به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مسئول همایش بینالمللی سیره و زمانه حضرت امام هادی(ع) اظهار کرد: این همایش با هدف تبیین علمی دقیق، روشمند و همه جانبه زندگانی و سیره امام هادی(ع) و نیز تبیین وقایع و جریانهای مربوط به عصر آن امام بزرگوار(ع) در انجمن تاریخ پژوهان حوزه طراحی شد.
حجت الاسلام حمیدرضا مطهری افزود: فراخوان همایش مذکور در سال گذشته به مراکز مختلف علمی، پژوهشی، حوزوی و دانشگاهی ارسال شد و این همایش با همکاری مراکزعلمی گوناگونی از جمله پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار میشود.
وی ادامه داد: از دیگر مرکزهای مشارکت کننده در این همایش میتوان از مرکز مدیریت حوزههای علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، پژوهشکده حج و زیارت، دانشگاه ادیان و مذاهب، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و حوزه علمیه خواهران قم نام برد.
وی گفت: آیین افتتاحیه این مراسم با قرائت پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید فردا (۱۲ آذرماه جاری) ساعت ۹ صبح در سالن همایش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی واقع در خیابان معلم شروع میشود.
حجت الاسلام مطهری افزود: سخنران اصلی این مراسم آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه هستند و آیت الله محمد هادی یوسفی غروی دبیر علمی همایش و همچنین مسئول همایش از دیگر سخنرانان میباشند.
وی با بیان اینکه فردا از ساعت ۱۲:۳۰ کمیسیونهای تخصصی(پَنِل های) این همایش در چهار بخش برگزار میشود، تصریح کرد: پنل اول با عنوان امام هادی(ع) و جریانهای فکری و سیاسی به ریاست حجت الاسلام دکتر محسن الویری، پنل دوم با عنوان امام هادی(ع) اصحاب و میراث علمی به ریاست حجت الاسلام دکتر حسین حسینیان مقدم، پنل سوم با عنوان سیره و زندگانی امام هادی(ع) به ریاست آیت الله محمد هادی یوسفی غروی و پنل چهارم با عنوان عصر و زمانه امام هادی(ع) به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد رضا جباری برگزار میشود.
وی با بیان اینکه هرکدام از این پنل ها توسط یکی از استادان حوزه تاریخ اسلام اداره میشود، افزود: در هر کدام از این پنل ها مقالههای ارائه شده مورد نقد و بررسی قرار میگیرند و پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر از ساعت ۱۲:۳۰ شروع میشود.
حجت الاسلام مطهری اظهار کرد: آیین اختتامیه این همایش نیز عصر فردا (۱۲ آذرماه جاری) -ساعت ۱۵:۳۰- در همان مکان برگزار میشود که ضمن ارائه گزارشی از برگزاری پنل های مذکور، حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی ریاست محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در این مراسم سخنرانی میکنند.
۱۴۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: ۱۴۰ مقاله به زبانهای فارسی و عربی به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که از این تعداد ۲۵ مقاله به زبان عربی است که ۲۳ مقاله که به زبان عربی ارائه شده است از کشور عراق میباشد و بقیه مقالات ارائه شده از جمهوری اسلامی ایران هستند.
وی اظهار کرد: از ۱۱۵ مقاله که به زبان فارسی به این همایش ارسال شده است، ۶۵ مقاله پذیرش شده است که در سه جلد منتشر خواهد شد و امیدواریم که این مقالات در مرحله دوم همایش که در کشور عراق برگزار خواهد شد، به زبان عربی هم منتشر شود و همزمان با آن مقالات برگزیده نیز به زبان عربی ترجمه و در اختیار محققان و علاقه مندان قرار بگیرد.
رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: مرحله دوم این همایش در کشور عراق برگزار خواهد شد که زمان دقیق آن در آینده اعلام میشود.
وی اظهار کرد: این همایش توسط مرکز همکاریهای علمی و بین المللی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و انجمن تاریخ پژوهان حوزه برگزار میشود.
وی اعلام کرد: علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این همایش میتوانند به دبیرخانه همایش به نشانی؛ قم، بلوار جمهوری اسلامی، کوچه ۲، ساختمان انجمنهای علمی انجمن تاریخ پژوهان مراجعه کنند و یا در قم با تلفن ۳۲۹۱۷۵۳۸ با پیش شماره ۰۲۵ تماس بگیرند.
حجت الاسلام مطهری در بخش دیگر سخنان خود درباره پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) برای بررسی روشمند حوزههای مرتبط با تاریخ و سیره اهلبیت(ع) و بسترهای تأثیرگذار در آنها، در سال ۱۳۶۴ تأسیس و فعالیتهای پژوهشی خود را آغاز کرد.
وی افزود: تمرکز بر جوانب گوناگون تاریخ و سیره امامان و ساز و کارهای منطقی و اصولی دستیابی به حقایق تاریخی و همچنین مطالعه و تحقیق درباره هویت تاریخی تشیع و نقش آن در فرهنگ و تمدن اسلامی به عنوان اساسیترین رویکردهای پژوهشکده مد نظر قرار گرفت.
حجت الاسلام مطهری ادامه داد: در کنار انجام مطالعات موردی، اجرای طرحهای بزرگی همچون «فرهنگنامه مؤلفان اسلامی» از جمله فعالیتهای این مجموعه بوده است و تدوین «دانشنامه اهلبیت(ع)» و تحقیق در زوایای تاریک فرهنگ و تمدن اسلامی از جمله برنامههای کلان مجموعه است که زمینههای انجام آن در سالهای اخیر فراهم آمده است.
نظر شما