به گزارش خبرنگار مهر، امیر مقدم احمدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سکته مغزی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر و ایجاد ناتوانی در سنین بالا به شمار می رود و به همین دلیل هزینه های زیادی روی دست بیماران و خانواده های آنان قرار می دهد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت از سه سال پیش با پیگیریهای انجمن سکته مغزی ایران، سکته مغزی را در اولویت کارهای پژوهشی و درمانی خود قرار داد، افزود: یکی از مهمترین اقداماتی که در این رابطه در دولت یازدهم انجام شد، داروی ترمبولیتیک یا تی پی ای، حل کننده لخته خون بود که برای سکته های حاد مغزی به کار می رود.
وی بیان کرد: هزینه هر یک عدد از این دارو حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود که با بیمه شدن آن مقدار ناچیزی توسط بیمار پرداخت می شود.
مقدم احمدی تصریح کرد: بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان جزء ۵۴ بیمارستان کشور است که با توجه به بازدیدها و هماهنگی های زیادی که بین گروه مغز و اعصاب، اورژانس، داخلی، آزمایشگاه، سی تی اسکن و... انجام شد به آن سهمیه داروی حل کننده لخته داده شد.
این متخصص مغز و اعصاب به واحد مراقبت و درمان سکته حاد مغزی در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان اشاره و ابراز کرد: با وجود اینکه رزیدنت مغز و اعصاب در بیمارستان نداریم اما در یکسال و نیم گذشته که این درمان در رفسنجان آغاز شده است نزدیک ۵۶ مورد دارو تزریق شده که نتایج خوبی نیز داشته است و عوارض خونریزی مستقیم نیز نداشته ایم.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان در سال گذشته جزو ۱۰ بیمارستان نمونه کشور در خصوص درمان سکته های مغزی با داروی حل کننده لخته شناخته شد و از وزارت بهداشت لوح تقدیر دریافت کرد.
مقدم احمدی درباره میزان تاثیر داروی حل کننده لخته خون، گفت: این دارو بر اساس معیارهای خاص می تواند به بیماران تزریق شود که پس از آن، حدود ۳۰ درصد بیماران سکته مغزی خیلی بهتر می شوند، حدود ۳۰ درصد تا حدی بهتر شده و ۴۰ درصد نیز پاسخ دهی آنچنانی ندارد.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه به طور میانگین هفته ای یک تا دو مورد به بیمار سکته مغزی تزریق داروی حل کننده لخته داریم، افزود: درمان سکته مغزی با داروی حل کننده لخته توسط چهار متخصص مغز و اعصاب انجام می شود و درمان آنژیوگرافی مغزی هم انجام می شود.
مقدم احمدی در ادامه از راهکارهایی برای اضافه شدن درمان سکته های بزرگ مغزی از راه آنژیوگرافی در رفسنجان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: لخته هایی که رگهای بزرگ مغز را درگیر می کند و داروی حل کننده لخته که به صورت وریدی و از راه سرم تزریق می شود نتواند این لخته را باز کند، از راه آنژیوگرافی این لخته را بیرون می آورند که به این عمل «مکانیکال ترومبکتومی» می گویند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به انجام آنژیوگرافی عروق مغزی در رفسنجان، توضیح داد: پس از انجام آنژیوگرافی تشخیصی، آنژیوپلاستی (اصلاح تنگی از راه استنت) انجام می شود که این عمل در شهرهای همجوار به ندرت انجام می شود.
وی بیان داشت: نکته پراهمیت در خصوص داروی حل کننده لخته این است که باید دارو در سه ساعت اول پس از سکته مغزی تزریق شود لذا همه کارهای این بیماران در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان به صورت فوق اورژانس انجام می شود و درمان شروع می شود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: این امکان در شهر رفسنجان امکان پیشرفته ای محسوب می شود که حتی برخی شهرهای بزرگ امکان درمان سکته های حاد مغزی را ندارند یا حتی اگر داشته باشند به تعداد خیلی معدودی می توانند استفاده کنند و این امکان در رفسنجان بدلیل نبود ترافیک و ... می تواند بهتر مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما