۸ شهریور ۱۳۹۶، ۹:۳۵

معرفی برگزیدگان یک رویداد هنری

«قلب تهران» کسالت دارد/ بی‌توجهی هنرمندان به مرکز هویتی پایتخت

«قلب تهران» کسالت دارد/ بی‌توجهی هنرمندان به مرکز هویتی پایتخت

نخستین جایزه هنری «قلب تهران» در حالی عصر روز گذشته ۷ شهریور در موزه ملک افتتاح شد که همزمان با برگزاری این مراسم برگزیدگان نیز معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر روز گذشته ۷ شهریور ماه مراسم افتتاحیه نمایشگاه اولین جایزه هنری «قلب تهران» در موزه ملک برپا شد و همزمان در مراسمی با حضور مجتبی حسینی رییس موزه ملی ملک، عابد ملکی شهردار منطقه ۱۲ تهران، جبرئیل نوکنده رییس موزه ملی ایران، امیر عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، لوریس چکناواریان، کامران عدل، مسعود زنده روح کرمانی، بهرام عظیمی و ...  برگزیدگان این جایزه هنری معرفی شدند.

در این مراسم که سونیا پوریامین اجرای آن را به عهده داشت مجتبی حسینی در ابتدا به عنوان میزبان این نمایشگاه و مراسم گفت: شهر تهران مفهومی فرهنگی را در خود جای داده است و این مفهوم بازنمایی خاطره هایی است که در دل آن نهفته است. در واقع این شهر یک هویت پنهان در دل خود دارد که توجه به آن بسیار ضروری است.

وی در ادامه با یاد کردن از حاج حسین آقای ملک واقف موزه ملی ملک، بیان کرد: میراثی مانند موزه ملی ملک که الان در آن حضور داریم، میراث کوچکی نیست. حاج حسین آقای ملک بیشتر عمر خود را وقف ساختن کتابخانه ها و موزه ها کرد تا تاریخ و هویت ما در آن جا بگیرد. امروز عمر این مکان ۱۱۷ سال است و حاج حسین ملک زندگی و زادگاه خود را رها کرد تا تکه های فرهنگ این سرزمین را جمع کند. او می خواست موزه ای شبیه موزه بریتانیا بسازد و عزم او بسیار ستودنی است.

حسینی اظهار کرد: البته ما عنوان آثارخانه را برای این مکان مناسب تر می دانیم. آثارخانه ها مکان هایی هستند که ما را تشویق می کنند تا درباره خودمان بیشتر بیاندیشیم. محمدعلی فروغی معتقد است موزه ها ۳ خاصیت برای عوام دارند و ۳ خاصیت برای خواص. موزه ها براساس حرف حاج حسین آقای ملک برای خواص، محلی برای علم آموزی، تکمیل کننده دستاوردهای بشری و معیاری برای مرور پیوستار امروز به فرداست. برای عوام موزه جایی است برای تربیت، تفریح و ارتقای ذوق در مردم. امروزه بیش از هر چیز ارتقای ذوق مردم باید در اولویت باشد و خوشبختانه در منطقه ۱۲ ما با انبوهی از موزه ها رو به رو هستیم.

عابد ملکی شهردار منطقه ۱۲ نیز در ادامه این مراسم بیان کرد: چند سالی است در شهرداری پرداختن به موضوع بافت قدیمی تهران به یک دغدغه اصلی تبدیل شده است. حفظ بافت تاریخی، حل معضلات و آسیب های اجتماعی و مسایل مهم شهری در این منطقه سال ها است توسط مدیران دنبال می شود و به نتایج خوبی هم رسیده ایم. این منطقه به دلیل اینکه هویت شهر تهران را در خود دارد پتانسیل بالایی نیز دارد.

هنر بهترین ابزاری است که می تواند یک قلبی که درست کار نمی کند را دوباره احیا کند. امروز خوشحالیم که با همه سختی ها دوره نخست این جایزه را پشت سر گذاشتیم و امیدواریم کمتر از یکسال دیگر دوره دوم این جایزه را برگزار کنیم

وی ادامه داد: انتخاب عنوان «قلب تهران» برای این منطقه هم نشان دهنده حساسیت ما روی موضوع هویتی این منطقه است. هنر بهترین ابزاری است که می تواند قلبی را که درست کار نمی کند، دوباره احیا کند. امروز خوشحالیم که با همه سختی ها دوره نخست این جایزه را پشت سر گذاشتیم و امیدواریم کمتر از یکسال دیگر دوره دوم این جایزه را برگزار کنیم.

مسعود زنده روح کرمانی دبیر جایزه هنری «قلب تهران» در این مراسم گفت: ما بنا داشتیم یک رویدادی برگزار کنیم که شکل معمول رویدادهای هنری نباشد. نگاهی که معطوف به تولید معنا و مفهوم در رشته های مختلف هنری باشد. بخشی از آنچه می خواستیم امروز محقق شده است اما بعد از ۱۰ ماه سیاستگذاری متوجه شدیم بسیاری از هنرمندان ما اصلا منطقه ۱۲ و پتانسیل های آن را نمی شناسند. حتی ما مجبور شدیم تورهای آموزشی در منطقه برگزار کنیم و روی سایت بیش از ۴۰۰ صفحه درباره این منطقه مطلب قرار دادیم.

وی ادامه داد: ما در این جایزه از ۲۸ استان کشور شرکت کننده داشتیم و ۷۸ اثر از شهرستان ها دریافت کردیم. در نهایت ۱۵۵ اثر روی دیوارهای موزه رفت. امیدواریم سال های آتی به جای هزار هنرمند شاهد حضور هزاران هنرمند باشیم.

لوریس چکناواریان نیز گفت: من از دو سالگی در منطقه ۱۲ تهران بزرگ شدم و تا امروز در خیابان منوچهری و محدوده همین خیابان سی تیر زندگی می کنم. از این که این جایزه به وجود آمده است، بسیار خوشحال هستم اما جای موسیقی در چنین جایزه ای خالی است.  موسیقی به واقع یک علم است و فقط برای لذت بردن نباید سراغ آن رفت. مردم آلمان در روزگار پس از جنگ مردمی به شدت خشن بودند. سیاستمداران این کشور جمع شدند تا برای حل این مسئله کاری بکنند و همه متفق القول به این نتیجه رسیدند که راه درمان موسیقی است.

چکناواریان بیان کرد: به عقیده من بازسازی فرهنگ در شهر مهم ترین مسئله است. اگر ما برای موسیقی و فرهنگ برنامه داشته باشیم دیگر شاهد ترافیک و رانندگی های بد و... نیستیم.

در ادامه مراسم همانطور که از قبل اعلام شده بود از کامران عدل به پاس تلاش هایش در ژانر عکاسی بنا و معماری و همکاری او در پروژه کتاب تهران از سال ۶۴ و ثبت بیش از ۶۰۰۰ اسلاید تصویر از مسایل مختلف شهر تهران تقدیر شد.

بهرام کلهرنیا پس از این تجلیل گفت: امروز قلب تهران کمی کسالت دارد و رفتارهای اجتماعی ما بیماری آن را سخت کرده است. هنرمند جراح، هنرمند درمان گر باید کنار این دردها بنشیند و دست به کاری بزند اما ما واقعا چه کرده ایم؟ خوشحالم که شهردار منطقه ۱۲ با یک همت فرهنگی به این موضوع حساس پرداختند اما متاسفانه دوستان هنرمند که اکثرا هم جوان هستند بیشتر توریست فرهنگی هستند و لایه های زیرین شهر و زندگی را که در آن جریان دارد، نمی بینند. متاسفانه امروز خبری از پژوهش های بنیادین نیست که زیرساخت های اندیشه ما را بسازد. متاسفانه طراحان ما ایده پردازی را گم کرده اند.

در ادامه این مراسم با حضور اعضای شورای هنری و برخی از داوران جشنواره برگزیدگان بخش های مختلف نخستین جایزه هنری «قلب تهران» به شرح زیر معرفی شدند.

برگزیدگان بخش ویژه «نام آوران» با محوریت حادثه پلاسکو و رشادت جمعی از آتش نشانان:

برگزیده بخش طراحی پوستر: مرتضی رحمتی از استان تهران

برگزیده بخش عکاسی: حامد خورشیدی از استان تهران

برگزیده بخش کارتون: محمد افلاک از استان البرز

برگزیده بخش تصویر گری: نگار کردونی از استان تهران

به هر کدام از این برگزیدگان دیپلم افتخار، مدال و نشان جایزه هنری قلب تهران و مبلغ ۵۰ میلیون ریال وجه نقد اهدا شد.

برگزیدگان بخش تصویرگری:

نفر سوم: مریم حسن نژاد از استان تهران، دیپلم افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون ریال وجه نقد

نفر دوم: سمانه صلواتی از استان تهران، دیپلم افتخار و مبلغ ۴۰ میلیون ریال وجه نقد

نفر اول: پریا لرستانی دیپلم افتخار، مدال و نشان جایزه هنری قلب تهران و مبلغ ۵۰ میلیون ریال وجه نقد

برگزیدگان بخش پوستر:

نفر سوم: هدایت علیپور از استان تهران، دیپلم افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون ریال وجه نقد

نفر دوم: رضا برخورداری از استان تهران، دیپلم افتخار و مبلغ ۴۰ میلیون ریال وجه نقد

نفر اول: بابک صفری از استان تهران، دیپلم افتخار، مدال و نشان جایزه هنری قلب تهران و مبلغ ۵۰ میلیون ریال وجه نقد

برگزیدگان بخش کارتون:

نفر سوم: مرضیه تاجی زادگان از استان زنجان، دیپلم افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون ریال وجه نقد

نفر دوم: ناصر مقدم از استان زنجان، دیپلم افتخار و مبلغ ۴۰ میلیون ریال وجه نقد

نفر اول: محمود نظری از استان همدان، دیپلم افتخار، مدال و نشان جایزه هنری قلب تهران و مبلغ ۵۰ میلیون ریال وجه نقد

برگزیدگان بخش عکس:

نفر سوم: سپیده غریبی از استان تهران، دیپلم افتخار و مبلغ ۳۰ میلیون ریال وجه نقد

نفر دوم: جواد روئینی از استان تهران، دیپلم افتخار و مبلغ ۴۰ میلیون ریال وجه نقد

نفر اول: آذین حقیقی از استان آذربایجان شرقی، دیپلم افتخار، مدال و نشان جایزه هنری قلب تهران و مبلغ ۵۰ میلیون ریال وجه نقد

کد خبر 4073605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha