۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۳:۳۷

معاون پژوهشی وزارت علوم:

تنها ۳۰ درصد بودجه پژوهشی وزارت علوم اختصاص یافته است

تنها ۳۰ درصد بودجه پژوهشی وزارت علوم اختصاص یافته است

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: در سال ۹۶ تاکنون تنها ۳۰ درصد بودجه پژوهشی وزارت علوم اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود برومند صبح امروز در نشست خبری در وزارت علوم گفت: میزان بودجه پژوهشی در کشور کافی نیست و با توجه به این موضوع باید نظام مالی در دانشگاه ها شکل گیرد تا بخشی از این مشکل برطرف شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم اظهار داشت: باید با درک مشکلات دانشگاه ها نسبت به ارائه راه حل ها برای بودجه پژوهشی در سال ۹۷ اقدام کنیم که در این راستا از سازمان برنامه و بودجه درخواست کرده ایم که میزان بودجه پژوهشی افزایش یابد.

برومند تصریح کرد: بخش هایی که مرتبط با امر پژوهش هستند مانند صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری و وزارت علوم باید با یکدیگر هماهنگ تر عمل کنند.

وی عنوان کرد: بودجه وزارت علوم حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است که از این میزان تنها ۲۳ درصد آن به بخش پژوهش اختصاص می یابد که آنچه محقق می شود کمتر از این رقم است.

معاون پژوهشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: در واقع بودجه پژوهشی وزارت علوم، یک چهارم کل بودجه آموزش عالی به شمار می رود که این رقم باید افزایش یابد.

برومند تأکیدکرد: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی باید به بازارهای جهانی نگاه کنند و در عرصه های پروژه های مشترک جهانی مشارکت کنند تا از این طریق بتوانند بودجه های جهانی را نیز دریافت کنند.

وی افزود: در سال جاری تنها ۳۰ درصد بودجه پژوهشی وزارت علوم پرداخت شده است.

ثبت ۴۷ هزار و ۲۰۰ مقاله در پایگاه ISI

معاون پژوهشی وزارت علوم  گفت: در سال ۲۰۱۶، ایران در پایگاه ISI، ۴۷ هزار و ۲۰۰ مقاله علمی ثبت کرده است که در پایگاه اسکوپوس این میزان به ۵۰ هزار مقاله رسیده است.

برومند خاطرنشان کرد: رتبه ایران از سوی پایگاه های ISI و اسکوپوس از نظر تولیدات علمی در سال ۲۰۱۷ به رتبه ۱۶ جهان رسیده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم عنوان کرد: ایران یک درصد از جمعیت جهان را دارد اما ۱.۹ درصد تولیدات علمی جهان را به خود اختصاص داده است.

برومند تأکید کرد: همچنین ایران رتبه نخست تولید علم را در میان کشورهای اسلامی دارد. در سال ۲۰۱۶ میزان کیفیت مقالات ایران براساس پایگاه ISI در رتبه ۲۱ قرار گرفته این در حالی است که این رتبه در سال ۲۰۱۱، ۳۹ بوده است.

وی افزود: ستاد علمی کشور در سال ۲۰۱۶ براساس پایگاه ISI رتبه دوم بوده است که این روند در سالهای گذشته ۵ بوده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم تصریح کرد: ایران در زمینه مقالات مشترک  بین‌المللی، ۴ درصد رشد داشته است.

برومند خاطرنشان کرد: ۵۶ درصد تولیدات علمی از سوی وزارت علوم منتشر می شود و مابقی مربوط به وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد است.

وی اظهار داشت: ۴۲ پارک و ۱۸۶ مرکز رشد در کشور وجود دارد که میزان صادرات محصولات شرکت مستقر در پارک های علم و فناوری از ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفته است.

معاون پژوهشی وزارت علوم یادآور شد: دو هزار و ۴۷۸ ایده در پارک های علم و فناوری به محصول تبدیل شده اند که از این تعداد یک هزار و ۲۵۹ ایده تجاری سازی شده است.

برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر با حضور رئیس جمهور

برومند گفت: جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر روز ۲۷ آذرماه در سالن اجلاس برگزار می شود که از رئیس جمهور برای حضور در این مراسم دعوت کرده ایم.

وی افزود: در این جشنواره از فناوران، پژوهشگران و نوآوران برگزیده تقدیر خواهد شد.

معاون پژوهشی وزارت علوم تأکید کرد: هفته پژوهش از ۲۱ آذرماه آغاز تا ۲۷ آذر ادامه دارد که نمایشگاه هفته پژوهش در ۲۲ آذرماه مصادف با دومین روز هفته پژوهش در نمایشگاه بین‌المللی برگزار خواهد شد.

کد خبر 4157954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha