۱۴ دی ۱۳۹۶، ۰:۲۷

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

سکولاریسم موجب ایجاد بحران‌های زیادی در جهان شده است

سکولاریسم موجب ایجاد بحران‌های زیادی در جهان شده است

قم - عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه حریت و کرامت در جامعه انسانی تنها در پرتو دین قابل تحقق است گفت: سکولاریسم موجب ایجاد بحران‌های زیادی در جهان شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله عباس کعبی شامگاه چهارشنبه در پنجمن برنامه کنگره هزار روحانی شهید استان قم که با عنوان بزرگداشت و تجلیل از روحانیون ایثارگر در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه ‌برگزار شد، اظهار کرد: مردم قم با حضور امروز خود در صحنه و محکوم کردن فتنه‌گران، در دفاع از انقلاب اسلامی به پا خواستند و با آرمان‌های انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری تجدید بیعت کردند. 

وی افزود: با استفاده از آموزه‌های قرآن و سنت پیامبر و مطالعاتی که در حوزه مسائل فلسلفی دین مطرح شده است، نقش دین در حیات بشر در چند بخش می‌توان بیان کرد؛ نخستین بخش، حقیقت هستی و تفسیر صحیح از رابطه انسان و جهان و خدای متعال و نجات بشریت از شرک، الحاد، جاهلیت گذشته و جاهلیت پیچیده معاصر است. 

دین بر پایه توحید و فطرت به وجود آمده است

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دین برای ساخت جامعه بر پایه توحید و فطرت بشر به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: تربیت انسان‌های دل‌بسته به خداوند متعال و نجات یافتن از تجملات مادی و دنیوی، دومین نقش دین در حیات بشریت است. 

وی با بیان اینکه حریت و کرامت در جامعه انسانی تنها در پرتو دین قابل تحقق است، ادامه داد: هویت سازی برای جامعه بشری بر پایه توحید و ساخت جامعه با محوریت برادری، برابری و آزادی، تنها در پرتو دین محقق می‌شود؛ دین برای خدمت و نجات انسان‌ها و حمایت‌ از بشریت آفریده شده است؛ اگر دین نباشد بشریت در منجلاب بدبختی‌ها گرفتار خواهد شد. 

آیت الله کعبی با بیان اینکه امروزه نیز همچون گذشته مشکل پایه‌ای بشریت، ‌جدایی دین از زندگی سیاسی، اجتماعی و حکومتی است، گفت: سکولاریسم موجب شده است که بحران‌های زیادی در جهان معاصر ایجاد شود که بحران‌های معنویت، خانواده و امنیت از جمله مشکلاتی جامعه سکولار است. 

وی با اشاره به اینکه جنگ‌های جهانی اول و دوم و دیگر جنگ‌ها در سایه سکولاریسم و جدایی دین از سیاست اتفاق افتاده است، اظهار داشت: جاهلیت معاصر پیچیده‌تر از جاهلیت‌های گذشته است چراکه جاهلیت معاصر بر پایه علم بدون ایمان است که خطرات و مشکلات زیادی را در پی دارد. 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به کارکردهای روحانیت گفت: فلسفه روحانیت خدمت به بشریت است اما جنس خدمت روحانیت، خدمت دینی، هدایت دینی و زعامت جامعه در پرتو دین و در ‌نهایت همدردی و همراهی با مردم است. البته نظریه‌پردازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی و نجات بشریت از نظام سلطه از دیگر رسالت‌ها و خدمات مهم روحانیت است. 

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بر پایه نظریه تمدن اسلامی شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: انقلابی که می‌خواهد بشریت را نجات دهد دشمنان قسم خورده‌ای مانند استکبار جهانی دارد و این امری طبیعی است. 

آیت الله کعبی ادامه داد: غرب‌گرایی نخستین نظریه موجود در جهان است که موجب می‌شود سبک زندگی غربی در زندگی ترویج شود و همچنین رادیکالیسمی که در میان داعش و تکفیری‌ها وجود دارد به دلیل این است که طرفدار نظریه نابودی بشریت است؛ نظریفه تلفیق نیز موجب انعفال و وابستگی به غرب می‌شود و احیاگری نیز نظریه چهارم موجود در جهان است. 

وی تصریح کرد: یکی از کارکردهای مهم روحانیت علاوه بر زعامت سیاسی و اجتماعی، تبلیغ نظریه تمدن اسلامی و برطرف کردن نیازهای جمهوری اسلامی ایران است. 

شهدای روحانی پیشتاز حوزه انقلابی بوده‌اند

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه شهدای روحانی پیشتاز حوزه انقلابی است، اظهار کرد: شهدای روحانی چه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و چه بعد از انقلاب اسلامی، پیشتاز حوزه انقلابی بوده است و افراد زیادی در این راه به شهادت رسیدند. 

وی گفت: ۴۲۷۰ شهید روحانی در کشور وجود دارد و از این تعداد حدود ۷۰ نفر از شهدای مدافع حرم هستند که برخی از آن‌ها استادان سطوح عالی حوزه‌های علمیه و اسوه‌ها و الگوی‌های علم، عمل، تقوا و ولایت‌مداری بودند. 

آیت‌الله کعبی با بیان اینکه شهادت نزدیک‌ترین راه برای رسیدن به خداوند است، افزود: مسئولیت روحانیت و حوزه‌های علمیه در عصر حاضر بسیار سنگین است چرا که روحانیت همواره در عرصه‌های مختلف دینی و اسلامی پیشتاز بوده است.

کد خبر 4190799

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha