خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: اخیرا بودایی های میانمار با حمایت دولت و ارتش این کشور مرحله جدیدی از ارتکاب جنایت های هولناک علیه اقلیت مسلمان معروف به «روهینگیا» را آغاز کرده اند. اخبار مربوط به جنایت های وحشتناک علیه این اقلیت مسلمان که از هیچگونه ابزاری برای دفاع از خود برخوردار نیست، طی روزها و هفته های اخیر در رسانه های بینالمللی بازتاب گسترده ای داشته است. بودایی ها که به نظر می رسد از مصونیت ویژه ای در نزد دولت و ارتش برخوردار هستند، تاکنون از ارتکاب هیچ جنایت ضد حقوق بشری علیه اقلیت روهینگیا دریغ نکرده اند؛ از زنده زنده سوزاندن مسلمانان گرفته تا کَندن پوست بدن آنها و تجاوز به زنان و دخترانشان. تمامی این جنایت ها درحالی علیه مسلمانان روهینگیا انجام می شود که تنها گناه آنها گرایش دینی و مذهبی شان است و نه چیز دیگر.
البته تصور اینکه اقلیت مسلمان روهینگیا تنها چند هفته و یا چند ماه است که توسط بودایی ها، دولت و ارتش میانمار مورد تعرض قرار می گیرند، کاملا اشتباه است، چراکه سلسله اقدامات خصمانه و سرکوبگرانه علیه اقلیت روهینگیا سالهاست که در میانمار در جریان است و این سکوت رسانه هایِ جیره خوار آمریکایی و صهیونیستی در جهان بوده که تاکنون بر چنین جنایت های دهشتناکی سرپوش نهاده است. اقلیت روهینگیا، مسلمانانی هستند که در ایالت «راخین» در غرب میانمار سکونت دارند و ۴ درصد کل جمعیت میانمار را تشکیل میدهند. این اقلیت مظلوم و بیدفاع سالهای زیادی است که با انواع و اقسام محرومیت ها و محدودیت ها توسط دولت میانمار مواجه هستند.
درهمین ارتباط خبرنگار مهر گفتگویی را با شیخ «علی الکربابادی» عالم برجسته بحرینی انجام داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛
*درحال حاضر شاهد ارتکاب شدیدترین جنایت ها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار هستیم. به نظر شما علت اصلی ارتکاب چنین جنایت هایی علیه مسلمانان میانمار که توسط بودایی ها و با حمایت دولت و ارتش این کشور صورت می گیرد، چیست؟
اقلیت مسلمان روهینگیا تنها به دلیل گرایش و رویکرد دینی و مذهبی خود تاوان پس می دهدجنایت هایی که امروز شاهد وقوع آنها علیه مسلمانان میانمار هستیم تنها به دلیل گرایش دینی آنهاست. این اقدامات خصمانه و سرکوبگرانه نوعی «اسلام هراسی» به معنای واقعی کلمه است. هدف اصلی از ارتکاب چنین جنایتهایی، نابودی مسلمانان است. اقلیت مسلمان روهینگیا تنها به دلیل گرایش و رویکرد دینی و مذهبی خود تاوان پس می دهد.
متأسفانه حمایت های خارجی از رژیم های دیکتاتورمآب نیز نقش مهمی در اینگونه جنایت ها داشته و دارد. ضربه زدن به مسلمانان در هر نقطه ای از جهان، یک پروژه از پیش برنامه ریزی شده است. اینکه امروز مردم میانمار در اوج فقر و مشکلات معیشتی، قتل عام هم می شوند، ریشه در همین پروژه های ازپیش برنامه ریزی شده دارد.
*در این میان، سکوت جامعه جهانی و سازمان ملل متحد در قبال جنایت های هولناک علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار نیز بیش از هر چیز دیگری قابل تأمل است. سکوت مجامع بین المللی در این زمینه را چگونه ارزیابی می کنید؟
تا به امروز که مدت زمان زیادی از جنایت های هولناک علیه اقلیت مسلمان میانمار سپری می شود، جامعه بین الملل هیچ موضع واضح و روشنی در این زمینه اتخاذ نکرده است. این جای تأسف آمریکا به دنبال آن است تا اینگونه القاء کند که جنایتها علیه مسلمانان در واکنش به اقدامات خرابکارانه آنها صورت میپذیرد بسیار دارد که مقامات برخی کشورهای بزرگ ازجمله سران ایالات متحده آمریکا در اظهاراتی تعجب برانگیز خواستار توقف اقدامات خشونت آمیز از سوی طرف های درگیر در میانمار میشوند. آمریکایی ها با طرح چنین اظهاراتی به دنبال آن هستند تا اینگونه القاء کنند که جنایت های دولت میانمار علیه اقلیت مسلمانِ بی دفاع روهینگیا در واکنش به اقدامات خرابکارانه مسلمانان صورت می پذیرد.
این در حالی است که مسلمانان مظلوم و بی دفاع میانمار هیچ جرمی را در این کشور مرتکب نشده اند و هیچ مشکلی را به وجود نیاورده اند. در نقطه مقابل، این دولتمردان میانمار هستند که انواع و اقسام ظلم ها و ستم ها را به مسلمانان روهینگیا روا داشته اند. امروز همگان به خوبی مشاهده می کنند که مسلمانان میانمار چگونه تحت شدیدترین شکنجه ها توسط نظامیان ارتش این کشور قرار می گیرند. امروز همه می بینند که مسلمانان بی گناه چگونه توسط ارتش تا دندان مسلح میانمار کشته می شوند. بنابراین، اینکه آمریکایی ها دو طرف را دعوت به توقف خشونتها می کنند در واقع، نوعی فرافکنی و فریب افکار عمومی محسوب می شود.
براساس آنچه که گفته شد، باید در مقابل کسانی موضع گیری کرد که مسئول اصلی فجایع کنونی در میانمار هستند. باید انگشت اتهام را به سمت کسانی نشانه رفت که به پاکسازی نژادی در میانمار علیه مسلمانان روی آورده اند و انواع و اقسام جنایت ها را علیه آنها مرتکب می شوند. درهر حال، مواضع جامعه جهانی در قبال فجایع انسانی میانمار کاملا خفت بار بوده است. سکوت سازمان ملل در قبال جنایتها علیه مسلمانان میانمار نیز حاکی از همدستی مقامات این سازمان با جامعه جهانی است. متأسفانه مقامات سازمان ملل متحد ندای انسانیت و مظلومیت مسلمانان میانما را نمی شنود.
*در برخی موارد مطالبی در رسانه ها مطرح شده است مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی نیز به صورت غیرمستقیم در کشتار بی رحمانه اقلیت مسلمان روهینگیا نقش آفرینی می کند. شما این مسأله را چگونه ارزیابی می کنید؟
صهیونیستها در طول تاریخ خود با امضای قراردادها و توافقنامه های نظامی با رژیم های دیکتاتور تمام تلاش خود را برای ورود به جوامع مسلمان به کار بسته اندبه هیچ وجه بعید نیست که رژیم صهیونیستی پشت پرده جنایت های هولناک علیه مسلمانان میانمار باشد. حتی اگر اسناد و مدارک موثقی در دست نباشد، فروش تسلیحات نظامی پیشرفته از سوی رژیم صهیونیستی به دولت میانمار برای سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا بعید به نظر نمی رسد. تاریخ رژیم صهیونیستی به خوبی گواه بر این مدعاست. صهیونیستها در طول تاریخ خود با امضای قراردادها و توافقنامه های نظامی با رژیم های دیکتاتور تمام تلاش خود را برای ورود به جوامع مسلمان به کار بسته اند.
تل آویو به خوبی به این واقعیت واقف است که تحقق وحدت گسترده میان مسلمانان در سراسر جهان، در وهله اول موجودیت این رژیم را تهدید می کند و بدین ترتیب دیگر نمیتواند به نفوذ خود در جوامع اسلامی ادامه بدهد. براساس آنچه که گفته شد، حمایت رژیم صهیونیستی از کشتار بی رحمانه مسلمانان میانمار نمی تواند تنها یک توهم خودساخته باشد. سرکوب شدن مسلمانان در نقاط مختلف جهان، اهداف رژیم صهیونیستی را به طور کامل تأمین و موجودیت آن را حفظ می کند.
*با وجود تصاویر و فایل های ویدئویی زیادی که در رسانه های ارتباط جمعی در خصوص جنایتها علیه مسلمانان روهینگیا منتشر شده اند، بازهم «آنگ سان سوچی» رهبر میانمار که از قضاء برنده جایزه صلح نوبل نیز هست، ادعا کرده که دیگران واقعیت تحولات میانمار را نمی دانند. دیدگاه شما در این خصوص چیست؟
هیچکس نمی تواند آنچه در میانمار می گذرد را انکار کند. همه چیز واضح و روشن است. جنایت هایی که علیه اقلیت مسلمان روهینگیا صورت می گرد، حتی قلب کسانی را که در این کشور صفت انسانیت برازنده کسی مانند سوچی نیست که در میانمار زندگی کند اما از جنایتها علیه مسلمانان مظلوم این کشور رضایت داشته باشدزندگی نمی کنند، به درد آورده است. پس چگونه ممکن است افرادی مانند «آنگ سان سوچی» که در میانمار زندگی می کنند، جنایت ها علیه مسلمانان را انکار کنند؟ قطعا کسانی را که چنین کاری می کنند، نمی توان انسان نامید.
این بسیار تعجب برانگیز است که یک فرد در داخل میانمار ـ حال چه رهبر آن و چه هر فرد دیگری ـ چنین موضع ضعیف و ناپسندی را اتخاذ می کند. انتظار می رفت افرادی مانند سوچی حداقل موضعی در حد و اندازه برخی کشورهای اسلامی، در قبال جنایت ها علیه مسلمانان میانمار اتخاذ کند. صفت انسانیت برازنده افرادی مانند سوچی نیست که در میانمار زندگی کند اما از جنایتها علیه مسلمانان مظلوم این کشور رضایت داشته باشد.
نظر شما