دکتر محسن سروش در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: آن دسته از ورزشکاران حرفه ای که صدمات زیادی به زانوهای آنها وارد می شود و یا اینکه فشار زیادی را تحمل می کنند، احتمال اینکه دچار آرتروز زانو شوند، خیلی زیاد است.
وی در ارتباط با اینکه کدام ورزشکاران رشته های ورزشی بیشتر گرفتار آرتروز زانو می شوند، گفت: بستگی به فعالیت ورزشی که دارند، این وضعیت متفاوت است. اما، آنچه مسلم است، فوتبالیست ها دچار آرتروز زانو می شوند.
به گفته سروش، وزنه برداران به خاطر تحمل وزنه های سنگین که بالا می برند، در ابتدا مفاصل ستون فقرات و سپس، زانو و لگن آنها دچار آسیب می شود.
دبیر انجمن روماتولوژی ایران، تاکید کرد: آنچه مسلم است، اینکه صدمات ورزشی منجر به آرتروز زودرس در ورزشکاران حرفه ای می شود.
سروش، همچنین عامل تصادفات را یکی دیگر از علل بروز آرتروز زودرس عنوان کرد و افزود: از همین، نمی توان عنوان داشت که آرتروز فقط مختص سنین بالا و سالمندان است.
وی در ارتباط با دارو درمانی آرتروز، گفت: آنچه مسلم است، درمان آرتروز دارو ندارد. بلکه می بایست با تغییر در سبک زندگی که گرفتار آن شده ایم، با این بیماری کنار آمد.
سروش با تاکید بر انجام ورزش مناسب برای داشتن عضلات مناسب، تصریح کرد: توصیه نخست ما به افرادی که دچار آرتروز شده اند، کم کردن وزن است.
دبیر انجمن روماتولوژی، به داروهای غضروف ساز که در ماهواره هم تبلیغ می شوند، اشاره کرد و افزود: داروهایی که به عنوان غضروف ساز معروف شده اند، از نظر علمی ثابت نشده که روند آرتروز را تغییر می دهد.
یازدهمین کنگره سالیانه انجمن روماتولوژی ایران از ۳ تا ۵ آبان ۹۶ در محل کتابخانه ملی ایران برگزار می شود.
نظر شما