۲۴ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۵۰

مهر گزارش می دهد؛

وعده های استاندار تهران و انتظار مردم قرچک برای تحقق

وعده های استاندار تهران و انتظار مردم قرچک برای تحقق

قرچک- ششمین سفر استاندار تهران به شهرستان قرچک به پایان رسید و باید دید این سفر چه تاثیراتی بر حل مشکلات موجود در قرچک و بر زندگی ساکنان این شهرستان خواهد داشت.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- الهه آهنگر: محمد حسین مقیمی، استاندار تهران طبق یک برنامه از پیش تعیین شده قرار است به هر ۱۶ شهرستان استان تهران سفر کند.

وی ششمین سفر خود، به شهرستان های استان تهران را ۲۲ آذرماه به شهرستان قرچک انجام داد، سفری که قرار است،  «آن چه خواهید دید» از آینده ۴ ساله شهرستان قرچک باشد، اما آن چه جالب توجه بوده، این است، که این سفر از ۲ روز پیش که انجام شده، تاکنون واکنش های گوناگونی در میان تحلیلگران، فضای مجازی، خبرگزاری ها و نیز مردم قرچک داشته است.

برخی از رسانه ها با دید مثبت به این سفر نگاه کردند و برخی دیگر نظرات مثبتی در خصوص سفر استاندار تهران نداشته و این سفر را نمایشی دانستند.

اما این سفر چه اثراتی در خصوص مشکلات و کمبودهای قرچک از قبیل تعاونی مسکن فرهنگیان، انتقادات اصناف، فرهنگ سرا و سینما، پروژه قطار حومه ای، معضلات رانندگان تاکسی خط مترو جوانمرد، کارخانجات تعطیل شده و کارگران بیکار قرچک، احداث کمربندی قرچک و ... داشته، سوالی است که اذهان مردم را به خود مشغول کرد.

بلاتکلیفی چندین ساله ۲۰۰ فرهنگی

موضوع پر حرف و حدیث تعاونی مسکن فرهنگیان، یکی از مسائلی است، که در سفر استاندار تهران و ملاقات مردمی وی توسط فرهنگیان مطرح شد و آن ها خواهان حل این مشکل توسط نماینده عالی دولت بودند، اما مشکل این فرهنگیان چیست و چرا فرهنگیان این شهرستان را ناراضی کرده است.

۶ سال پیش بود، که حدود ۲۰۰ نفر از فرهنگیان زحمتکش شهرستان قرچک زمینی را که خریده اند، تحویل نگرفتند و واگذاری این زمین ها در بلاتکلیفی به سر می برد و دادگاه به فروشنده زمین حکم محجوریت داده است.

یکی از فرهنگیان معترض به بلاتکلیفی زمین های تعاونی فرهنگیان، در سفر استاندار تهران به خبرنگار مهر گفت: در مدتی که زمین را خریدیم، هیچ پاسخ درستی از مسئولان نشنیدیم، من تمام سرمایه ام را برای خرید زمین داده ام و اکنون برای احقاق حق خود به مسجد جامع قرچک آمده ایم.

فرهنگی دیگری که، او نیز مشکل زمین تعاونی مسکن را داشت، گفت: زمین تعاونی مسکن به نام شرکت تعاونی خورده است، اما بعد از گذشت یک سال زمین را تصرف کرده اند و دلیل آن را نیز محجوریت فروشنده زمین دانسته اند و حق تمام اعضا شرکت تعاونی مسکن فرهنگیان پایمال شده است، ما ۲۰۰ معلم چه گناهی کرده ایم، برخی معلمان حق بازنشستگی خود را داده اند، برخی خرج عمل چشم را داده اند و زمین را به امیدی خریدند.

وی افزود: از استاندار تهران می خواهیم به مشکل ما رسیدگی کند، چرا باید زمینی که دارای مشکلات اینچنین بود به ما فرهنگیان که پول های خود را به سختی و با مشقت فراوان جمع اوری کردیم داده شود و حال اگر زمین مشکل دارد، آیا ما باید ضرر آن را بدهیم و یا دستگاه هایی که مرتکب کاستی شدند.

کمیته ای برای پیگیری مشکل تعاونی مسکن فرهنگیان قرچک تشکیل می شود

مقیمی، استاندار تهران پس از شنیدن گلایه های فرهنگیان تعاونی مسکن فرهنگیان قرچک، از تشکیل  کمیته ای برای پیگیری و رسیدگی به مشکلات مردم قرچک خبر داد اظهار داشت: به فرهنگیان و مردم قرچک اطمینان داشته باشند،  که با تمام قوا مشکل تعاونی مسکن فرهنگیان را پیگیری خواهم کرد.

وی همچنین به خبرنگار مهر گفت: در مسجد جامع قرچک گلایه ها و مشکلات مردم در خصوص تعاونی فرهنگیان را شنیدیم و در پی حل آن برخواهم آمد، مسائلی که در حد اختیارات خود من بود، دستورات لازم را دادم و تصمیم گیری شد و مسائل دیگر که مربوط به حوزه های دیگر بود، را از طریق آن حوزه ها پیگیری می کنم.

نماینده عالی دولت در استان تهران با بیان این که دادگاه روی زمین تعاونی مسکن فرهنگیان حکم داده است، افزود: بایستی مشکل مردم از طریق دستگاه قضایی پیگیری شود، که حتما این کار را خواهم کرد، نوشته های فرهنگیان عزیز را دیدم، فرماندار و امام جمعه محترم نیز دغدغه مشکلات فرهنگیان را دارند، اما مسائل اجرایی بر عهده ما است و مسائلی در دادگاه مطرح می شود، باید از طریق دستگاه قضایی پیگیری شود و قطعا در این خصوص با رییس دادگستری کل استان تهران و دادستان تهران صحبت خواهم کرد و مشکل شما مردم عزیز را منعکس کرده و پیگیری هم خواهم کرد، اما این مشکل در نهایت باید از طریق دادگاه حل شود.

فرماندار قرچک در خصوص کمیته ای که قرار است، برای حل مشکل تعاونی مسکن فرهنگیان تشکیل شود، به خبرنگار مهر گفت: این کمیته متشکل از مدیرکل دادگستری استان تهران، مدیرکل بازرسی استان و مدیرکل بازرسی استانداری تهران است، که جلساتی را در خصوص زمین های تعاونی مسکن فرهنگیان برگزار خواهند کرد و مشکل فوق را حل کرده و ما گزارش آن را به فرهنگیان می دهیم.

البته وی از این که کمیته مذکور متشکل از چه افرادی است و از چه زمان شروع به کار کرده و گزارش عملکرد خود را چطور به مردم اعلام می کند، حرفی نزد.

قرچک صاحب فرهنگ سرا می شود

مشکل بعدی در خصوص نداشتن فرهنگ سرا و سینما در قرچک است، البته قرچک ساختمانی را برای فرهنگ سرا دارد، ولی این فرهنگ سرا برای استقرار دادسرا، تحویل دستگاه قضایی شهرستان قرچک شده است و تا زمانی که ساختمان دادسرای قرچک آماده نشده است، از فرهنگ سرا خبری نیست.

اگر به این باور برسیم، که وجود فرهنگ سرا و کار فرهنگی سبب کاهش بسیاری از جرائم و آسیب های اجتماعی شده و دادسراها را شلوغ می کند، به اهمیت تحویل یک فرهنگ سرا در قرچک پی می بریم.

کمبودی که مسعود مرسلپور، فرماندار قرچک، با چانه زنی های فراوان در کارگروه فرهنگی استان تهران که با حضور استاندار در سفر به شهرستان قرچک تشکیل شد و تصویب ساخت یک فرهنگ سرای دیگر در قرچک، امیدوار به حل شد.

زمانی که فرماندار قرچک با اصرار فراوان می گفت: بودجه ساخت فرهنگ سرا را تصویب کنید و سال ۹۷ بدهید، زمین آن را شهرداری تملک می کند و ما نسیه فرهنگ سرا را می سازیم.

وی افزود: این فرهنگ سرا در منطقه «پوئینک» که از مناطق نیازمند کار فرهنگی است، برپا خواهد شد.

این وعده امیدوار کننده است، چرا که با ساخت فرهنگ سرا در پوئینک، هم بسیاری از مشکلات فرهنگی در پوئینک حل شده و هم قرچک، دارای فرهنگ سرا خواهد شد.

مشکلات کارخانجات قرچک در هاله ای از ابهام

زمزمه هایی برای تعطیلی تعدادی از کارخانجات قرچک، در سال ها و ماه های اخیر شنیده شده است، کارگران و زحمتکشان تعدادی از کارخانجات قرچک در این مدت یا بیکار شده اند و یا نگران بیکاری هستند.

