۷ آبان ۱۳۹۶، ۰:۴۹

اخبار اربعین را در «مهر» بخوانید

ازدحام مهران، انسداد خسروی/ واکنش مسئولان به هزینه‌های سفر اربعین

ازدحام مهران، انسداد خسروی/ واکنش مسئولان به هزینه‌های سفر اربعین

جزئیات روند صدور ویزا، آخرین وضعیت زائران تبعه افغانستانی و واکنش مسئولان به انتقادات در مورد هزینه‌های سفر اربعین ازجمله مهم‌ترین عناوین اخبار امروز بود.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: در بسته خبری اربعین آخرین رویدادهای مرتبط با پیاده‌روی اربعین را مرور خواهیم کرد، مواردی از روند صدور ویزا، آخرین وضعیت زائران افغانستانی، پیش‌بینی تمهیدات امداد و درمان، ارائه خدمات به زائران و برخی از اخبار مرزهای چهارگانه کشور برای تردد در ایام اربعین.

فراز و نشیب‌های سرعت صدور روادید ازجمله مسائلی بوده که در روزهای گذشته بیشترین حجم اخبار این پیاده‌روی بزرگ را به خود اختصاص داده است و مسئولان در رابطه با آن از عزم جدی برای سرعت بخشی به روند صدور ویزا خبر داده‌اند؛ هرچند که هنوز از نظر برخی از زائران روند مطلوب نیست.

بازگشایی مرز خسروی از دیگر مواردی بود که بازهم در اخبار مورد توجه قرار داد تا مسئولان قول اواسط هفته و آخر هفته را بازهم تکرار کنند.

آخرین تحولات صدور ویزا

رئیس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه به آخرین اخبار صدور ویزای زائران حسینی اشاره کرد و از «به‌روز شدن» کار صدور ویزا در دفاتر مربوطه خبر داد و گفت: یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار روادید تاکنون صادرشده است و دفاتر صدور ویزا برای تسریع در روند انجام امور تا سه نیمه‌شب نیز کار می‌کنند.

مجتبی کریمی بار دیگر به همه زائران تأکید کرد که برای خروج از کشور حتماً باید گذرنامه و روادید معتبر داشته باشند. کار صدور گذرنامه توسط نیروی انتظامی ۳ روزه است و کار صدور روادید هم یک تا دو روز طول می‌کشد.

آن‌طور که رئیس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه گفته است روند صدور روادید از جمعه سرعت گرفته است، برای سفر به عراق، خانواده‌ها باید برای فرزندان خردسال خود گذرنامه و روادید دریافت کنند و علاوه بر این کسانی که مشمول بوده و قصد شرکت در پیاده‌روی اربعین دارند نیز باید وثیقه‌ای دراین‌ارتباط ارائه کنند، مشمولان غایب نیز باید مقداری از جریمه‌ای که برای آن‌ها در نظر گرفته‌شده است را پرداخت کرده و وثیقه موردنیاز برای خروج از کشور را تأمین کنند.

به گفته کریمی سفارت عراق در تهران هر مقدار درخواست روادیدی که صبح به آن‌ها داده شود، ‌ بعدازظهر باز تحویل می‌دهد که این میزان در روز گاهی به ۷۰ هزار روادید نیز می‌رسد و هیچ محدودیتی برای صدور روادید وجود ندارند، اقدام دفاتر برای دریافت ویزا نیز نباید بیش از سه روز طول بکشد و وقت معمول در نظر گرفته‌شده دراین‌ارتباط ۷۲ ساعت است.

روند صدور روادید اتباع خارجی

با تلاش‌های انجام‌شده تا آخر هفته هیچ روادیدی از اتباع افغانستانی باقی نمانده و ویزای همه زوار تبعه افغانستانی صادر می‌شودبه گفته وی نیمی از روادیدهای زائران تبعه افغانستانی هم صادرشده است. کار صدور روادید تبعه افغانستانی به این دلیل طولانی شد که علاوه بر صدور روادید باید دفترچه‌ای برای آن‌ها صادر می‌شد اما با تلاش‌های انجام‌شده تا آخر هفته هیچ روادیدی از اتباع افغانستانی باقی نمانده و ویزای همه زوار تبعه افغانستانی صادر می‌شود.

کریمی افزود: اگر افغانستانی‌های مقیم در ایران باشند و کارت آمایش یا اقامت معتبر داشته باشند می‌توانند برای دریافت ویزا و گذرنامه مراجعه کنند، اما اگر  اقامت معتبر نداشته باشند نمی‌تواند گذرنامه و ویزا بگیرند.

رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا هم سه گروه اتباع خارجی را مخاطب پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا در ایام اربعین حسینی برشمرد  و گفت: دسته نخست اتباع ساکن کشور ایران که گذرنامه معتبر دارند باید حتماً پس از اخذ ویزا از مرز شلمچه وارد کشور عراق شوند، دومین گروه که بیشترین جمعیت را دارند، اتباعی هستند که گذرنامه معتبر نداشته ولی ساکن ایران هستند که با توجه به جمعیت این دسته از اتباع خارجی که اکثریت افغانستانی هستند، مذاکراتی با طرف عراقی انجام شد و مقرر شد سندی برای این اتباع صادر شود و آن‌ها با این سند صادره،‌ مبادرت به اخذ ویزای کشور عراق و خروج از کشور از مرز شلمچه کنند.

علیرضا صمدی افزود: دسته دیگری از اتباع نیز هستند که کشور ایران را به‌عنوان مسیر تردد خود به عراق انتخاب می‌کنند که عمده این افراد نیز اتباع کشور پاکستان و افغانستان بوده و آن‌ها نیز لازم است برای خروج از ایران و ورود به کشور عراق به مرز شلمچه مراجعه کنند.

و اما انتشار اخبار و تصاویری از یک خانم تبعه افغان که گریه می‌کند و می‌گوید گذرنامه‌ام دست‌نویس است و اجازه شرکت در پیاده‌روی اربعین را به من نمی‌دهند باعث واکنش مسئولان شد. به گفته جانشین رئیس ستاد اربعین ناجا زائران تبعه غیر ایرانی دارای گذرنامه غیر چاپی نیز امکان اخذ ویزا دارند و بالغ‌بر ۵ روز است گذرنامه‌های دست‌نویس اتباع هم پذیرفته می‌شود.

سردار محمد بابایی از افزایش فعالیت مراکز صدور گذرنامه هم یادکرد و افزودمجموعه ستادهای گذرنامه ما در تهران و شهرستان‌ها از ۸ صبح تا ۸ شب پذیرای زائران هستند، دفاتر پلیس +۱۰ نیز از ۸ صبح تا ۶ بعدازظهر فعال هستند و به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

عراق آمادگی لازم را برای لغو روادید ندارد

«ممانعت از خروج زائران بدون داشتن ویزا» در روزهای اخیر بارها از سوی مسئولان وزارت خارجه مورد تأکید قرارگرفته است، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در عراق بار دیگر این موضوع را مورد تأکید قرار داد.

وی گفت: اگر مهر ورودی به کشور عراق در گذرنامه نخورد نیز به معنای عدم در دست داشتن مدارک محسوب می‌شود و همان‌طور که مردم عراق نیز نمی‌توانند بدون داشتن ویزای جمهوری اسلامی ایران به زیارت علی بن موسی‌الرضا(ع) مشرف شوند طرف عراقی نیز بر لزوم داشتن ویزای زائران ایرانی تأکید دارد.

طرف عراقی آمادگی لازم را برای لغو روادید ندارد و نباید این مسئله را بر گردن دولت ایران بیندازندبه گفته میر مسعود حسینیان  برای لغو ویزا تلاش بسیاری از سوی جمهوری اسلامی ایران شده است ولی طرف عراقی آمادگی لازم را برای لغو روادید ندارد و نباید این مسئله را بر گردن دولت ایران بیندازند؛ این کار طی سال‌ها در حال پیگیری است اما طرف عراقی دلایلی مانند درگیری با داعش و ناامنی‌های موجود را مطرح می‌کنند.

آن‌طور که سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در عراق گفته است  نیاز طرف عراقی به هزینه اخذشده درروند صدور ویزا برای تأمین زیرساخت‌ها از دلایل عدم لغو روادید است که طرف عراقی بر آن تأکید دارد.

مردم موارد مشکوک را اطلاع دهند

تأمین امنیت زائران ازجمله مهم‌ترین مؤلفه‌های برگزاری مناسب پیاده‌روی اربعین است که دستگاه‌ها و نهادهای مختلف از روزهای گذشته برای تأمین آن بسیج شده‌اند و رئیس کمیته امنیتی و انتظامی ستاد مرکزی اربعین از مردم و خود زائران خواسته است در تأمین این امنیت به نیروی‌های نظامی و انتظامی کمک کنند و در عراق اگر به موضوع مشکوکی برخورد کردند، به نمایندگان ایران، مسئولین موکب‌ها و یا پلیس این کشور اطلاع دهند.

آن‌طور که  سردار محسن فتحی زاده گفته است به‌هیچ‌وجه امکان صدور ویزا و گذرنامه در شهرهای مرزی وجود ندارد و زائران قبل از سفر باید این مدارک را آماده کنند که در مرزها دچار مشکل نشوند و علاوه بر این لازم است که به نکات امنیتی توجه کرده و در صورت رانندگی به سمت شهرهای مرزی دقت لازم را انجام دهند و خودروی خود را حتماً در پارکینگ‌های مجاز قرار دهند.

ناجا نیز با نظارت‌های دقیق سعی در تأمین امنیت  در ایام اربعین دارد و آن‌طور که رئیس پلیس پیشگیری ناجا  گفته است وظیفه عمده این پلیس در راهپیمایی اربعین کنترل لایه به لایه جمعیت خواهد بود و تمامی مسیرهای منتهی به مرزهای غربی کشور به‌دقت  پایش و کنترل خواهد شد.

 سردار محمد شرفی از پیش‌بینی  ۱۵۹ توقفگاه  در مسیر راهپیمایی اربعین خبر داد و افزود: می‌توان ۱۵۰هزار زائر را در این توقفگاه‌ها اسکان داد و تمام تدابیر نیز جهت پذیرایی ،بهداشت و درمان و استراحت در این قرارگاه‌ها  پیش‌بینی‌شده است.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: امنیت در همه مسیرهای راهپیمایی اربعین به‌واسطه صدها واحد گشتی تأمین خواهد شد و افزون بر این در مسیر راهپیمایی شمار بسیاری ایستگاه ثابت که هر دو مسیر رفت‌وبرگشت را کنترل خواهند کرد و بیش از سه برابر پست‌های ثابت نیز ایستگاه بازرسی موقت در مسیرهای فرعی پیش‌بینی‌شده است تا به‌این‌ترتیب امنیت و نظم به شکلی کامل و مطلوب برقرار شود.

اخبار مرز خسروی

نظارت بر امنیت خروج هر چه‌بهتر زائران از مرزها در حالی در حال انجام است که  رئیس ستاد اربعین نیروی زمینی ارتش نیز از تجهیز مرز خسروی به دوربین مداربسته و رصد کامل و پایش تصویری مرز از طریق بالن و هواپیمای بدون سرنشین خبر داد.

وی گفت: یگان‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران در مرز خسروی مستقرشده‌اند و تجهیز، شن‌ریزی و تسطیح ۳۵ هکتار زمین با گنجایش ۲۵ هزار خودرو در مرز و استقرار موکب‌های متعدد در مسیر زوار با پیش‌بینی ۱۰۰ هزار پرس غذا در هر وعده ازجمله اقدامات صورت گرفته ارتش بوده است.

امیر سرتیپ جهانشاهی استقرار بیمارستان‌های صحرایی مجهز به اتاق عمل، اورژانس، بخش آی. سی. یو و ارائه دارو و خدمات رایگان و بالگرد برای انتقال بیمارانی که نیازمند خدمات بیشتر هستند را هم از دیگر اقدامات نیروی زمینی ارتش برای ارائه خدمات مطلوب به زوار در مرزهای خسروی شلمچه،چذابه و مهران یاد کرد.

انتظار می‌رود مرز خسروی در روزهای آینده بازگشایی شود بازگشایی مرز خسروی در حالی هنوز محقق نشده است که رئیس ستاد مرکزی اربعین معتقد است با توجه به رایزنی‌هایی که از طرف استانداری کرمانشاه با دیاله در حال انجام است انتظار می‌رود در روزهای آینده این مرز نیز بازگشایی شود.

به گفته حسین ذوالفقاری بازگشایی این مرز می‌تواند سبب کاهش بار و حجم حضور در مرز مهران شده و  زائران استان‌های نیمه جنوبی و جنوب و استان‌هایی که مسیر حرکتی آن‌ها مرزهای چذابه و شلمچه بوده از این مسیرها عبور کرده و به مرز مهران مراجعه نخواهند کرد.

واکنش به هزینه‌های بالای سفر اربعین

انتقادات به هزینه‌های بالای سفر اربعین امروز واکنش چند نفر از مسئولان را برانگیخت. ذوالفقاری در رابطه با هزینه سفر اربعین گفت: ستاد اربعین وظیفه نرخ‌گذاری ندارد ولی تلاش می‌کند با همکاری دستگاه‌ها هزینه‌ها کاهش یابد، با همکاری بیمه، هلال‌احمر و شرکت‌های ثبت‌نام کننده درمجموع هزینه زوار ۱۹۷ هزار تومان است این در حالی است که در روزهای غیر اربعین بیش از این میزان است.

وی با بیان اینکه از دستگاه‌ها خواسته‌ایم نرخ مصوب سایر روزها را برای این ایام کاهش دهند، خاطرنشان کرد: متأسفانه عده‌ای در حوزه مسیرهای هوایی و زمینی اجحاف کرده‌اند و از همه مردم و زوار درخواست داریم با توجه به نرخ‌های مصوب که دستگاه‌های مسئول مصوب می‌کنند موارد تخلف را به تعزیرات، سازمان راهداری و انجمن اتوبوس‌رانان گزارش دهند.

علاوه بر ذوالفقاری مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها و شرکت‌های هوانوردی هم به انتقادات واکنش نشان داد و تاکید کرد که میزان افزایش قیمت بلیت هواپیما در ایام اربعین هفت‌درصد بوده است.

وی گفتاعزام و پذیرش زائران اربعین حسینی از طریق حمل‌ونقل هوایی از ۱۳ لغایت ۲۲ آبان ماه در نظر گرفته‌شده است، بعد از دهه اول محرم اطلاع‌رسانی‌ها انجام‌شده و به شرکت‌های هواپیمایی بر اساس یک پرسه زمانی ۱۲ روزه مجوزهای لازم برای پرواز در این زمینه داده شد.

علی‌اصغر باریکانی فروش بلیت چهار میلیون تومانی مشهد - نجف را شایعه خواند و تأکید کرد: در پروازهای بین‌المللی هیچ‌گونه قیمت‌گذاری صورت نمی‌گیرد و این نرخ بر اساس میزان عرضه و تقاضا مشخص می‌شود اما به‌واسطه خاص بودن این ایام، شرکت‌های هواپیمایی همکاری لازم را انجام داده و یک قیمت‌گذاری متعادلی صورت گرفت.

پیش‌بینی همه تمهیدات لازم امداد و درمان

پیش‌بینی تمهیدات امداد و درمان برگزاری پیاده‌روی اربعین هم به گفته مسئولان به‌خوبی در حال اجراست به گفته رئیس سازمان اورژانس تدابیر بهداشتی و درمانی پزشکان متخصص ایرانی برای ارائه خدمات به زائران در کشور عراق مستقرشده‌اند و در هر مرزی یک بیمارستان صحرایی برای بحث‌های بیولوژیک و یک بیمارستان سیار برای بحث‌های جنرال راه‌اندازی راه‌اندازی می‌شود.

به گفته پیر حسین کولیوند در هر یک از مرزهای منتهی به کشور عراق یک درمانگاه نیز برپا خواهد شد، به تعداد کافی آمبولانس، اتوبوس آمبولانس، موتور آمبولانس و بالگرد در نظر گرفته‌شده است و از سوی دیگر  رستوران‌ها، اغذیه‌فروش‌ها و مراکز بین‌راهی از چشم تیزبین نیروهای بهداشتی دور نخواهند بود و در مسیر برگشت نیز بحث غربالگری و کنترل بیماری‌های واگیر با جدیت ویژه  و کنترل کامل دنبال می‌شود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر  هم از انتقال ۱۰۰ تُن دارو به عراق  خبر داده استرئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر  هم از انتقال ۱۰۰ تُن دارو به عراق  خبر داده و از زائرانی که داروهای خاص مصرف می‌کنند خواست که آن‌ها را به همراه داشته باشند.

به گفته مرتضی سلیمی  ۸۰ دستگاه آمبولانس، پنج فروند بالگرد، خودروهای عملیاتی و موتورسیکلت ازجمله امکانات هلال‌احمر است که به عراق اعزام‌شده‌اند و درمجموع ۹۷ پایگاه در چهار قرارگاه اربعین فعالیت می‌کنند و علاوه بر این برای خدمات‌رسانی در مسیرهای منتهی به این مرزها ۴۶۳ پایگاه شهری در آماده‌باش کامل هستند.

سخنگوی اورژانس کشور هم بر لزوم رعایت توصیه‌های بهداشتی از سوی زائران تأکید کرد و افزود: با توجه به‌احتمال بروز پدیده گردوغبار در ۴۸ ساعت آینده در ایلام و مهران زائران حسینی بهتر است با خود ماسک به همراه داشته باشند.

 مجتبی خالدی از استقرار عوامل اورژانس در مرز خسروی هم خبر داد و گفت: در مرزهای دیگر نیز آمادگی لازم وجود دارد و موارد مربوط به هواشناسی به‌صورت دقیق پیگیری و رصد می‌شود.

ازدحام در مهران، انسداد در خسروی، تردد آرام در شلمچه

به رغم عدم بازگشایی مرز خسروی، با نزدیک شدن به اربعین حسینی روزبه‌روز به تعداد زائران در مرز مهران افزوده می‌شود و مسئولان این روزها در تلاش هستند تا هر چه‌بهتر به عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) خدمات‌رسانی کنند.

از سراسر ایران خود را به مهران رسانده‌اند تا با پای دل به حرم دوست برسند. این روزها در مهران همه در تلاش‌اند تا راه را برای عاشقان حسین آسان کنند.

روزهای شلوغ مرز مهران آغازشده و امروز بیشتر از روزهای گذشته شاهد تردد زوار اربعین در این مرز بوده‌ایم به‌طوری‌که طبق گفته سرهنگ فرزاد یاسمی معاون اجتماعی انتظامی استان ایلام فقط امروز بیش از ۳۸ هزار نفر از مرز مهران تردد کرده‌اند.

در شلمچه و چذابه هم تردد در جریان است. فرمانده انتظامی پایانه مرزی چذابه گفته است که ورود خودروهای تجاری به سمت مرز چذابه با این وضعیت جمعیتی باید متوقف شود.  فرماندار دشت آزادگان هم گفت: از اول ماه صفر تاکنون روزبه‌روز بر حجم تردد زائران اربعین حسینی در مرز چذابه افزوده می‌شود.


برای اطلاع از آخرین اخبار پیاده‌روی بزرگ اربعین حسینی(ع) به صفحه اربعین خبرگزاری مهر مراجعه کنید.

کد خبر 4127541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha