گزارش خبرنگار مهر، محمدجلال عباسی در مراسم رونمایی از گزارش تحولات و وضعیت جمعیت در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تفاهم نامه دو سال پیش موسسه مطالعات جمعیت با مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری افزود: بر مبنای این تفاهم نامه مقرر شد یک گزارش جامع از وضعیت جمعیت بر مبنای تخصص و تجربه اساتید دانشگاهی و تحقیقاتی تهیه شود و نتیجه آن رسیدن به سیاست های درست و پایدار برای جمعیت کشور باشد.
وی افزود: پس از ابلاغ سیاست های کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری باید تیمی تشکیل می دادیم تا در حوزه های تخصصی مهارت لازم را داشته باشد. بنابراین با همکاری موسسه مطالعات جمعیت، موسسه ملی تحقیقات سلامت، مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری و چند مرکز تخصصی دیگر گزارش وضعیت جمعیت تهیه شد.
رئیس موسسه مطالعات جمعیت هدف اصلی از تهیه این گزارش را ایجاد شناخت تحولات جمعیتی به منظور تحقق اهداف سیاست های کلان جمعیت دانست و خاطرنشان کرد: این گزارش توسط اساتید دانشگاهی و با داوری ۳۰ نفر از متخصصان برجسته تهیه و اصلاح شده است.
عباسی اضافه کرد: نتایج اولیه سرشماری ۹۵ در این گزارش لحاظ شده و بر این اساس تحولات جمعیت در بستر اقتصادی- اجتماعی، تحولات باروری و فرزند آوری، تحولات ازدواج و خانواده، وضعیت مرگ و میر و سلامت، مهاجرت داخلی و شهرنشینی و همچنین شاخص های ایران در بستر مهاجرت های بین المللی، تغییرات ساختاری جمعیت، پیامدها و الزامات سیاسی، جمعیت؛ منابع و محیط زیست مورد بررسی قرار گرفت.
وی تاکید کرد: در این گزارش آغاز و پایان پنجره جمعیتی مشخص شده است. همچنین این گزارش حاوی یک پیام سیاسی است که جمعیت، یک مقوله پویا و چندوجهی است و همواره باید با نگاه پویا به آن بنگیریم. تاکید بر یک بعد جمعیت مثل تعداد و رشد جمعیت درک نادرستی از تحولات جمعیت به ما می دهد. سیاست های جمعیت باید متناسب با تحولات جمعیتی طراحی شود و به این منظور درک عمیق پویایی، نگرش واقع بینانه در برنامه ریزی، همکاری بین بخشی، اختصاص بودجه کافی از عوامل موثر در موفقیت سیاست های جمعیتی است.
رئیس موسسه مطالعات جمعیت افزود: در دید واقع بینانه نمی توانیم یک عدد را در به عنوان شاخص در نظر بگیریم و تنها به دنبال رسیدن به آن باشیم.
نظر شما