۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۷:۲۸

اختتامیه دومین همایش بین‌المللی اربعین

همکاری دانشگاه‌های ایران و عراق، مجله علمی اربعین منتشر می‌شود

همکاری دانشگاه‌های ایران و عراق، مجله علمی اربعین منتشر می‌شود

مراسم اختتامیه دومین همایش علمی و بین‌المللی اربعین با حضور اندیشمندان و اساتید دانشگاه های ایران و عراق در حرم امام حسین(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه دومین همایش علمی و بین المللی اربعین عصر امروز پنجشنبه با حضور اندیشمندان ایران و عراق در سالن خانم الانبیا حرم امام حسین (ع) برگزار شد.

منیر حمید السعدی مدیر الجامعه در این رابطه با اشاره به اینکه همایش اربعین که در دانشگاه کربلا و با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد به موضوع رشد روح ایمان در پرتو زیارت اربعین پرداخت، گفت: این زیارت از جایگاه ویژه ای برخوردار است به گونه ای که از بعد محدود مکانی به بعد جهانی ارتقا پیدا کرده است و همگان از این زیارت تاثیر گرفته اند و به آن اشتیاق دارند.

ارائه ۸۶ مقاله در دومین همایش بین المللی اربعین

وی با بیان اینکه ۸۶ مقاله در این همایش ارائه شد، افزود: امیدواریم زمان این همایش در سال های آینده افزایش یابد تا به نتایج و دستاوردهای مورد نظر دست اندرکاران و کسانی که به موضوع اهل بیت (ع) اهمیت می دهند برسیم.

حجت‌الاسلام سید جواد مظلومی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری اظهار داشت: راه‌اندازی همایش علمی بین‌المللی اربعین گامی ضروری است که جامعه علمی به آن نیاز دارد.

وی افزود: همه اساتید ایرانی و عراقی در این همایش متفق‌القول بودند که پدیده اربعین نیازمند بازخوانی علمی است.

حجت الاسلام مظلومی با اشاره به اینکه ابعاد مختلفی در کارگروه‌های این همایش مورد بحث قرار گرفته است، گفت: دیدگاه‌ها، پیشنهادها و تحقیقات مختلفی مطرح شد و با تخصص‌های گوناگون به موضوع نگاه شده بود و نتایج متفاوتی بر همین اساس ارائه شد که هر کدام در قالب ایده قابل بررسی و نقد است.

معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری اضافه کرد: تبادل آراء میان اساتید به زبان‌های مختلف، در راستای شفاف‌سازی حقیقت اربعین کارساز بود که امیدواریم این روند تداوم یابد.

حجت الاسلام مظلومی عنوان کرد: پرداخت علمی به موضوعات نوپدید و جدید نیازمند صرف زمان است تا به ساختار علمی مورد اتکا تبدیل شود، در همایش بین المللی اربعین به دستاوردهایی از نظر علمی رسیدیم که به عنوان نظریه جا افتاده مطرح می‌شوند، اما رسیدن آنها به این جایگاه نیازمند تبادل آراء است که امیدواریم این نظریات به سطح مورد نظر برای ارائه در جامعه برسد.

پیام‌ اربعین را باید به جهانیان منتقل کنیم

وی با بیان اینکه تلاش برای انقلاب امام حسین(ع)، فعالیت در راه خداست که به واسطه آن از خدا طلب توفیق می‌کنیم، افزود: با تلاش‌هایی که در همایش سال گذشته و توسط گروهی از اساتید و مسئولان دانشکده علوم اسلامی کربلا، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه‌های دیگر و همچنین کمک‌های بعثه مقام معظم رهبری در ایران انجام شد، دومین همایش اربعین شکل گرفت.

وی ادامه داد: هدف از این همایش بدون شک آن است که مردم به صورت کلی و شیعیان به طور خاص که دوستداران اهل بیت(ع) هستند، در این همایش به ارائه نظریات مختلف پرداخته و با همیاری یکدیگر برای ترویج شعار حسینی اقدام می کنند.

حجت الاسلام مظلومی گفت: باید به این رویکرد نگاه علمی بخشیده شود و به همین منظور است که دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها به این جریان عظیم ورود پیدا کرده‌اند؛ البته تلاش‌های صورت گرفته اندک است و باید افزایش یابد تا بتوانیم پیام‌ اربعین را به جهانیان منتقل کنیم.

وی با بیان اینکه اگر در برابر کسانی که به اعتقادات ما باور ندارند سکوت کنیم و به انتقال پیام نپردازیم، نباید منتظر باشیم که آنان نیز به این جریان بپیوندند و به آن ایمان آورند، تصریح کرد: از این رو باید با بهره‌گیری از شیوه‌های علمی این انقلاب را به جهانیان معرفی کنیم.

رسانه‌های غربی در جریان پیاده‌روی اربعین، به فکر ضربه زدن به تشیع هستند که البته ناامید شده‌اند، اما به دنبال لطمه زدن درونی با استفاده از انحرافات هستند

معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه اربعین یک موضوع جهانی است، تصریح کرد: ما می‌خواهیم که این پدیده بزرگ، فقط خاستگاه عاطفی نداشته باشد، بلکه از زمینه فکری و اندیشه‌ای در کنار بُعد احساسی نیز برخوردار باشد؛ علاوه بر این، مقالات به زبان‌های مختلف ترجمه خواهد شد و برای ما یک میراث علمی ماندگار ایجاد می‌شود و این پدیده اجتماعی در قالب علمی ارائه خواهد شد.

حجت الاسلام مظلومی گفت: زیارت امام حسین(ع) از منابع اهل بیت (ع) استنتاج می‌شود و نه احساساتی که با ادله متعارض است، این احساسات باید از پشتیبانی بیانات اهل بیت(ع) برخوردار باشد؛ همچنین محور اساسی عقاید ما، بر پایه سخنان اهل بیت(ع) است و اگر با همین نگاه به موضوع بنگریم به نقطه مطلوب می‌رسیم، در غیر این صورت از راه به بیراهه خواهیم رفت.

وی با اشاره به اینکه آثار زیارت اربعین در همه ابعاد مورد بحث قرار گرفته است، افزود: تاثیر اربعین در آینده جهان در پرتو چالش‌ها قرار دارد و ما در اینجا جمع شده‌ایم که این مراسم و مسیر را به نحو مطلوب به سرانجام برسانیم؛ رسانه‌های غربی در جریان پیاده‌روی اربعین، به فکر ضربه زدن به تشیع هستند که البته ناامید شده‌اند، اما به دنبال لطمه زدن درونی با استفاده از انحرافات هستند.

همایش بین المللی اربعین به خوبی برگزار شد

معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری عنوان کرد: زیارت اربعین، از چالش‌های فرهنگی معاصر بود که به زیارت امام حسین(ع) تبدیل شده است و یک مسئله عبادی نیست، بلکه یک پدیده جهانی و اجتماعی است، زیارت اربعین، شیعی، اسلامی، عراقی و ایرانی نیست، بلکه رویداد بین‌المللی دارد و همه درباره آن سؤال می‌کنند و از سایر ملل خواستار کسب اطلاعات درباره آن هستند.  

رئیس دانشگاه کربلا نیز در مراسم اختتامیه همایش علمی و بین‌المللی اربعین ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان ایرانی این رویداد معنوی، ‌ اظهار کرد: فعالیت‌های علمی در رکاب امام حسین(ع) یکی از نتایج همکاری‌های علمی بین دانشگاه‌های کربلا و علامه طباطبایی است، زیارت اربعین از بُعد ملی به بین‌المللی بدل شده است و این پدیده باید مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد.

وی با اشاره به ارائه ۸۶ مقاله در این همایش گفت: با وجود فرصت اندکی که در اختیار داشتیم، ‌ همایش به خوبی برگزار شد، این رویداد طی دو روز برپا شده است که بسیار مفید و ارزشمند بود؛ البته مطالب ارائه شده باید مورد بحث علمی بیشتر قرار گیرد و برای هماهنگی بیشتر درباره برپایی همایش‌های آینده در بازه زمانی و وقت مناسب با حضور سایر کشورها، باید تلاش‌های بیشتری انجام شود، البته این رویداد هسته اولیه دیگر فعالیت‌ها خواهد بود.

مجله «اربعین حسینی» منتشر می شود

رئیس دانشگاه کربلا به روابط دانشگاهی میان ایران و عراق اشاره کرد و افزود: در این همایش به توافق راه‌اندازی مجله‌ای با موضوع امام حسین(ع) رسیدیم که در این نشریه، همه افکار، اندیشه‌ها و فعالیت‌هایی که ممکن است درباره امام حسین(ع) انجام شود، به چاپ می‌رسد.

وی ادامه داد: البته انگیزه ما از این کار آن بود که مجله‌ای به نام اربعین حسینی منتشر شود تا عمومیت بیشتری داشته باشد، بر همین اساس توافق شد که ۵ مجموعه در این مجله شرکت کنند که یکی از آنها آستان قدس حسینی است و دانشگاه کربلا، دانشگاه علامه طباطبایی، مرکز پژوهش علوم انسانی در تهران و دانشگاه شهید بهشتی از جمله مشارکت‌کنندگان در این حوزه هستند.

وی ادامه داد: قرار است که هماهنگی‌های لازم برای برپایی سومین دوره این همایش در کربلا طی ماه شعبان صورت گیرد که قطعاً پژوهشگران بسیاری از داخل و خارج کشور در آن شرکت می‌کنند.

رئیس دانشگاه کربلا: توافق بر سر همکاری با دانشگاه صنعتی شریف در رابطه با موضوعات مختلف از برکات همایش بین المللی اربعین بود

رئیس دانشگاه کربلا ادامه داد: دیدار با نماینده وزیر آموزش عالی عراق و استادان و رؤسای دانشگاه عراق و صحبت‌هایی که در این رابطه صورت گرفت، بر پایه عشق به امام حسین(ع) بود تا از رهگذر مبانی علمی به انقلاب امام حسین(ع) کمک کنیم.

وی تصریح کرد: توافق بر سر همکاری با دانشگاه صنعتی شریف در رابطه با موضوعات مختلف از برکات این همایش بود، بر این اساس توافق شد که هیئت‌های علمی و بورسیه تحصیلی برای دانشجویان عراقی در سطح عالی در نظر گرفته شود.

بنابراین گزارش دومین همایش علمی و بین المللی اربعین حسینی با همکاری دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان نماینده علمی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی ایران و دانشگاه کربلا به عنوان نماینده علمی کشور عراق با هماهنگی ستاد فرهنگی اربعین کشور ایران و عراق در تاریخ ۳ و ۴ آبان ۱۳۹۶ در دانشگاه کربلا عراق برگزار شد.

در این همایش روسای ۱۵دانشگاه عراق، استاندار، سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، عتبه حسینبه و عباسیه، نمایندگان مراجع معظم، شهردار کربلا، نمایندگان مجلس و معاونین وزارتخانه ها و علما و دانشمندان عراق و نماینده بعثه مقام معظم رهبری در کشور عراق، رسانه های عراق و ایران، و دانشمندان و مسئولین ایرانی از دانشگاه ها و پژوهشگاه های مختلف حضور داشتند.

این نشست علمی با حضور نهادهای علمی و فرهنگی هر دو کشور ایران و عراق برای رایزنی و تبادل علمی و برنامه ریزی همکاری های اجرایی و پژوهشی برگزار شده است.

تصاویری از این همایش را در زیر می بینید:

کد خبر 4125809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha