خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: واکنش «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس، به اسناد پارادایز حکایت از عمق قانون گریزی سران کشورهای غربی دارد.
کوربین در واکنش به اسناد پارادایز گفته است: انتشار این اسناد ثابت کرد که تنها یک قانون برای افراد ابرثروتمند وجود دارد و باقی قوانین برای دیگران است.
طبق اسناد منتشر شده از سوی گروهی که پیشتر اسناد پاناما را منتشر کرده بود، شماری از مقامات بلند پایه انگلیس از جمله ملکه الیزابت دوم نیز میلیون ها پوند را در مناطقی که معاف از مالیات هستند، سرمایه گذاری کرده اند.
اسناد پارادایز، وزیر بازرگانی آمریکا و ملکه انگلیس
مجموعهای از مدارکی که اخیرا به رسانهها درز پیدا کرده و به اسناد پارادایز موسوم است، از روابط مالی وزیر بازرگانی دولت آمریکا با شرکتی مرتبط با مسکو و یا سرمایهگذاری ملکه بریتانیا و دیگر ثروتمندان جهان در «بهشتهای مالیاتی» خبر میدهد.
بنا بر اسناد ارائهشده «ویلبر راس» وزیر بازرگانی دولت دونالد ترامپ، در یک شرکت کشتیرانی سرمایهگذاری کرده که با شرکت دیگری، تحت کنترل نزدیکان ولادیمیر پوتین، در ارتباط کاری قرار دارد.
بنا بر شماری دیگر از سندهای فاششده الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، نیز نزدیک به ۱۳ میلیون دلار سرمایهگذاری در «بهشت ها (پناهگاههای) مالیاتی» انجام دادهاست.
«اسناد پارادایز (پردیس یا بهشت)»، ۱۳.۴ میلیون مدرک از دو نهاد ارائهدهنده خدمات و ۱۹ «بهشت» -یا «پناهگاه»- مالیاتی، ارائه میکنند. این مدارک نخست بهدست روزنامه آلمانی زودویچه سایتونگ رسید. سپس اتحادیه بینالمللی روزنامهنگاران پژوهشی (آیسیآیجی) که مقر آن در آمریکا است، آنها را با ده ها رسانه و خبرگزاری، از جمله بیبیسی، نیویورکتایمز و گاردین به اشتراک گذاشتهاست.
«آیسیآیجی» نهادی است که مدارک موسوم به «اسناد پاناما» را در سال ۲۰۱۶ علنی کرد. اسناد پاناما مجموعهای بزرگ از اطلاعات و مدارک در مورد بهشت های مالیاتی و «شرکتهای پوششی» برای فرار مالیاتی هزاران فرد ناشناس و چهرههای سرشناس جهان را در برمیگرفت.
ارتباط وزیر بازرگانی دولت ترامپ با شرکتی که رابطه کاری آن به روسیه میرسد، آنهم در زمانیکه اتهام «دخالتهای» روسیه در انتخابات آمریکا تحت بررسی نهادی قانونی است، ممکن است توجهات را به خود جلب کند. این موضوع ممکن است به پرسشهایی در زمینه «تعارض منافع» نیز دامن بزند.
بنا بر اسناد پارادایز، ویبلر راس که یک سرمایهگذار میلیاردر آمریکایی است، پس از آنکه رهبری وزارت بازرگانی را در دست گرفت، همچنان به روابط خود با شرکت کشتیرانی همکار با شرکتی مرتبط با نزدیکان پوتین، ادامه دادهاست.
شرکت سهامی خصوصی راس زمانی صاحب بخش اصلی سهام شرکت «نویگیتر هولدینگز» بود؛ کشتیرانی که گاز شرکت روسی «سیبور» را حمل میکند. بخشی از سیبور متعلق به «گنادی تیمچـِـنکو» دوست رئیسجمهوری روسیه است.
تیمچـِـنکو در ارتباط با اتهامهای وارد شده به روسیه در مورد دخالت در اوضاع داخلی اوکراین، تحت تحریم ایالات متحده قرار دارد. روزنامه نیویورکتایمز میگوید داماد پوتین نیز از دیگر صاحبان این شرکت صادرکننده گاز است.
راس پس از آنکه بهعنوان وزیر بازرگانی انتخاب شد بخشی از سهام شخصی خود در «نویگیتر هولدینگز» را عرضه کرد، اما همچنان -بنا بر مدارک رسمی دولت- سهام او بین دو تا ۱۰ میلیون دلار برآورد میشود.
به گزارش نیویورکتایمیز سهام راس در «نویگیتر» توسط مجموعهای پیچیده از شرکتها در جزایر «کیمن» نگهداری میشود. کیمن بخشی از مستعمره فرادریایی بریتانیا است و در کارائیب قرار دارد.
سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا در واکنش به مدارک منتشرشده گفته است ویلبر راس، در تصمیمگیری «نویگیتر هولدینگز» برای همکاری و ایجاد روابط تجاری با شرکت روسی سیبور، نقشی نداشت؛ و سیبور خود نه در آن زمان و نه در حال حاضر تحت تحریم قرار ندارد.
این مقام وزارت بازرگانی آمریکا در عین حال تاکید کردهاست که راس هرگز با سهامداران سیبور دیداری نکرده و از روابط آنها نیز تا کنون اطلاعی نداشتهاست.
بخشی دیگر از اسناد منتشرشده نیز حاکی از آن است که میلیونها دلار از صندوق خصوصی ملکه بریتانیا در جزایر کیمن و برمودا سرمایهگذاری شدهاست.
پژوهشگران میگویند هرچند بهنظر نمیرسد در جریان سرمایهگذاری عملی غیرقانونی صورت گرفته باشد، ولی ملکه الیزابت ممکن است با انتقادهایی روبرو شود مبنی براینکه چرا بهجای سرمایهگذاری در مملکت خود، سرمایهاش را به خارج انتقال دادهاست.
از دیگر موارد مهمی که تا به حال فاش شده به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
یکی از دستیاران جاستین ترودو نخست وزیر کانادا با فراساحل در ارتباط بوده و ممکن است مردم این کشور را از میلیونها دلار مالیات محروم کرده باشد. این میتواند اسباب شرمساری جاستین ترودو شود که برای برچیدن پناهگاههای مالیاتی کوشش کرده است.
لرد اشکرافت، معاون سابق حزب محافظهکار بریتانیا و یکی از حامیان مالی مهم این حزب، ممکن است قوانین را در مورد اداره سرمایهگذاریهای فراساحل نادیده گرفته باشد. مدارک دیگر نشان میدهند که او زمانی که عضو مجلس اعیان بود، معافیت مالیاتی کسانی را که منبع درآمدشان خارج از کشور است، حفظ کرده بود علیرغم اینکه گزارش کرده محل اقامت دائم او از نظر مالیاتی بریتانیا است.
و سوالاتی که درباره خرید بخش عمده سهام باشگاه اورتون مطرح شدهاند که سهامدار عمده آن «فرهاد مشیری» ثروتمند بریتانیایی-ایرانی است.
نظر شما