خبرگزاری مهر- گروه استان ها: استان چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین مراکز کشت گندم در سطح کشور به شمار می رود که بالا بودن کیفیت گندم تولیدی این استان از ویژگی های مهم این محصول به شمار می رود.
مهمترین محصول زراعی استان چهارمحال و بختیاری گندم است که در شهرستان های مختلف استان از جمله شهرکرد، بروجن، لردگان، کیار، فارسان و اردل کشت می شود.
کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری در دو نوبت پاییزه و بهاره کشت گندم را انجام می دهند.
ارقام مختلف گندم در استان چهارمحال و بختیاری کشت می شود که مهمترین ارقام گندم مورد توجه کشاروزران چهارمحالی برای کشت ارقام پیشگام، میهن، الوند و سرداری است.
طی سال های اخیر با توسعه تجهیزات آبیاری بارانی در مزارع کشاورزی و همچنین بهره گیری بیشتر کشاورزان از روش های علمی و نظرات کارشناسان، کیفیت گندم در این استان افزایش یافته است.
با توسعه تجهیزات آبیاری بارانی در مزارع کشاورزی و همچنین بهره گیری بیشتر کشاورزان از روش های علمی و نظرات کارشناسان کیفیت گندم در این استان افزایش یافته استمدیر زراعت جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری اختصاص به کشت گندم دارد.
سیروس بیک بکان بیان کرد: کشت گندم در این استان به دو صورت آبی و دیمی انجام می شود.
وی ادامه داد: حدود ۲۳ هکتار از اراضی استان به کشت گندم آبی اختصاص دارد و حدود ۳۷ هزار هکتار از اراضی این استان به کشت گندم دیم اختصاص دارد.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: طی بررسی های انجام شده از هر هکتار کشت گندم آبی حدود ۳.۵ تن گندم برداشت می شود و از هر هکتارکشت گندم دیم حدود یک تن برداشت می شود.
بیک بکان با اشاره به اینکه کاهش بارش در این استان بر روی کشت گندم تاثیر گذاشته است، اظهار داشت: کاهش بارش موجب کاهش منابع آب در این استان شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: کاهش منابع آب زیر زمینی موجب کاهش سطح زیر کشت گندم در استان چهارمحال و بختیاری شده است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ارقام مختلف گندم در این استان کشت می شود، ادامه داد: ارقام پیشگام، میهن، الوند و سرداری مهمترین ارقام گندم هستند که در این استان کشت می شوند.
بیک بکان ادامه داد: در سالجاری دو رقم جدید سیروان و حیدری در استان چهارمحال و بختیاری کشت شده است.
وی تاکید کرد: میزان گندم برداشتی از کشت این دو رقم بسیار بالاتر ار رقم های دیگر است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: طی سال های اخیر با توسعه تجهیزات آبیاری بارانی در مزارع کشاورزی و همچنین بهره گیری بیشتر کشاورزان از روش های علمی و نظرات کارشناسان کیفیت گندم در این استان افزایش یافته است.
در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سیستم های آبیاری نوین مجهز شده اند که این مهم نقش مهمی در افزایش کیفیت و تولید گندم در این استان داشته استرئیس جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: گندم مهمترین محصول زراعی چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.
ذبیح الله غریب بیان کرد: با تمهیدات اندیشیده شده در سال گذشته و افزایش نظارت ها و بهره گیری از ناظران، کیفیت گندم تولیدی این استان افزایش یافته است.
رئیس جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: افزایش کیفیت گندم تولیدی نقش مهمی در افزایش کیفیت نان تولیدی این استان دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سیستم های آبیاری نوین مجهز شده اند که این مهم نقش مهمی در افزایش کیفیت و تولید گندم در این استان داشته است.
رئیس جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: با توسعه تجهیزات آبیاری نوین در دیگر مزارع کشاورزی استان شاهد افزایش تولید گندم وبالا رفتن کیفیت آن خواهیم بود.
میزان درصد سن زدگی گندم در سالجاری در چهارمحال و بختیاری کاهش یافت
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سالجاری در۳۴ مرکز، خرید گندم به صورت تضمینی در این استان انجام شد.
کیقباد قنبری بیان کرد: طی بررسی های انجام شده بر روی گندم های خریداری شده، کیفیت گندم تولیدی در چهارمحال و بختیاری در زمینه سن زدگی از سال گذشته مطلوب تر شده است.
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: درصد سن زدگی گندم در سالجاری بسیار کاهش داشته است.
۶۸ هزار تن گندم در استان چهارمحال و بختیاری خریداری شده است
وی گفت: از ابتدای آغاز خرید تضمینی گندم تا کنون ۶۸ هزار و ۹۰۰ تن گندم در استان چهارمحال و بختیاری خریداری شده است.
قنبری ادامه داد: ظرفیت ذخیره سازی گندم در سیلوهای چهارمحال و بختیاری ۱۴۰ هزار تن است.
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه انبار های ذخیره سازی گندم باید در چهارمحال و بختیاری توسعه یابند، اظهار داشت: بهره گیری از تجهیزات روز در انبارهای ذخیره سازی گندم ضروری است.
نظر شما