به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد علی گرامی شامگاه سهشنبه در مراسمی که به مناسبت فرا رسیدن هفته قرآن دانشگاهها و سالروز ارتحال علامه طباطبایی(ره) در دارالقران این مفسر قرآن کریم در قم برگزار شد، اظهار داشت: ملایمت، لطافت، تواضع و احساس در وجود مرحوم علامه موج میزد.
وی گفت: علامه طباطبایی(ره) شوخ طبع بودند و این روحیه متواضع و لطافت طبع در رفتار ایشان با شاگران و حتی خادم منزل خود مشهود بود.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه تواضع علامه طباطبایی به حدی بود که در بعد علمی نیز کاملا مشهود بود، ابراز داشت: مرحوم علامه طباطبایی(ره) از هر مطلب تازهای استقبال میکردند و افراد با خیال آسوده مطالب خود را با ایشان در میان میگذاشتند.
آیت الله گرامی افزود: علامه طباطبایی(ره) در ابتدای ورود خود به قم به بحث فقه و اصول پرداختند اما بعد از مدتی جای خالی فلسفه و تفسیر را احساس کردند و بیشتر به این موضوعات پرداختند.
وی با بیان اینکه علامه طباطبایی(ره) همانگونه که به تفسیر اهمیت میدادند به فلسفه نیز اهمیت میدادند، گفت: مرحوم علامه زمانی که در بحث فهم و تحلیل آیات نواقصی را مشاهده کردند اقدام به نگارش تفسیر المیزان نمودند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: ذهن بشر جستوجوگر است و میخواهد در مورد نظام هستی و قوانین حاکم بر آن بداند لذا تنها علمی که متصدی این مسئله است علم فلسفه است و مرحوم علامه به این علم توجه بسیار داشتند.
وی با بیان اینکه تفسیر مرحوم علامه تفسیری عقلانی، تحلیلی و بیسابقه در تاریخ شیعه است که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، عنوان کرد: متأسفانه در اوایل برخورد خوبی با این عالم نداشتند اما بعدها حوزه به این آزاد اندیشی دست یافت.
نیازمند تحقیقات خوب فلسفی هستیم
آیت الله گرامی تصریح کرد: مرحوم علامه طباطبایی در کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم خدمت بزرگی در زمینه فلسفه و دفاع از مبانی فلسفه اسلامی داشتند.
وی با بیان اینکه نیازمند تحقیقات خوب فلسفی هستیم و در این خصوص گاهی مواردی نوشته میشود اما جنبه خطابی دارند، افزود: ابعاد آزاد منشی در تفکر و نیز ابعاد تفسیری مرحوم علامه طباطبایی بود که به شیعه آبرو بخشید و باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.
نظر شما