به گزارش خبرنگار مهر، مسعود امینی تیرانی عضو هیات انتخاب و داوری بخش فیلم پنجاهوهفتمین جشنواره منطقهای سینمای جوان کرمانشاه «شبدیز» با بیان اینکه همیشه اتفاقات و جشنواره های سینمای جوان را دنبال کرده است، اظهار کرد: اگرچه در چنین جشنواره منطقه ای کمتر شرکت کرده ام ولی بی اطلاع هم نیستم ولی من موافق جشنواره های متنوع هستم و فکر می کنم افزایش تعداد جشنواره ها در کل اتفاق خوبی است.
وی افزود: آنچه نگران کننده است مشابهت و یکسانی شکل و رویکرد و روش های برگزاری جشنواره ها است که متاسفانه همه شبیه به هم هستند.
امینی تیرانی جشنواره های منطقه ای را به دلیل داشتن یک ویژگی جغرافیایی دارای هویت دانست و اضافه کرد: می توان این ویژگی های جغرافیایی و منطقه ای را به عنوان ویژگی ممتاز این جشنواره ها تقویت کرد. من فکر می کنم الگوهای برگزاری جشنواره های منطقه ای هم باید تغییر کند و بخشی از هویت آموزشی سینمای جوان و در کل تولید فیلم کوتاه شود.
عضو هیات انتخاب «شبدیز» اظهار کرد: می توان جشنواره را در مرکز شهرها و محیطهای بکر طبیعی و شبیه یک کمپ دو، سه روزه برگزار کرد. اعتقادم بر این است که برگزاری با الگوهای تازه و نو می تواند برگ برنده و ممتاز جشنواره های منطقه ای باشد.
امینی تیرانی جشنواره های منطقه ای را اولین حلقه شکل گیری گروه های فیلمسازی کوچک عنوان کرد و افزود: در چنین محافلی گروه های کوچک فیلمسازی قدرت رشد و تقویت بیشتری پیدا می کنند و می توانند زمینهساز شکل گیری گروه های حرفه ای تر و قدرتمندتر شوند.
وی درباره فیلم های جشنواره «شبدیز» گفت: در این رویداد مثل هر جشنواره دیگری هم اتفاقات درخشان و هم نگران کننده داریم. کیفیت و کمیت فیلم های داستانی کمی بهتر و وضعیت فیلم های تجربی، مستند و پویانمایی کمی نگران کننده است؛ اگرچه گاه فیلم های تحسین شده ای هم دارند.
داور بخش فیلم جشنواره منطقه ای «شبدیز»، نکته نگران کننده در مورد فیلم های داستانی را تخیل نداشتن فیلمسازان دانست و افزود: وجود جهان ویژه و متعلق به فیلمساز کمتر در فیلم ها دیده می شود و این نکته باعث شبیه شدن فیلم ها به هم می شود.
وی تصریح کرد: فیلمساز باید به دنبال کشف دنیاها، فانتزی ها و پرسش هایش باشد، روی چیزی که انتخاب می کند متمرکز باشد و برای آن دلیل و توجیه قابل ارایه داشته باشد. نمی گویم قابل قبول بلکه می گویم دلیل قابل ارایه که امکان حرف زدن درباره آن وجود داشته باشد.
عضو هیات انتخاب فیلم های جشنواره «شبدیز» توضیح داد: بسیاری از مواقع ما این حداقل ها را هم در فیلم هایمان نداریم و این از ساختن فیلم بد، بدتر است.
وی در پایان با تاکید براینکه داشتن دلیل، جهان بینی و پرسش مشخص از جهان، مهمتر از داشتن توجیهات فنی پر از اشکال در مورد فیلم ها است، گفت: باید هر بار فکر کنیم جای ما در جهان کجاست؟ البته که جای قصه گو در جهان جای بزرگی است، اما فکر کنیم که شهرزاد قصه گو نیز چالش ادامه زندگی در جهان را با قصه درآمیخته بود پس قصه باید بخشی از چالش هستی ما باشد.
پنجاه و هفتمین جشنواره منطقهای «شبدیز» ۲۲ تا ۲۵ شهریور ماه سالجاری با حضور استانهای کرمانشاه، البرز، قزوین، گیلان، زنجان، همدان، کردستان، ایلام، اردبیل، آذربایجانغربی و آذربایجانشرقی در شهر کرمانشاه برگزار خواهد شد.
نظر شما