مقیمی در یک اقدام شایسته، پس از ورود به شهرستان های استان تهران ابتدا به گلزار شهدا رفته و به مقام شامخ شهدا ادای احترام می کند، اما در سفر به قرچک، اتفاق میمون دیگری افتاد و آن حضور استاندار تهران در شهرک صنعتی قرچک، پس از ادای احترام به شهدا و دیدار با خانواده بود، حضور استاندار تهران در شهرک صنعتی قرچک، نشان دهنده اهمیت وی به صنعت و کارخانجات است.

وی سپس در جلسه مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران با کمیته برنامه ریزی قرچک، طی سخنانی بر حل مشکلات آب، برق، گاز و تلفن کارخانجات و واحدهای تولیدی در سطح استان تهران تاکید کرد، البته تاکیدات وی مبنی بر وصل انشعابات ادارات خدمات رسان در شهرک های صنعتی بود، اما وی صحبتی راجع به هزینه های سرسام آور آب، برق و گاز در کارخانجات نکرد، هزینه هایی که تعدادی از کارخانه های قرچک را در معرض تعطیلی قرار داده است.

استاندار تهران در پایان این جلسه به خبرنگار مهر گفت: موضوعاتی که در خصوص اشتغال شهرستان قرچک بود، در جلسه مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران با کمیته برنامه ریزی قرچک مورد بررسی قرار گرفت و با حضور مدیران استانی تصمیماتی گرفته شد و امیدوارم بتوانیم گوشه ای از مشکلات واحدهای تولیدی شهرستان قرچک را حل کند

حل مشکل دوشیفته بودن رانندگان و جریمه های میدان شوش

مشکل رانندگان تاکسی خط مترو جوانمرد و ری نیز از دیگر مواردی بود، که سبب نگرانی تعداد زیادی از رانندگان تاکسی در قرچک و ورامین و نیز رانندگان اتوبوس ورامینی شده است، روز گذشته حضور این قشر زحمتکش در مسجد جامع قرچک و درخواست از استاندار تهران برای حل مشکل خود، مشهود بود.

یکی از رانندگان معترض در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: شورای ترافیک مصوبه ای داشته و طی آن خط قرچک به مترو جوانمرد دو شیفته شده است، افرادی که نورچشمی هستند، صبح تا شب کار می کنند و ما که بدبخت و بیچاره هستیم باید ساعت ۱۳ برویم و تا شب کار کنیم، در حالی که همه ما تاکسی هستیم و باید یکی باشیم.

وی افزود: نمی توان بین رانندگان تبعیض قائل شد.

مشکل دیگر رانندگان قرچک جریمه هایی است، که این قشر زحمتکش در محدوده میدان شوش می شوند.

فرماندار قرچک، در خصوص اثر سفر استاندار تهران بر رفع این مشکل در شهرستان قرچک، به خبرنگار مهر گفت: موضوع دو شیفته بودن رانندگان خط مترو جوانمرد، در حال حاضر تقریبا حل شده است و می توان گفت مشکل مرتفع شده، اما مشکل اصلی رانندگان قرچک جریمه های انجام شده در میدان شوش است، که مقرر شد، گزارشاتی تهیه و به استاندار تهران داده شود، تا این معضل نیز رفع گردد.

ایستگاه های قطار شهری در قرچک تکمیل نیست

احداث ایستگاه های قطار شهری در قرچک، از دیگر مطالبات مردمی و مشکلات قرچکی ها است، ایستگاه هایی برای قطار تهران- گرمسار، مسیری که رییس جمهور فروردین ۹۶ و کمتر از ۲ ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در سمنان اقدام به افتتاح آن کرد.

همان زمان افتتاح نیز خبرگزاری مهر در مطلبی با عنوان « حرکت قطار بر روی ریل های نیمه تمام؛ افتتاح پروژه ای که باعث حیرت مردم شهرستان های جنوب تهران شد. » نسبت به افتتاح مسیر قطار تهران- گرمسار بدون فراهم بودن زیر ساخت های آن واکنش نشان داد.

فرماندار قرچک، در آن زمان در خصوص چگونگی افتتاح این قطار حومه ای بدون آماده بودن زیرساخت های آن، به خبرنگار مهر گفته بود: ایستگاه های قطار شهرستان قرچک در حال ساخت است و مشکلی هم ندارد، مهم این است که مردم سوار شوند که هم اکنون با ۱۰۰۰ تومان کرایه سوار می شوند.

حال با گذشت بیش از ۸ ماه از آن زمان، هنوز ساخت ایستگاه های مترو به پایان نرسیده است، اصولا پیشرفتی هم مشاهده نمی شود و این که آیا استاندار تهران در سفر خود به قرچک در خصوص قطار حومه ای تهران- ورامین- گرمسار وعده ای داده و یا اقدامی صورت پذیرفته است، سوالی بود، که فرماندار قرچک به آن این چنین پاسخ داد: در جلساتی که با حضور استاندار تهران برگزار شد، آقای استاندار دستور داد که سریعا ایستگاه های قطار شهری در محدوده شهرستان قرچک احداث شود.

مرسلپور در پاسخ به این که محدوده زمانی برای این وعده مشخص شد، یا خیر، گفت: خیر، اما آقای استاندار روی لفظ «سریعا» تاکید داشت.

مشکل آب شرب در قرچک؛ آری یا خیر

مشکل آب شرب قرچک از دیگر معضلات مردم مومن این شهرستان است، مشکلی که نماینده مردم شهرستان های ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی که با تاخیر حدود ۹ ساعته خود را به مهم ترین جلسات شهرستان حوزه انتخابیه اش رسانده بود، مطرح کرد و در حضور استاندار تهران گفت: مردم قرچک در پی دریافت حق خود هستند و چیزی زیادتر از حقشان نمی خواهند و حق آن ها ۴۵۰ لیتر بر ثانیه آب است، که علی رغم این که تصفیه خانه در قرچک در حال کار است، به مردم این شهرستان داده نمی شود.

سید حسین نقوی حسینی افزود: دوباره آب فروش ها به کوچه های قرچک آمده و به مردم و پیرزن و پیرمرد در شهری در استان تهران آب می فروشند، که این شیوه صحیحی نیست و ۴ سال است، که قول حل مشکل آب قرچک داده شده است، اما محقق نمی شود.

فرماندار قرچک، در خصوص مشکل آب شرب قرچک نیز به خبرنگار مهر گفت: مشکلی از این جهت در قرچک نداریم و آب سد ماملو به مقدار کافی به قرچک منتقل می شود و جای نگرانی نیست.

مرسلپور در خصوص حضور آب فروش ها در قرچک و خرید دبه ای آب توسط مردم این شهرستان نیز اظهار داشت: تاکنون گزارشی مبنی بر خرید دبه ای آب به ما داده نشده است و اگر آقای نماینده مطلبی بیان کردند، شاید برای اماکنی خارج از محدوده و یا ساخت و ساز غیرمجاز بوده است.

در مورد احداث کمربندی چه تصمیماتی گرفته شد

نقوی حسینی همچنین در خصوص احداث کمربندی جنوبی قرچک، برای رفع معضل ترافیک این شهرستان پر تردد نیز گفت: قرچک ورودی ۳ شهرستان جنوب شرق استان تهران است و از سویی یک راه نیز به طرف مشهد دارد و ساخت کمربندی این شهرستان از ضروریات است.

وی افزود: شهرداری قرچک تملک زمین های این کمربندی را انجام می دهد و تنها نیاز به اعتبار برای ساخت این کمربندی است.

در سفر محمد حسین مقیمی به شهرستان قرچک، مقرر شد طی ۲ ماه وضعیت تپه باستانی قرچک تعیین تکلیف شود و در صورتی که مشکلات برای احداث کمربندی از این محدوده پابرجا است، مسیر دیگری برای احداث کمربندی قرچک مشخص شده و کار احداث با سرعت آغاز شود.

بررسی های بالا نشان می دهد، که سفر استاندار تهران به شهرستان قرچک در حد یک سری مصوبات، وعده ها، بازدیدها و آشنایی با این شهرستان بوده است، به همین دلیل بر خود لازم می دانیم ۶ ماه دیگر، تحقق وعده ها، اجرای مصوبات، اثرات بازدیدها و نیز آشنایی با قرچک را بررسی کرده و ببینیم، سفر استاندار چه اثراتی بر زندگی ساکنان قرچک داشته است، باید منتظر ماند و دید وعده های زیبا و مصوبات قابل توجه در حصار کاغذها باقی می مانند و یا اجرایی شده و موجب بهبود شاخص های زندگی مردم مومن، ولایی و صبور قرچک خواهد شد.

کد خبر 4172137

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha