوره گذشته تکواندو رژه برود، همانند سایر کشورها به میدان نیامد و فقط یک پرچمدار چینی پرچم ایران را به جایگاه رژه برد. این در حالی بود که پیش از این کشورهای آرژانتین، الجزایر، برزیل، آلبانی و چند کشور ابتدایی لیست، با پرچمدار وارد میدان شده بودند.
گفته می شد اعتراضات سیاسی در خارج از ورزشگاه باعث شده بود تا مسئولان ستاد برگزاری از کشورهای مختلف و ورزشکارانشان بخواهند برای تامین امنیت، آنها را از «تایپه آرهنا» محل برگزاری افتتاحیه دور کنند. به همین خاطر کاروان ایران همانند بیش از ۱۰۰ کشور دیگر در مراسم اصلی رژه حضور نداشت و فقط پرچم این کشورها توسط یک تایوانی در میانه میدان به حرکت در آمد.
حدود یکساعت بعد از این اتفاق و با برقراری امنیت، سرانجام به ورزشکاران کشورها اجازه حضور در ورزشگاه داده شد. به این ترتیب، مراسم رژه با بی نظمی عجیبی و بدون حضور پرچمدار در ساعتی که زمان آن گذشته بود، برگزار شد. اعضای کاروان ایران هم در این مراسم حضور یافتند تا در مراسم رژه دوباره کاری شود!
بعد از رژه تیم ها، برگزاری نمایش های سنتی و بومی مجددا در دستور کار قرار گرفت. مسئولان برگزاری این رقابتها سعی کرده بودند با برنامه های متنوع، خود را کاملا آماده برگزاری این بازی ها نشان بدهند و فرهنگ کشور تایوان را به معرض نمایش بگذارند.
بعد از برگزاری این نمایش ها، نوبت به صحبتهای رئیس فدراسیون جهانی ورزش های دانشگاهی (فیزو) رسید. «اولگ ماتیتسین» رئیس فیزو از اتفاقات رخ داده در مراسم رژه عذرخواهی کرد. سپس پیام تصویری «توماس باخ» رئیس کمیته بین المللی المپیک نیز پخش شد. وی گفت: یونیورسیاد برای دانشجویان رویداد فراموش نشدنی است. رئیس کمیته بین المللی المپیک همچنین اظهار امیدواری کرد تعداد زیادی از ورزشکاران حاضر در یونیورسیاد را در المپیک توکیو ببیند.
دیگر سخنران این مراسم «تسای اینگ ون» رئیس جمهور چین تایپه بود. وی ضمن خوش آمد گویی به تماشاگران، از کشورش با نام تایوان یاد کرد و این موضوع باعث شد تماشاگران تایوانی با شادی و با صدای بلند واکنش نشان بدهند.
بالارفتن پرچم فیزو که در هر دوره از این مسابقات در روز افتتاحیه انجام می شود، قسمت بعدی برنامه بود. این پرچم توسط هشت قهرمان تایوان حمل شد و به اهتزاز در آمد. سپس برنامه های نمایشی مجددا برای مدت زمان زیادی از سر گرفته شد.
در قسمت پایانی برنامه هم مشعل المپیک توسط ۵ قهرمان تایوان در دنیا در رشته های تنیس، بدمینتون، تیر و کمان، وزنه برداری و بیس بال حمل شد و در جای خود قرار گرفت. «چن چین - فنگ» اولین بیس بالیست چینی که موفق به بازی در لیگ آمریکا شده بود، آخرین نفری بود که با چوب بیسبال و به صورت نمادین، به مشعل کوچک ضربه زد و آنرا به سمت مشعل اصلی برای روشن شدن پرتاب کرد. این مراسم با آتشبازی و ساعت ۲۲:۳۰ به وقت محلی به اتمام رسید.
نظر شما