۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۰:۵۵

بررسی مهر از آمار کشته‌شدگان تصادفات اردبیل

تناقض آماری سهم تصادفات جاده‌ای شد/احیای مصدوم در هاله‌ای ازابهام

تناقض آماری سهم تصادفات جاده‌ای شد/احیای مصدوم در هاله‌ای ازابهام

اردبیل – گفته می‌شود سالانه رقم قابل‌توجهی از مصدومان تصادفات جاده‌ای اردبیل در بیمارستان‌ها جان خود را از دست می‌دهند، موضوعی که آمارهای ضدونقیض به دنبال دارد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- ونوس بهنود: زمان زیادی از اخباری که برخی جاده‌های اردبیل را قتلگاه معرفی می‌کرد، سپری نشده است. رسانه‌های محلی با انعکاس مطلوب اخبار طی پنج سال گذشته توانسته‌اند نقش قابل‌توجهی در کاهش آمار تلفات تصادفات جاده‌ای استان اردبیل ایفا کنند.

هر چند به تعبیر مسئولان استان اردبیل به مدت سه سال متوالی است که شاهد شیب نزولی تصادفات جاده‌ای هستیم اما در حال حاضر آمارها از مشکلات عجیب و پیچیده دیگر می‌گویند بطوریکه به تعبیر مسئولان پلیس‌راه استان، بخش قابل‌توجهی از مصدومان تصادفات جاده‌ای نه در لحظه تصادف و محل وقوع آن بلکه در مسیر بیمارستان و به ویژه خود بیمارستان جان خود را از دست می‌دهند.

مرگ ۵۳ درصد متوفیان تصادفات در بیمارستان

رئیس پلیس‌راه استان اردبیل با ابراز نگرانی از این موضوع به خبرنگار مهر گفت: در هفت ماهه نخست سال جاری ۸۹ نفر در جاده‌های اردبیل جان خود را از دست داده  و ۲۳۵ نفر مجروح شده‌اند.

حجت فتاحی تصریح کرد: این آمار بر اساس آمار اعلامی پزشکی قانونی احصا شده و بررسی‌ها نشان می‌دهد ۵۳ درصد از متوفیان در مسیر بیمارستان و یا بیمارستان‌ها جان‌باخته‌اند.

وی تأکید کرد: در مقایسه با فوتی مسیر بیمارستان با خود بیمارستان، بیشترین فوتی مصدومان از خود بیمارستان‌ها گزارش شده است.

رئیس پلیس‌راه استان تأکید کرد: متأسفانه در تعداد تلفات تصادفات جاده‌ای بعد از انتقال به بیمارستان با افزایش به نسبت سال گذشته مواجه هستیم و در هفت ماهه نخست سال گذشته ۴۸ درصد از مصدومان در مسیر بیمارستان یا خود بیمارستان جان خود را از دست داده بودند.

فتاحی به ضرورت ارتقا امکانات اورژانسی و درمانی بیمارستان‌ها تأکید کرد و افزود: این رقم پذیرفته نیست و انتظار می‌رود برای کاهش آن تلاش شود.

فوتی مصدومان به یک‌سوم کاهش یافته است

این آمار البته مورد پذیرش علوم پزشکی استان نیست بطوریکه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل از ارائه خدمات مطلوب در اورژانس‌ها به مصدومان تصادفی خبر داد.

قدرت اخوان اکبری به خبرنگار مهر گفت: در شش‌ماهه نخست سال گذشته ۶۲ نفر و در شش‌ماهه نخست امسال فقط ۲۰ نفر مصدوم در بیمارستان‌ها فوت شده‌اند که بیانگر کاهش آن به یک‌سوم است.

در شش‌ماهه نخست سال گذشته ۶۲ نفر و در شش‌ماهه نخست امسال فقط ۲۰ نفر مصدوم در بیمارستان‌ها فوت شده‌اند که بیانگر کاهش آن به یک‌سوم استوی افزود: در عین حال تعداد مراجعه مصدومان نیز با کاهش همراه است و از پنج هزار و ۴۲۳ نفر در شش‌ماهه اول سال گذشته به چهار هزار و ۵۲۱ نفر در سال جاری رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تأکید کرد: در واقع به رغم افزایش بستری‌ها و طبیعتاً عوارض تصادف، بیش از دو سوم فوتی‌هایی که هر سال داشتیم در بیمارستان زنده مانده‌اند.

وی تعداد بستری مصدومان در شش‌ماهه نخست سال گذشته را هزار و ۶۶۱ نفر و در نیمه نخست سال جاری هزار و ۷۷۵ نفر برشمرد.

اقدامات کاهش تلفات تصادفات تداوم یابد

مطالعات نشان داده تصادفات جاده‌ای در اردبیل همچنان یکی از عوامل جدی مرگ‌ومیر محسوب می‌شود.

بطوریکه مطابق اعلام پلیس‌راه استان با فرهنگ‌سازی تعداد تصادفات فوتی کاهش یافته اما تعداد تصادفات جرحی با افزایش همراه است که به معنی کاهش شدت تصادفات با فرهنگ‌سازی‌ها است.

در عین حال معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل معتقد است هر چند کاهش تلفات اقدام مطلوبی است اما تداوم آن مورد انتظار است.

یوسف خدادادی تصریح کرد: تعداد نقاط حادثه‌خیز از ۱۰۵ مورد در سال ۹۱ به ۲۵ مورد در سال جاری کاهش یافته و در کاهش تلفات تصادفات جاده‌ای مؤثر است.

وی متذکر شد: با این وجود تصادفات همچنان آسیب جدی است و مرگ یک نفر می‌تواند در زندگی چند فرد دیگر و خانواده وی تأثیرات سو به دنبال داشته باشد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تأکید کرد: ضروری است تمامی دستگاه‌های متولی از تمامی ظرفیت و امکان خود برای کاهش تلفات تصادفات جاده‌ای بهره گیرند.

کد خبر 4142669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha