به گزارش خبرگزاری مهر، محمد علی نجفی طی سخنانی در دیدار با رئیس و اعضای اتاق بازرگانی بین المللی چین، از تهران به عنوان یک شهر فرهنگی و تاریخی یاد کرد و گفت: برگزاری این جلسه را کاملا به فال نیک می گیرم و در ادامه نیز می توان جلسات دقیق کارشناسی و کاری را برگزار کرد تا روی پروژه های مشخص بحث و گفت و گو شود.
وی از آغاز تدوین برنامه پنج ساله برای توسعه سریع شهر تهران خبر داد و افزود: یکی از اصلی ترین محورهای برنامه مورد نظر ما استفاده از سرمایه گذاری خارجی برای توسعه سریع تر شهر تهران است، چرا که سرمایه گذاری خارجی از نظر منابع، تکنولوژی و انتقال تجربه دارای اهمیت است.
شهردار تهران با اشاره به زمینه های فراوان سرمایه گذاری در پایتخت، تصریح کرد: در مسایل زیست محیطی، تبدیل زباله به برق و کود، حمل و نقل عمومی و ریلی و ... پروژه های متعددی برای سرمایه گذاری در تهران وجود دارد که چین هم نقش مهمی در این بخش ها خواهد داشت.
وی به سرمایه گذاری شرکت های چینی در بخش متروی تهران و زمینه های توسعه ای شبکه مترو اشاره و ابراز کرد: هم اکنون درصدد برگزاری مناقصه بین المللی برای خرید ۶۳۰ واگن مترو تهران هستیم؛ پس از آن هم حدود هزار واگن مترو را خریداری خواهیم کرد که در این زمینه امکان همکاری بسیار زیاد خواهد بود.
نجفی خاطر نشان کرد: در بخش ساخت و سازهای شهری نیز پروژه های متعددی وجود دارد که اقتصادی تلقی می شود که در این پروژه ها امکان سرمایه گذاری مشترک وجود دارد. در کنار آن فناوری های نو و فعالیت های دانش بنیان نیز از دیگر زمینه های سرمایه گذاری به شمار می رود که جهت گیری بسیار مهمی درباره اقتصاد شهری در آن ها وجود دارد.
وی با بیان اینکه «درصدد هستیم تهران را به سمت شهر کاملا هوشمند هدایت کنیم»، عنوان کرد: شرکت های چینی هم از نظر تجربی و هم از نظر سرمایه گذاری می توانند با شهرداری تهران همکاری داشته باشند؛ نکته مثبت در سرمایه گذاری شهر تهران نیز آن است که این سرمایه گذاری ها کاملا مورد تایید دولت قرار دارد. به این ترتیب در مواردی که قراردادهایی بین دولت چین و دولت جمهوری اسلامی ایران برای حمایت و ارایه تسهیلات به سرمایه گذاران وجود دارد، می توانیم از آن تسهیلات نیز استفاده کنیم.
شهردار تهران ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات به همکاری بلند مدت میان شرکت های چینی و شهرداری تهران بیانجامد و با قدم های کوچک و بزرگ، اقدامات توسعه ای و گسترده در شهر تهران آغاز شود.
نجفی در پایان از برگزاری همایش فرصت های سرمایه گذاری در تهران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: تا قبل از برگزاری همایش می توان ارتباطات مورد نیاز بین شرکت های چینی و بخش سرمایه گذاری خارجی شهرداری تهران را به منظور بررسی پروژه ها برقرار کرد.
افتتاح دفتر اتاق بازرگانی چین در تهران
همچنین «وانگ یانگو» رئیس اتاق بازرگانی بین المللی چین طی سخنانی در این دیدار، ضمن تشکر از شهردار تهران با اشاره به طراوت و زیبایی شهر تهران، گفت: نورانی بودن، انرژی مثبت شهر تهران و زیبایی های قدیمی و باستانی موجود در این شهر در کنار محبت و خون گرمی درمردم تهران از جمله نکات بارز این شهر به شمار می رود.
وی تاکید کرد: هیات بازرگانی بخش خصوصی چین با ۲۳ هزار عضو فعال مستقیما از طرف دولت چین تحت حمایت قرار گرفته و تمامی این شرکت های عضو در بخش سرمایه گذاری در کشورهای مختلف فعال هستند؛ در ایران نیز شرکت های بخش خصوصی چین کاملا آمادگی سرمایه گذاری در بخش خصوصی را دارند.
رئیس اتاق بازرگانی بین المللی چین با اشاره به نقش تاثیرگذار شرکت های خصوصی چین در اشتغالزایی شهروندان این کشور، گفت: این ۲۳ هزار شرکت ۵۵ درصد مالیات و ۶۰ درصد تولید ناخالص ملی را به خودشان اختصاص داده اند و در حدود ۱۷۰ میلیون دلار را در بخش خصوصی در کشورهای مختلف سرمایه گذاری کرده اند.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهوری خلق چین برای همکاری و سرمایه گذاری در جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست دیرینه و باستانی، تاکید کرد: وجود مکمل ها برای سرمایه گذاری بخش خصوصی چین در ایران، باعث خواهد شد که شرکت های خصوصی چینی انگیزه بیشتری برای سرمایه گذاری در تهران داشته باشند و بعضی نیازهای سرمایه گذاری ایران در بخش خصوصی تامین شود.
وانگ یانگو به ملاقات های متعدد در بخش صنعت، نفت، انرژی، بیمه و بانک در جریان سفر اخیر خود به تهران و دستاوردهای خوب این ملاقات ها اشاره و تصریح کرد: امروز حضور ما در شهرداری تهران این انگیزه قوی تر را خواهد داد که در آینده سرمایه گذاری بیشتری در این بخش داشته باشیم.
وی با بیان اینکه «ابتکار برای ساختن یک شهر مدرنتیه بسیار مهم است»، ابراز کرد: باید از ابتکار عمل در ساخت یک شهر استفاده کنیم و اعضای اتاق بازرگاین چین در زمینه احداث زیر ساخت ها و بنیان های تکنولوژی برای مدرنیته شدن از تجربه مناسبی برخوردار هستند.
رئیس اتاق بازرگانی بین المللی چین از افتتاح دفتر تهران این اتاق خبر داد و خاطر نشان کرد: بخش بازرگانی ما نماینده ای را در تهران اختصاص داده تا نسبت به عملی کردن حرف های گذشته اقدام کنیم. در این زمینه امیدوار هستم کارگروهی که قرار است بین ما و شهرداری تهران ایجاد شود، نسبت به تشکیل یک بانک اطلاعاتی قوی از درخواست ها و نیازهای موجود در زمینه سرمایه گذاری اقدام کند تا ما نیز بهترین و باتجربه ترین شرکت ها را در اختیار شما قرار دهیم.
نظر شما