۱ آذر ۱۳۹۶، ۲۲:۴۳

درپی امضای روحانی، پوتین و اردوغان پای بیانیه؛

سوریه از بیانیه پایانی اجلاس سه جانبه «سوچی» استقبال کرد

سوریه از بیانیه پایانی اجلاس سه جانبه «سوچی» استقبال کرد

وزارت امور خارجه سوریه از بیانیه پایانی اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه در شهر «سوچی» مبنی بر برگزاری مذاکرات سوری-سوری استقبال کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سانا، وزارت امور خارجه سوریه از بیانیه پایانی اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه که در شهر سوچی برگزار گردید، استقبال کرد.

در همین راستا، یک منبع در وزارت امور خارجه سوریه اعلام کرد: با توجه به اهتمام جمهوری عربی سوریه به حمایت از هرگونه اقدام سیاسی برای محترم شمردن حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی خود و حفظ جان مردم سوریه، دمشق از بیانیه پایانی اجلاس سه جانبه سوچی حمایت می کند.

این منبع افزود: این نشست و نتایج آن، از جمله توافق بر سر ادامه مقابله با تروریسم، اصول اساسی ترسیم روند سیاسی بحران سوریه، برگزاری کنگره گفتگوی ملی سوری سوری، تشکیل کمیته بررسی بندهای قانون اساسی فعلی و اجرای انتخابات پارلمانی در آینده، همه در ادامه نشست دیروز سوری-روسی است.

گفتنی است که روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در بیانیه ای مشترک، با تایید مجدد حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه، توافق نمودند تا شکست نهایی گروه های تروریستی به همکاری با یکدیگر ادامه دهند.

این بیانیه مشترک که عصر چهارشنبه و در پایان اجلاس سوچی در پایتخت های سه کشور منتشر شد، به امضای حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان رسیده است.

بیانیه پایانی اجلاس سوچی

متن بیانیه مشترک روسای جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه به این شرح است:

جناب آقای حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه و جناب آقای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در یک نشست سه جانبه که در تاریخ ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷ در سوچی برگزارشد، بر عزم خود برای ادامه همکاری فعالانه بین سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به منظور برقراری صلح و ثبات در سوریه، در نظر گرفته شده توسط قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد، تاکید نمودند.

روسای جمهور از سطح هماهنگی سه جانبه کنونی جهت حفظ و تقویت رژیم آتش بس در سوریه که کشورهای ایران، روسیه و ترکیه ضامن آن هستند ابراز رضایت کردند.

روسای جمهوری ابراز نمودند که متعاقب سالها تلاش بین المللی برای شکست گروه های تروریستی تعیین شده توسط شورای امنیت سازمان ملل در سوریه، موفقیت های حاصله طی یازده ماه پس از شکل گیری رژیم آتش بس در ۲۹ دسامبر ۲۰۱۶ باعث کمک به نابودی داعش، جبهه النصره و سایر سازمان های تروریستی تعیین شده توسط شورای امنیت سازمان ملل شده است. ایشان همچنین توافق نمودند ایران، روسیه و ترکیه تا شکست نهایی این گروه ها به همکاری با یکدیگر ادامه دهند.

روسای جمهور تأکید نمودند ایجاد نواحی کاهش تنش در سوریه از طریق فرایند آستانه بسیار کارآمد بوده و کمک چشمگیری به کاهش خشونت، تسکین آلام انسانی، محدود ساختن روند پناهندگان و آغاز تلاش برای تأمین شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی نموده است.

روسای جمهور تصدیق کردند که چارچوب آستانه و دستاوردهای آن تبدیل به ابزاری موثر برای کمک به صلح و ثبات در سوریه شده است.

آنها تصمیم گرفتند که ایران، روسیه و ترکیه همچنان به تلاش های هماهنگ خود ادامه دهند تا از پیشرفت در کاهش خشونت و عدم بازگشت آن اطمینان حاصل نمایند. آنها توافق کردند به سوریها در برگرداندن وحدت کشور و دستیابی به یک راه حل سیاسی برای این بحران ازطریق یک فرایند سوری - سوری فراگیر، آزاد، منصفانه و شفاف که منجر به یک تدوین قانون اساسی با حمایت مردم سوریه و انتخابات آزاد و منصفانه با مشارکت تمامی مردم واجد شرایط در سوریه تحت نظارت مناسب سازمان ملل شود، کمک کنند.

روسای سه کشور تعهد خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه را مورد تایید مجدد قرار دادند و تاکید کردند تحت هیچ شرایطی ایجاد نواحی کاهش تنش فوق الذکر و هر گونه ابتکار سیاسی برای حل بحران سوریه نمی بایست حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را تضعیف نماید.

روسای جمهور از نمایندگان دولت جمهوری عربی سوریه و مخالفینی که خود را به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی و تجزیه ناپذیری سوریه متعهد می دانند درخواست کردند در کنگره گفتگوی ملی سوریه که در آینده نزدیک در سوچی برگزار می شود به طور سازنده مشارکت کنند. آنها همچنین توافق کردند فعالانه به موفقیت این کنگره کمک کنند. ایران، روسیه و ترکیه در خصوص شرکت کنندگان در این کنگره مشورت و توافق خواهند کرد.

روسای جمهور بر نیاز به دسترسی سریع، ایمن و بدون مانع برای کمک های بشردوستانه و نیز نیاز به انجام اقدامات اطمینان ساز از سوی طرفهای سوری از جمله آزادی بازداشت شدگان و تحویل اجساد و نیز شناسایی مفقودین به منظور ایجاد شرایط بهتر برای فرایند سیاسی و دوام آتش بس تاکید کردند. آنها از اعضای علاقمند جامعه بین المللی خواستند از فرایند کاهش تنش و برقراری ثبات در سوریه از جمله با ارسال کمک های بیشتر برای مردم سوریه و نیز تسهیل مین زدایی، حفاظت از میراث تاریخی و بازسازی امکانات زیرساختی اساسی از جمله اقتصادی و اجتماعی حمایت کنند.

روسای جمهور ابراز امیدواری کردند پیشرفت در حل بحران سوریه از طریق همکاری بین ایران، روسیه و ترکیه تاثیر مثبتی بر بهبود شرایط کلی در منطقه داشته باشد و خطر اختلافات قومی و فرقه ای را کاهش دهد.

روسای جمهور تصمیم گرفتند در صورت لزوم بار دیگر ملاقات کنند.

روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه از جناب آقای ولادیمیر پوتین رییس جمهور فدراسیون روسیه برای میزبانی این اجلاس سه جانبه در سوچی تقدیر و تشکر کردند.

روحانی: برگزاری کنگره سوری- سوری با کمک سازمانهای نظامی و اطلاعاتی سه کشور

حسن روحانی در پایان اجلاس گفت: اهمیت این اجلاس این است که در زمانی این اجلاس برگزار می شود که نشان می دهد که همکاری های سه کشور می تواند در کاهش تنش در منطقه و سوریه تاثیرگذار باشد و زمینه را برای ایجاد صلح و ثبات در این کشور فراهم کند. همچنان که 11 ماه مذاکرات در آستانه در این زمینه برگزار شد.

روحانی افزود: این گفتگو در زمانی واقع می شود که پایگاههای اصلی داعش هم در سوریه و هم در عراق نابود شده بنابراین موفقیت بزرگی در آن منطقه علیه تروریسم بدست آمده است.

وی تاکید کرد: مهم این است که همه جهانیان بدانند تروریسم نمی تواند ابزار مهمی برای کشوری باشد کما اینکه در زمینه داعش دیدیم همان آنهایی که به داعش کمک کردند داعش برای امنیت خود آن کشورها خطر آفرید و عده ای از هموطنان بیگناه آنان را به شهادت رساند.

رئیس جمهور با بیان اینکه جلسه امروز بسیار باز بود و سه کشور نظرات خود را به صراحت تبیین کردند، گفت: هدف اصلی بدنبال این جلسه تشکیل یک کنگره ملی سوری سوری است تا از همه اقوام و مذاهب و احزاب فعال چه آنان که طرفدار دولت فعلی سوریه هستند و چه آنانی که معارض هستند در آینده نزدیک در سوچی اجتماع کنند و راجع به آینده کشور سوریه به بحث و مذاکره بپردازند و از آن کنگره زمینه برای تدوین قانون اساسی جدید فراهم شود.

وی تاکید کرد: سه کشور، همه کشورها را دعوت می کنند برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه حساس خاورمیانه و بویژه در سوریه  و همچنین برای کمک به بازگشت آوارگان به وطن خودشان و همچنین بازسازی این کشور برای اینکه مردم بتوانند یک زندگی راحتی را در آینده داشته باشند.

روحانی با بیان اینکه سه کشور موافقت خود را با برگزاری این کنگره در سوچی اعلام کردند گفت: وزرای خارجه سه کشور، روسای ستاد مشترک نیروهای مسلح و همچنین سازمانهای اطلاعاتی سه کشور کمک خواهند کرد تا زمینه لازم را برای تشکیل این کنگره ملی تسهیل و فراهم کنند.

پوتین: توافق سوچی تاثیر مثبتی بر وضعیت کلی خاورمیانه خواهد داشت

رئیس جمهور روسیه در پایان اجلاس اظهار داشت: ما به توافق رسیدیم که اولین گام را برای گفتگوی جامع میان طرف‌های سوری برداریم.

وی افزود: ما آمادگی خود را برای تقویت همکاری ها در راستای نابودی نهایی داعش، جبهه النصره، و سایر گروه های افراطی اعلام کردیم.

پوتین گفت: من امیدوارم که توافق نامه ها به سرعت در روند حل و فصل مسالمت آمیز در سوریه، کاهش خطرات درگیری های جدید، تشدید روابط بین المللی و بین المللی، کمک کنند. و در نتیجه، این توافق ها تاثیر مثبتی بر وضعیت کلی منطقه خاورمیانه خواهند داشت.

اردوغان: با تروریستها زیر یک سقف قرار نمی گیریم

رجب طیب اردوغان نیز در نشست خبری پس از دیدار سه جانبه در سوچی روسیه گفت:  گام های رسیدن به صلح در سوریه را بار دیگر مرور کردیم. مناطق کاهش تنش در سوریه نقش به سزائی در حل مسائل سوریه ایفا کرد. این نشست نیز اولین گام مثبت برای همکاری های سه جانبه است.

وی گفت: به حساسیت های طرفین در این باره احترام متقابل می گذاریم. هیچ کس از ما انتظار نداشته باشد که با تروریست هائی که ما را هدف قرار داده اند، زیر یک سقف قرار بگیریم.

رئیس جمهور ترکیه همچنین گفت : این نشست امیدواری برای صلح و ثبات در سوریه را افزایش داده است. حل مشکل ادلب و عفرین در حل مسأله سوریه نقش به سزائی ایفا خواهد کرد.

وی بیان کرد: از همه اعضای مسئول جامعه مدنی دعوت می کنم از تلاش های ما حمایت کنند.

کد خبر 4152473

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha