۷ دی ۱۳۹۶، ۱۱:۰۱

یادداشت مهر؛

خانه تکانی در استانداری تهران آغاز شد/زمزمه جابجایی فرمانداران

خانه تکانی در استانداری تهران آغاز شد/زمزمه جابجایی فرمانداران

تهران- خانه تکانی و جابجایی مدیران استانداری تهران در حالی آغاز شده است، که زمزمه تغییر بسیاری از فرمانداران شنیده می شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اکبر کریمی*:  بالاخره پس از گذشت ۳ ماه از شایعه استاندار شدن شهاب‌الدین چاوشی، هیات دولت در آخرین جلسه خود به این شایعه رنگ واقعیت بخشید و او را روانه استانداری سمنان کرد.

انتخاب چاوشی به عنوان نماینده عالی دولت در استان سمنان یک پدیده ساده و شخصی نبود چرا که به گفته تحلیل‌گران، تمام جابه‌جایی‌های مهم استانداری و فرمانداری‌های استان تهران وابسته به رفتن یا ماندن او بود.

انتصاب جانشین چاوشی هم زمان با دقایقی که دولت در حال تصمیم گیری درباره استاندار شدن او بود، یعنی همه تغییرات به او بستگی داشته و حتی تاخیر دو هفته ای در تودیع حسن کریمی دیگر معاون استانداری نیز بی‌ربط به این «رفتن» نبود.

گفته می‌شود تمام تحولات اساسی استانداری تهران وابسته به ترکیب حوزه معاونت سیاسی است و فرمانداری ها نیز تابع مستقیمی از تغییرات همین معاونت است تا جایی که می‌توان تعداد زیادی از فرمانداران دوره استاندار پیشین را تقریبا محصول سلیقه چاوشی دانست.

حالا که معاون پیشین سیاسی و انتظامی استاندار تهران ارتقا یافته و از ساختمان استانداری تهران کوچ کرده است، انتصاب سرپرست جدید این معاونت را باید نقطه آغاز یک ماراتن نفس‌گیر در بدنه دولتی استان تهران تعبیر کرد.

بر اساس اظهارات برخی فرمانداران و حتی مدیران بدنه استانداری، از همان روز نخست ورود استاندار کهن سال تهران به آسمان خراش استانداری، آن قدر فضا سنگین و مملو از سکوت بوده‌ است که نتیجه آن تحلیل رفتن انگیزه‌های فرمانداران و لایه زیادی از مسئولان استانداری بوده است.

حالا از صبح امروز تلاطمی استانداری و فرمانداری‌ها را فراگرفته که به نظر می‌رسد بیشتر شبیه آژیر هشدار پیش از یک سونامی بزرگ است.

با نگاهی به وضعیت فعلی و سرعت عملی که استاندار در تعیین جانشین آقای چاوشی از خود نشان داد، می‌توان به این واقعیت پی برد که او با دست‌های پر آخرین طبقه استانداری کوچ کرده و برای هر صندلی دست‌کم یک گزینه حاضر و آماده دارد.

بر اساس آن چه برخی مطلعان می‌گویند،‌ استانداری تهران در طول دولت تدبیر و امید تقریبا دچار «قومیت گرایی» شده و این را می‌توان از رشد یافتن «میانه‌ای» ها در دوران هاشمی به وضوح دید.

حالا که مقیمی نماینده عالی دولت تدبیر و امید شده، بوی آن به مشام می‌رسد که ظاهرا قرار است میانه‌ای ها جای خود را به کسانی که شناسنامه‌هایشان صادره از شهرستان خمین یا شهرهای استان مرکزی است، بدهند.

با توجه به این که معاون منصوب شده به جای چاوشی سابقه معاونت آقای مقیمی در استان‌های دیگر را داشته و بر اساس گمانه‌های مطرح شده پیرامون نزدیکان و نحوه گزینش احتمالی مدیران آینده،‌می‌توان به این نتیجه رسید که احتمالا افرادی مانند فرماندار اسلامشهر که هم شناسنامه‌ای صادره از استان مرکزی دارد و هم پیش تر در کنار آقای مقیمی کار کرده فارغ از آن که چه دستاورد و عملکردی در چهار سال گذشته داشته اند،‌احتمالا از شانس بیشتری برای حفظ سمت یا ارتقای موقعیت برخوردار خواهند بود.

با این شرایط تنها امید این است که آقای استاندار در خلال سونامی احتمالی تغییر مدیران،‌ فارغ از آشنایی قبلی یا قرابت خونی و همشهری گری، نیم‌نگاهی هم به گذشته،‌ سابقه و عملکرد مدیران جدید بیاندازد.

برخی از مدیران نزدیک به مقیمی در ۴ سال گذشته بیشتری آسیب را به سیاست‌های اساسی و شعارهای مهم دولت تدبیر و امید زده اند و میزان نارضایتی از عملکرد آنها و ارتقای این دست مدیران می‌تواند به نارضایتی ها را به بدنه استانداری تسری بدهد.

* روزنامه نگار

کد خبر 4184786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha