۱۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۱۱

دادستان قم:

نقش و جایگاه داوری باید در جامعه تبیین شود

نقش و جایگاه داوری باید در جامعه تبیین شود

قم - دادستان عمومی و انقلاب استان قم تأکید کرد: نقش و جایگاه داوری در بین آحاد مردم جامعه باید تبیین و در این رابطه فرهنگ‌سازی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دادسرای عمومی و انقلاب قم، مهدی کاهه در دیدار اعضای هیئت مدیره کانون داوری استان قم، بیان کرد: در امر پیشگیری، پدیده‌های خوبی در قانون پیش‌بینی شده است که مهم‌ترین آن میانجی‌گری است و این استان می‌تواند به عنوان استان پایلوت و الگو در این باره مطرح باشد.

وی با تأکید بر نقش نهادهای شبه قضایی در کاهش بار دعاوی و شکایات مطروحه در دادگستری، خاطرنشان کرد، روند اجرایی و عملیاتی در نهادهای شبه قضایی باید به‌گونه‌ای باشد که ضمن اعتمادسازی عمومی، رضایتمندی جامعه را به همراه داشته باشد چرا که در غیر این صورت در نهایت دستگاه قضایی با چالش مواجه می‌شود.

دادستان قم با بیان اینکه در جریان داوری و میانجی‌گری باید از کارشناسان و عالمان دیگر رشته‌ها به ویژه در حوزه علومی که با انسان شناسی مرتبط است، بهره برد، نگاه صرفاً حقوقی را کافی ندانست و افزود: در بحث میانجی‌گری و داوری باید جامعیت ما فراتر از بحث علمم حقوق باشد.

وی تأسیس کانون داوری استان قم را مایه مباهات دانست و اظهار داشت: بر این باورم که کانون داوری استان قم با شاکله اعضای علمی و فرهیخته هیئت مدیره فعلی می‌تواند تعامل خوبی با دستگاه قضایی به ویژه دادستانی قم در جهت بسترسازی‌های فرهنگی و کاهش سطح دعاوی و نیز کاهش ورودی پرونده‌ها به دادسرا و محاکم داشته باشد و حوزه دادستانی نهایت همکاری خود را در چارچوب قانون با این کانون خواهد داشت.

کاهه در این نشست، با توصیه به چارچوب سازی مشخص و مدون و نیز سازمان یافتگی در برنامه و اجرا بیان داشت: در جریان نظارت ستادی این کانون بر نهادها و مؤسسات داوری و نیز بسط و توسعه فرهنگ داوری باید به گونه‌ای عمل شود که تجربه‌ها و معضلات برخی نهادهای شبه قضایی را در پیش رو نداشته باشیم.

وی تأکید کرد: از مزایای داوری تخصصی بودن رسیدگی به دعاوی است که البته نقش و جایگاه داوری در بین آحاد مردم جامعه باید تبیین و در این رابطه فرهنگ‌سازی شود و یکی از رسالت‌های مهم و البته سنگین کانون داوری استان، پرداختن به این مهم است.

گفتنی است در این نشست، حجت الاسلام قلی‌پور و حبیب‌نژاد به عنوان رئیس و نایب رئیس کانون به طرح اقدامات صورت گرفته در کانون داوری استان و لزوم تعامل با دستگاه قضایی اشاره کردند و رحمت اله نصیرپور، به عنوان رئیس کمسیون توسعه و ترویج کانون استان به تشریح چگونگی تقاضای عضویت و شیوه بررسی صلاحیت‌های عمومی و تخصصی متقاضیان در این کانون پرداخت و لاجوردی و حاجیلو به عنوان رؤسای کمسیون‌های آموزش و انتظامی و نیز دیگر اعضای هیئت مدیره به تفکیک به طرح دیدگاه‌های خود در زمینه برنامه‌ها، اهداف و شیوه عملکرد کانون در آینده پرداختند.

کد خبر 4138708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha