۲۱ شهریور ۱۳۹۶، ۰:۱۵

رئیس سازمان بسیج حقوقدانان:

تمدن اسلامی نیازمند دانش و نقش آفرینی حقوقدان‌های متعهد است

تمدن اسلامی نیازمند دانش و نقش آفرینی حقوقدان‌های متعهد است

قم - رئیس سازمان بسیج حقوقدانان گفت: شکل‌گیری تمدن اسلامی نیازمند دانش حقوق، رفع آسیب‌های موجود و نقش آفرینی حقوقدانان مؤمن و متعهد در این مسیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی بهرامیان شامگاه دوشنبه در مراسم افتتاحیه دوره تربیت حقوقدان طراز انقلاب اسلامی که در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران برگزار شد، اظهار داشت: اگر بخواهیم در راستای اهداف کلان بسیج حقوقدانان که تحول در نظام حقوقی و قانونی کشور در راستای حفظ، تداوم بسط و تعمیق اهداف انقلاب اسلامی و کمک به افزایش کارآمدی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران صحبت کنیم یکی از مهمترین مدخل‌های ترسیم نظام مطلوب در حقوق عمومی و آسیب شناسی و شناخت خلأهای آن در ایران و نیز پرداختن به نقائص علمی و ساختاری نظام سیاسی است.

وی گفت: تحقق تمدن نوین اسلامی به عنوان غایت شکل گیری انقلاب اسلامی از منظر مقام معظم رهبری در گرو تشکیل نظم و دولت اسلامی است که طبیعتاً خاستگاه نظریه پردازی در حوزه مبانی تشکیل نظام و دولت اسلامی دانش حقوقی است که بی شک نخبگان حوزوی و دانشگاهی ملتزم و متعهد به مبانی مقدمه و اصل قانون اساسی و انقلاب اسلامی نقش تعیین کننده‌ای در این راستا دارند.

رئیس سازمان بسیج حقوقدانان توجه به اسناد بالا دستی و چشم انداز حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی و تعریف نقش ویژه دانش حقوق عمومی در ایجاد ساختارهای مطلوب از یک سو و نیز فرهنگ سازی و بسترسازی و تلاش برای تحقق و گسترش عدالت و دفاع از آزادی‌های مشروع و صیانت از ارزش‌ها و مبانی نظام و جلوگیری از نفوذ اندیشه‌های انحرافی با تبیین مبانی حقوقی و قضائی اسلام در چارچوب فقه جواهری از سوی دیگر را از مسائل مورد توجه این سازمان دانست.

وی با نگاهی به وضعیت و نظام آموزشی در ایران، آسیب‌های نظام آموزشی حقوق در ایران را به ۴ قسمت آسیب‌های حاکم بر سیاست‌گذاری آموزشی، آسیب‌های حاکم بر رشته‌های دانشگاهی حقوق، آسیب‌های راجع به نظام اجرایی آموزش حقوق و آسیب‌های مربوط به متون آموزشی حقوق تقسیم کرد.

 بهرامیان تصریح کرد: در بحث آسیب‌های حاکم بر سیاست‌گذاری آموزشی می‌توان ضعف راهبری آموزشی در ترسیم مبادی اندیشه حقوق (جامعه شناسی حقوق، فلسفه حقوق، روش شناسی حقوق و...)، فقدان توجه لازم به تدریس مبانی حقوق اسلامی عدم برنامه ریزی مناسب جهت تبیین دستاوردهای حقوقی فقه امامیه در نظام سازی و گسترش سکولاریسم علمی به واسطه جدایی نظام آموزشی از نظام معرفتی و تربیتی نام برد.

وی ادامه داد: از دگر سو در آسیب‌شناسی نظام حرفه‌ای گسترش رذائل اخلاقی در جریان فعالیت حرفه‌ای و کاهش روحیه خدمت رسانی انقلابی و جهادی میان حقوقدانان، دوری از فضای علمی به واسطه  مشغله‌های کاری و ورود مفاسد مالی و اداری، ناکارآمدی حقوقدانان در تحقق اهداف انقلاب اسلامی و انفعال در مقابل شبهه پراکنی معاندین علیه نظام حقوقی ایران را می‌توان اشاره کرد.

رئیس سازمان بسیج حقوقدانان، گفت: آنچه مسلم است حرکت به سمت فضاسازی مطلوب در راستای شکل‌گیری تمدن اسلامی در بستر ظرفیت‌های موجود در دانش حقوق است که نیازمند رفع آسیب‌های مذکور و نقش آفرینی حقوقدانان مومن و متعهد در این مسیر می‌باشد که  تحقق این امر منوط به برنامه‌ریزی منسجم و هدفمند در راستای توانمندسازی علمی و تعالی اخلاقی، معرفتی حقوقدانان است.

وی عنوان کرد: یکی از راهبردهایی که می‌تواند مؤثر باشد تعیین ساز و کارها، شناخت منابع و محتواهای لازم در راستای تعلیم و تربیت حقوقدانان تراز انقلاب اسلامی با طراحی دوره‌ای جامع و با رویکرد آموزشی و تربیتی است که امید است با این رویکرد بتوانیم سرآغازی بر کم کردن آسیب‌های عنوان شده در این رشته باشیم.

کد خبر 4084457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha