خبرگزاری مهر- گروه استانها: سد کمندان به مشکلی بزرگ برای هزار و ۲۰۰ روستایی تبدیلشده است، خبرگزاری مهر پیشازاین در گزارشیهای «کمندان» در کمند وعدههای وزارت نیرو؛ سدی که۱۲۰۰روستایی راگرفتارکرد»، «مشکلات «کمندان» به وزارت نیرو رفت؛ تصمیماتی برای یک ماه دیگر» و انتشار فیلمی با عنوان «دلِ خون مردم یک روستا؛۱۲۰۰روستایی چشم به وعده استاندار دارند» بر لزوم پیگیری مشکلات روستائیان تأکید کرده است.
دلخون اهالی روستای «کمندان» و وعدهای تحقق پیدا نکرد
اما ۱۳ سال مشکلات روستای «کمندان» بهواسطه سدسازی حکایت دلخون هزار و ۲۰۰ روستایی است تا این روستائیان همچنان در کمند مشکلات باقی بمانند و وعدههای مسئولان ازجمله استاندار سابق لرستان که وعده کرده بود در مدتزمان ۴۵ روز اقدام به رفع مشکلات اهالی این روستا خواهد کرد هیچگاه تحقق پیدا نکرد تا مردم این روستا همچنان چشمانتظار اقدام مسئولان در این رابطه باشند.
محمد عبد الوند رئیس شورای روستای کمندان در این رابطه در سخنانی بابیان اینکه سالهاست که مردم این روستا بلاتکلیف هستند و هیچگونه امکاناتی به ما نمیدهند گفت: بهواسطه احداث سد کمندان برای اهالی این روستا مشکلات متعددی ایجادشده است.
وی بابیان اینکه قرار بود بهجای محل فعلی که در آن زندگی میکنیم جایگزینی برای ما مشخص شود تا ما در آنجا زندگی کنیم گفت: این در حالی است که هنوز جایگزین روستا مشخص نشده است.
مانند ۱۰۰ سال پیش زندگی میکنیم
رئیس شورای روستای کمندان بابیان اینکه ۱۵ سال است که به ما میگویند بودجه نداریم گفت: ۱۵ سال از عمر ما رفته است و هنوز تکلیف ما روشن نشده است.
عبد الوند بابیان اینکه ما مانند ۱۰۰ سال پیش زندگی میکنیم و هیچگونه امکاناتی نداریم گفت: روستای کمندان ۲۰۰ خانوار است و این در حالی است که هنوز بلاتکلیف هستیم و روستا امکانات گازرسانی ندارد و ما با هزاران مشکل اقدام به تهیه نفت برای گذراندن زندگی خود میکنیم.
وی ادامه داد: استاندار سابق به روستای ما آمد و نگاهی کرد و به مردم قولی داد اما در عمل هیچ کاری صورت نگرفت.
رئیس شورای روستای کمندان با تأکید بر اینکه خواسته ما جابجایی روستا به بالادست سد کمندان و گازرسانی به روستا است گفت: مسئولان فقط میخواهند ما را ازاینجا بیرون کنند و این در حالی است که محلی برای زندگی ما در نظر نمیگیرند.
اراضی ما را به قیمت ناچیز تملک کردند
عبد الوند بابیان اینکه ۸۰۰ سال ما در این روستا زندگی کردهایم، کجا برویم؟ افزود: ما توان کوچ نداریم، از وقتی سد در محل روستای ما احداثشده مشکلات فراوانی برای ما ایجادشده است.
وی بابیان اینکه اراضی کشاورزی ما را برای احداث سد به قیمت ناچیز و هکتاری هشت میلیون تومان تملک کردند افزود: ما میخواهیم زندگی کنیم و باید این شرایط برای ما از سوی مسئولان فراهم شود.
مجید کیان پور نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه بابیان اینکه عملیات اجرایی سد کمندان در سال ۸۳ آغازشده است اظهار داشت: تاکنون بیش از ۱۴۳ میلیارد تومان برای احداث این سد هزینه شده و پیشرفت فیزیکی آن نیز ۷۱ درصد است.
نمایند مردم در مجلس: وزارت نیرو وضعیت مردم را تعیین تکلیف کند
وی بابیان اینکه مطالباتی که اهالی روستای کمندان دارند، مطالبات به حقی است و وزارت نیرو باید به آنها جامع عمل بپوشاند افزود: بین ۱۸ تا ۲۵ میلیارد تومان مطالبات جابجایی روستا است که بهای تملک اراضی کشاورزی مردم روستا است که پرداختنشده است.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه من بهعنوان نمایند مردم اولین خواستهام از وزارت نیرو این بوده که این وضعیت را تعیین تکلیف کند ادامه داد: با توجه به اینکه خانه و کاشانه مردم در این منطقه است وزارت نیرو کمک کند در همین منطقه سکونت پیدا کنند و بتوانند امرارمعاش خود را از طریق بخش کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی داشته باشند.
کیان پور با تأکید بر اینکه باید بحث جابجایی روستا با رضایت اهالی روستا انجام شود کفت: تا این لحظه قولهای وزارت نیرو در این رابطه عملیات نشده است.
وی با اشاره به بازدید استاندار لرستان از محل این روستا گفت: در این بازدید دستور داده شد که بخشدار بهاتفاق بنیاد مسکن، منابع طبیعی و اهالی روستا یک جمعبندی داشته باشند و منطقهای را بر اساس راه دسترسی، امکانات، زیرساختها و خدمات زیربنایی ور وبنایی که امکان داشته باشد برای اهالی روستا در نظر بگیرند.
نظر شما