۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۰۳

ضرورت پیش بینی زیرساخت های لازم؛

زنجان در حوزه گردشگری مذهبی ویژگی های خاصی دارد

زنجان در حوزه گردشگری مذهبی ویژگی های خاصی دارد

زنجان-استان زنجان در زمینه گردشگری مذهبی ویژگی های خاصی دارد که وجود مراکزی چون حسینیه، زینبیه اعظم و بقعه قیدار نبی می تواند در رونق این حوزه اثرگذار باشد.

خبرگزاری مهر-گروه استانها-زهرا مقدمی: گردشگری حوزه ای مهم در بحث توسعه جوامع تلقی می شود و در این میان گردشگری مذهبی هم به عنوان پدیده ای مهم در این زمینه نقش آفرینی می کند.

گردشگری مذهبی در زمره قدیمی‌ ترین و پررونق ترین گردشگری‌های گذشته و حال سراسر جهان قرار دارد و قدمت آن، به قدمت خود فرهنگ دینی می‌رسد و در همه ادیان و مذاهب به گونه ای خاص خود را مطرح کرده است.

دهه محرم در استان زنجان بخصوص در شهر زنجان حال و هوای خاصی دارد و وجود دو مسجد حسینیه و زینبیه اعظم زنجان این شهر را در ماه محرم به عنوان خاستگاه عزاداری ها خاص و نمونه در جهان مطرح و زبانزد کرده است.

هشتم محرم زنجان که به یوم العباس نامگذاری شده است، همواره مهمانان زیادی از نقاط مختلف کشور و سایر کشورهای جهان چه مسلمان و غیر مسلمان برای حضور به شهر زنجان سفر می کنند تا صحنه های بی بدیل از عشق و ارادت عدالتخواهان و عاشقان عبداالله حسین(ع) را در قالب دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان مشاهده کنند.

حسینیه اعظم زنجان به عنوان یک الگو در سطح جهان اسلام مطرح شده است و برای تبدیل شدن شهر زنجان به قطب گردشگری مذهبی باید زیرساخت های لازم فراهم شودشهر زنجان در کنار سایر فرصت های گردشگری در زمینه گردشگری مذهبی نیز دارای جایگاه ویژه ای است که با وجود حسینیه و زینبیه اعظم این امر روند روبه رشدی داشته است. عزاداری های ایام محرم در زنجان به عنوان یک الگو در سطح جهان اسلام مطرح شده است ولی برای تبدیل شدن شهر زنجان به قطب گردشگری مذهبی از این رهگذر باید زیرساخت های لازم فراهم شود.

بی شک گردشگری مذهبی در زنجان به عنوان یک اصل مهم و تاثیرگذار می تواند در ایام مختلف سال بخصوص در ماه های همچون محرم و صفر خود را به عنوان فصلی نوین در زمینه بالا بردن آمار گردشگر نقش اساسی ایفا کند.

در همین زمینه رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان بر لزوم توسعه و تقویت زیرساخت های گردشگری مذهبی را در شهر زنجان تاکید کرد و گفت: حسینیه اعظم زنجان برند است ولی از ظرفیتهای این مکان معنوی استفاده نشده و مغفول مانده است.

توجه ویژه به توسعه زیرساخت های گردشگری مذهبی در شهر زنجان صورت بگیرید

جواد غم پرور با بیان اینکه باید توسعه زیرساخت های گردشگری مذهبی در شهر زنجان صورت بگیرید، گفت: روزانه زائرین زیادی از مجموعه حسینیه اعظم زنجان بازدید می کنند ولی متاسفانه نبود زیر ساخت مناسب برای گردشگری در شهر زنجان بخصوص در ضلع جنوبی شهر زنجان مشکلاتی در این زمینه ایجاد شده است.

وی ادامه داد: اگر زیر ساخت های لازم آماده نشود، در سال های آتی زنجان با مشکلات زیادی برای جذب گردشگر مذهبی مواجه خواهد شد.

جواد غم پرور در گفتگو با خبرنگار مهر، همچنین گفت:  برای جذب گردشگر مذهبی در دهه نخست محرم  باید زیر ساخت هایی چون اسکان زائران و امکانات عمومی شهر را افزایش داد.

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان با بیان اینکه ماه محرم در سالهای آینده با فصل تابستان مقارن است، افزود: باید تمهیدات لازم برای اسکان گردشگران در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم گردشگران زیادی را جذب کنیم و باید حمایت لازم از حسینیه اعظم زنجان انجام گیرد ولی تاکنون این امر محقق نشده است. 

غم پرور در عین حال گفت: البته با توجه به برگزاری باشکوه دسته عزاداری حسینیه اعظم دستگاههای اجرایی و از جمله آموزش و پرورش آماده پذیرایی و اسکان از عزاداران هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان نیز با بیان اینکه استان زنجان در زمینه گردشگری مذهبی شاخصه ها و پتانسیل های مخصوص به خود را دارد، که هر یک به سهم خود نقش موثر و تاثیرگذاری در زمینه گردشگری مذهبی دارند، گفت: استان زنجان از چند بعد در حوزه گردشگری مذهبی خصوصیات مخصوص به خود را دارد و توانسته است بیش از این ظرفیت ها در حوزه گردشگری مذهبی ورود پیدا کند.

یحیی رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری مراسم تعزیه در شهر ارمغانخانه و مراسم های عزاداری ایام محرم، افزود: دسته های عزاداری باشکوه و عظیم حسینیه اعظم و زینبیه اعظم زنجان همواره در جهان اسلام منحصربه فرد بوده و در دنیا عظمت و شکوه این دسته های عزاداری همواره مطرح است.

وی با تاکید بر اینکه ۲ دسته بزرگ عزاداری حسینیه اعظم و زینبیه اعظم زنجان در عالم شیعه دارای خصوصیات منحصر به فردی هستند، ادامه داد:  خصوصیاتی همچون بزرگ‌ترین قربانگاه بعد از منا و بزرگ‌ترین تجمع شیعی بعد از کربلا برای یک موضوع عزاداری و بحث زینبیه که خصوصیات خود را دارد.

رحمتی افزود: علاوه بر مراسم های عزاداری ایام محرم که در یک مقطع خاص انجام می‌شود، محورهای گردشگری مذهبی در استان باتوجه به وجود امام‌زادگان و مقابر و آرامگاه‌های خاصی منحصر به استان زنجان وجود دارد.

آرامگاه قیدار نبی در شهرستان خدابنده جزو معدود مقابر پیامبران که در ایران وجود دارد یک خصوصیات خاصی را به گردشگری مذهبی استان بخشیده استرحمتی افزود: آرامگاه قیدار نبی که یکی از پیامبران بابت سندیت و مجموعه آثار و روایاتی که است دارای اعتبارات خاصی است. وجود این مقبره در شهرستان خدابنده جزو معدود مقابر پیامبران که در ایران وجود دارد یک خصوصیات خاصی را به گردشگری مذهبی استان بخشیده است.

وی با بیان اینکه تاکنون تلاش هایی در زمینه تقویت زیرساخت های گردشگری مذهبی در استان صورت گرفته، بر لزوم تدوام و توسعه این فعالیت ها  تاکید کرد و گفت: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان ابتدا در حوزه مرمت، حفظ و احیای فضاهای تاریخی اماکن مذهبی فعالیت های گسترده ای صورت داده است که در همین راستا امسال پروژه احیای دیواره و سر در ورودی بقعه قیدار نبی را در دستور کار خودش قرار داد  و تا این لحظه حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی کار است.

رحمتی با تاکید بر لزوم توجه به مقوله اسکان گردشگران در حوزه گردشگری مذهبی، گفت: در زمینه ایجاد اقامتگاها و بودم گردها تاکنون برنامه ریزی هایی صورت گرفته است و در این زمینه سرمایه گذارانی جذب شده اند تا از ظرفیت خانه های بوم گردی برای اسکان گردشگران استفاده شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان افزود: در حال حاضر در شهرستان خدابنده خانه های بوم گردی ایجاد شده و در سالن های پذیرایی راه اندازی شده اند.

رحمتی تبلیغ و معرفی جاذبه های گردشگری مذهبی استان زنجان را در قالب بورشورهارا یادآور شد و گفت: معرفی و تبلیغ مساجد و دسته های باشکوه حسینیه  و زینبیه اعظم زنجان از مهم ترین برنامه های میراث فرهنگی استان زنجان است که در قالب بروشورهای معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان زنجان در بین مسافران و گردشگران در طول سال توزیع  می شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه گردشگری مذهبی با اعتقادات دینی مردم سر و کار دارد، گفت: باید این اصل در کنار توسعه گردشگری مذهبی مورد توجه قرار گیرد چرا که حوزه اقتصادی گردشگری مذهبی آنچنان که باید قابل اتکا نیست.

وی با بیان اینکه صنعت گران و صاحبان مراکز فروش صنایع دستی با توجه به اعتقادت و باورهایی که دارند در این ایام اقدام به فروش صنایع دستی نمی کنند که این امر یکی از مشکلات در حوزه گردشگری مذهبی است، گفت: امسال برنامه ریزی ویژه ای از سوی معاونت صنایع دستی استان زنجان صورت گرفته تا بازارچه صنایع دستی دایر باشد.

زنجان جزو اهداف و مقاصد گردشگری مذهبی کشور برای عاشقان امام حسین (ع)است

رحمتی با بیان اینکه  زنجان جزو اهداف و مقاصد گردشگری مذهبی کشور برای عاشقان امام حسین (ع)است، گفت: هنوز به سمت اقتصادی کردن گردشگری مذهبی کمی فاصله داریم و باید برای استفاده از این ظرفیت تلاش کنیم که در این راستا توجه به حوزه صنایع دستی از برنامه های مهم است.

حسینیه اعظم زنجان در بخش جنوبی‌ بافت قدیمی شهر زنجان و در محله‌ای معروف به همین نام واقع شده که در گذشته مشرف به دروازه‌ جنوبی شهر بوده است و بر اساس کتیبه‌ای که بر سردر ورودی این مجموعه قرار دارد، تاریخ تجدید بنای آن به عهد ناصرالدین شاه باز می‌گردد.

مراسم عزاداری حسینیه اعظم زنجان، که در هشتمین روز ماه محرم در زنجان برگزار می‌شود، در تاریخ ۱۵ دی‌ماه ۸۷ با شماره ثبتی ۱۰ به عنوان دهمین مورد و از جنبه آیین‌های عزاداری بعنوان نخستین نمونه در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده است.

کد خبر 4099174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha