خبرگزاری مهر- گروه استانها: گردشگری تنها صنعتی است که برای همه اقشار جامعه از طیف محروم گرفته تا دانشآموختگان و نیز سرمایهگذاران ایجاد شغل و درآمد میکند و ازاینرو میتوان از فرصت طلایی رویداد همدان ۲۰۱۸ که توسط جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وزرای گردشگری کشورهای آسیایی مطرح و تائید شد، با توجه به ظرفیتهای بالقوه موجود، بهترین بهرهبرداری را داشت.
شهریورماه امسال با پیگیری سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری میزبانی نشست مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۸ در استان همدان قطعی شد.
پیگیری میزبانی همدان از این نشست از ۱۰ مهر ۱۳۹۵ در نشست اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری در ارمنستان آغاز شد و گروه اعزامی از همدان در این نشست از فرصت خود برای پخش فیلم معرفی ایران، همدان و غار منحصربهفرد علیصدر استفاده کرد که این گزارش با استقبال و تشویق اعضای حاضر مواجه شد.
در ادامه پخش این فیلم، دیدار با طالب رفاعی، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری و ارائه درخواست رسمی برای میزبانی همدان از نشست مجمع عمومی در سال ۲۰۱۸ انجام شد که با استقبال دبیر کل سازمان جهانی گردشگری، این موضوع با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گرفت و با ارسال نامه استاندار همدان به سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، میزبانی همدان از این نشست بینالمللی در سطح ملی پیگیری شد و با تلاش شبانهروزی و برنامهریزیهای دقیق، خوشبختانه، سازمان جهانی گردشگری با این پیشنهاد موافقت کرد.
آغاز راهی پرثمر و مهم برای گردشگری ایران و استان همدان
این پیگیریها که در بیستودومین نشست مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری و در شهر چنگدوی چین به نتیجه رسید، آغاز راهی پرثمر و مهم برای گردشگری ایران و استان همدان است و باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کرد.
عضو وابسته جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی گردشگری در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه با پیگیریهای صورت گرفته از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و فعالان بخش گردشگری میزبانی همدان برای اجلاس جهانی گردشگری سال ۲۰۱۸ قطعی شد، گفت: باید از فرصت برگزاری این برنامه استفاده و جاذبهها و ظرفیتهای کشور و استان همدان را به دنیا معرفی کرد.
حمیدرضا یاری بابیان اینکه سازمان جهانی گردشگری( UNWTO ) زیرمجموعه سازمان ملل با ۵۰۰ عضو است که همگی کشورهای عضو از مقاصد گردشگری دنیا هستند و باید استانداردهایی را نیز داشته باشند، گفت: ۹ شرکت از ایران عضو سازمان توریسم جهانی هستند.
همدان سال ۹۳ درخواست خود مبنی بر میزبانی اجلاس جهانی گردشگری را به سازمان توریسم جهانی ارائه کرد که این پیشنهاد در سال ۹۴ پذیرفته شد یاری با اشاره به اینکه همدان در سال ۹۳ درخواست خود مبنی بر میزبانی اجلاس جهانی گردشگری را به سازمان توریسم جهانی ارائه کرد که این پیشنهاد در سال ۹۴ پذیرفته شد، گفت: سال گذشته در حاشیه برگزاری اجلاس مجمع عمومی سازمان گردشگری جهانی جلسهای با دبیر کل سازمان برگزار و کلیپ ۱۰ دقیقهای از همدان و امکانات استان پخش شد.
یاری با تأکید بر اینکه از سال گذشته مکاتباتی برای برگزاری اجلاس در همدان صورت گرفت، افزود: بر همین اساس در نخستین اقدام درخواست میزبانی همدان با امضای استاندار به سازمان میراث فرهنگی ارائه شد تا آنها نیز ضمن صحبت با سازمان جهانی توریسم وعده میزبانی ایران و بهطور خاص همدان را محقق سازند.
میزبانی از ۱۳۰ کشور جهان بهصورت ویژه به همدان واگذارشده است
عضو وابسته جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی گردشگری بابیان اینکه میزبانی همدان از ۱۳۰ کشور جهان بهصورت ویژه به همدان واگذارشده است، گفت: این اجلاس برای نخستین بار در همدان برگزار خواهد شد.
یاری با تأکید بر اینکه تمام دستگاهها و بهطورکلی استان همدان از این برنامه منتفع خواهد شد، گفت: اجلاس جهانی گردشگری یک رویداد بزرگ بینالمللی است و حضور بیشتر گردشگران داخلی و خارجی در ایران و بهخصوص همدان را رقم خواهد زد.
یاری گفت: بر اساس پیشبینیها ۴۰۰ شرکت عضو سازمان جهانی گردشگری در این اجلاس در همدان حضور مییابند.
وی با تأکید بر اینکه برگزاری جلسات تخصصی اجلاسیه طبق برنامهریزی سازمان جهانی گردشگری خواهد بود، اضافه کرد: برای این اجلاس دو دبیرخانه استانی و ملی و دفتری در تهران برای مکاتبات ملی و بینالمللی ایجاد خواهد شد.
میزبانی اجلاس جهانی گردشگری ضامن احیای نام همدان در صنعت گردشگری
عضو وابسته جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی گردشگری هدف از میزبانی اجلاس جهانی گردشگری را احیای نام همدان در صنعت گردشگری عنوان کرد.
آنچه مسلم است فرصت به وجود آمده برای همدان، میتواند هم جنبه فرهنگی و سیاسی داشته باشد و هم جنبه اقتصادی و اگر مسئولین بتوانند از این فرصت استفاده کافی را ببرند چهبسا بتوان گردشگران موقتی سال ۲۰۱۸ را با رقم قابلتوجهی هرساله به همدان و حتی سایر شهرهای دیدنی کشور کشاند.
کمتر از ۱۱ ماه تا برگزاری این رویداد باقیمانده و همدان باید علاوه بر امکانات فعلی خود، برخی آمادگیهای لازم برای میزبانی از گردشگران را کسب کند.
معاون عمرانی استاندار همدان در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه گردشگری بهعنوان یک صنعت درآمدزا و مولد اشتغال در چند سال اخیر در ایران و در جهان مدنظر قرارگرفته است، افزود: آخرین آمارها نشان میدهد که از هر ۱۰ نفر شاغل در دنیا یک فرد در بخش گردشگری فعال است.
توسعه زیرساختهای گردشگری در استان همدان
محمود رضا عراقی بابیان اینکه در استان همدان پس از تعریف استراتژیها و تعیین اولویتها، گردشگری در استان محور توسعه قرار گرفت، عنوان کرد: پس از تعیین این محور باید در وهله اول در بخش توسعه زیرساختها اقدام کنیم که تا حدودی نیز این توسعه ایجادشده است.
وی با تأکید بر اینکه توجه به آموزشهای لازم از اقدامات مؤثر در حوزه گردشگری است، عنوان کرد: همدان باید از راه صنعت گردشگری ثروت ایجاد کند که لازمه این امر معرفی ظرفیتهای همدان است.
معاون استاندار همدان تأکید کرد: از راهکارهای مهم در معرفی همدان برند سازی و برگزاری رویدادها است که بازتاب اطلاعرسانی این موارد در معرفی همدان به جهان مؤثر است.
عراقی بابیان اینکه از رویدادهای بسیار مهمی که پیگیریهای لازم برای آن انجام شد و خیلی زود به آن دست پیدا کردیم انتخاب همدان بهعنوان پایتخت گردشگری آسیا بود، گفت: با اطلاعرسانیهای انجامشده از ظرفیتهای همدان انتظار ما این بود که همدان در سال ۲۰۱۹ پذیرای رویداد پایتخت گردشگری آسیا باشد، اما با توجه به تلاشهای انجامشده و معرفی ظرفیتهای همدان بین بسیاری از شهرهای آسیایی همدان بهعنوان پایتخت گردشگری در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد.
همدان در طول یک سال پایتخت گردشگری آسیا است
معاون امور عمرانی استاندار همدان با تأکید بر اینکه انتخاب همدان در سال ۲۰۱۸ و حضور مسئولان و وزرای گردشگری ۳۴ کشور آسیایی تنها در حد یک رویداد یا کنگره نیست، افزود: این رویداد بازه زمانی یکساله دارد و همدان در طول یک سال پایتخت گردشگری آسیا است.
عراقی با اشاره به اینکه همدان در بین کشورهایی نظیر چین، ژاپن، تایلند، فیلیپین و مالزی بهعنوان پایتخت گردشگری آسیا انتخابشده است، عنوان کرد: همدان با داشتن ظرفیتهای مناسب بهعنوان پایتخت گردشگری آسیا انتخاب شد که باید از این بازه زمانی بهترین بهره را برد.
وی گفت: باید کاری کنیم که همه مردم ایران و همدان بدانند چه اتفاق مهمی در همدان در حال انجام است و ۲۰۱۸ سال همدان است.
همدان مملو از جاذبهها است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان نیز برگزاری چنین رویدادهایی را در صنعت گردشگری مهمترین راهبرد توسعه گردشگری دانست و اظهار داشت: برای استان همدان که مملو از جاذبههاست، این برنامهها میتواند باعث افزایش ظرفیت توسعه و توانمندی شود.
علی مالمیر ادامه داد: طی سالهای گذشته همواره این نگرانی برای استان همدان وجود داشت که شرایط مناسبی به لحاظ زیرساختی برای میزبانی از چنین رویدادهایی نداریم اما اکنون استان به لحاظ زیرساخت اعم از آزادراه، هتل و فرودگاه بهتر از قبل شده و حداقلهای برگزاری رویدادهای ملی و بینالمللی را دارا است.
وی با تأکید بر اینکه اکنون برای میزبانی از این دو رویداد یک کار هماهنگ و تیمی در حال انجام است، گفت: وقتی توسعه گردشگری در استان مطرح است باید به این موضوعات و برنامهها نیز توجه شود.
امسال دو رویداد بینالمللی گردشگری در همدان برگزار میشود مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه گامهای خوبی درزمینهٔ گردشگری برداشته میشود، گفت: امسال دو رویداد بینالمللی گردشگری در همدان برگزار میشود.
مالمیر با اشاره به اینکه دو عضو از ۱۱ عضو سازمان جهانی گردشگری از استان همدان است، اظهار داشت: پیشبینی ما بر این بود که نشست اعضای جهانی گردشگری را در سال ۲۰۱۸ داشته باشیم که در ادامه اجلاس «پایتخت گردشگری آسیا» نیز به همدان واگذار شد.
وی بابیان اینکه پیگیریهایی که صورت گرفته بود، منجر بهتعجیل در واگذاری این رویداد به همدان شد، افزود: برخلاف تبریز که از دو سال گذشته بهعنوان «پایتخت جهان اسلام» انتخابشده بود همدان در کمتر از یک سال به این عنوان برگزیده شد که باوجود سختی، اکنون کارها بدون نگرانی پیش میرود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با اشاره به اینکه ما به دنبال این هستیم که سیاستگذاری ملی را با حضور وزرا در این موضوع برای حمایت ملی داشته باشیم، افزود: دبیرخانه این اجلاس بهصورت مشترک با اجلاس نشست UNWTO تشکیلشده و در این دبیرخانه کمیتههای ۶ گانه تعریفشده و همه دستگاهها بهتناسب کار، رسانهها و سمنها نیز درگیر خواهند شد.
هماهنگی برای تبلیغات در سایتهای جهانی و ملی گردشگری انجامشده است
مالمیر بابیان اینکه هماهنگی برای تبلیغات در سایتهای جهانی و ملی گردشگری انجامشده است، گفت: همچنین در هتلهای کشور نیز که با گردشگران داخلی و خارجی مواجه هستیم، تبلیغات این دو رویداد را خواهیم داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان بابیان اینکه تبلیغات عمومی در حال انجام است، بیان کرد: طراحی اولیه سایت و ساخت تیزرها در حال انجام است و طبق توافق کمیته تبلیغات، هر دو رویداد را نیز دنبال خواهد کرد.
وی بابیان اینکه همدان سال ۲۰۱۸ به مدت یک سال بهعنوان پایتخت گردشگری معرفیشده است، بیان کرد: همدان در اینیک سال رویدادهای مختلفی را تعریف کرده تا طنین اخبار گردشگری را در رسانهها داشته باشد.
همدان با نزدیکی به مرکز میتواند میزبانی ورزشهای زمستانی را مدیریت کندمالمیر بابیان اینکه تبلیغات همدان از طریق نمایشگاه بینالمللی گردشگری و حضور بخش خصوصی دنبال خواهد شد، گفت: در سال ۲۰۱۸ رویدادهای مختلفی در همدان تعریف خواهد شد که تاکنون ۲۸ رویداد تعریفشده که نیازمند هماهنگی با وزارتخانهها و دستگاههاست هرچند ممکن است برخی کاهش و تعدادی نیز افزایش یابد.
وی اضافه کرد: اگر بتوانیم در حوزه ورزش رویدادهای ملی و بینالمللی تعریف کنیم علاوه بر حضور ورزشکاران که منجر به گردش مالی در استان خواهد شد، این باور و اعتمادبهنفس را در مرکزنشینان ایجاد خواهد کرد که همدان با نزدیکی به مرکز میتواند میزبانی ورزشهای زمستانی را مدیریت کند.
کارشناس گردشگری استان همدان نیز بابیان اینکه اگر فرصتها و ظرفیتهای موجود با مدیریت و برنامهریزی مناسب مورد بهرهبرداری قرار گیرد، صنعت گردشگری همدان میتواند بهعنوان یکی از صنایع پیشرو در رشد و شکوفایی اقتصادی و نیز کاهش دغدغههای اشتغال نقش بسزایی ایفا کند، گفت: همدان باوجوداینکه دارای ۵ قابلیت مهم گردشگری در حوزه زیارتی، سلامت، طبیعتگردی و بوم گردی، فرهنگی و تاریخی و ورزشی در کشور است، اما متأسفانه فرصتهای موجود این صنعت در استان به آن اندازه که انتظار میرود، مورد بهرهبرداری لازم برای رونق اقتصادی و نیز اشتغالزایی قرار نگرفته و آنطور که باید در جذب گردشگر نیز موفق نبوده است.
فقر برنامهریزی کلان در عرصه گردشگری
احمد تهوری بابیان اینکه فقر برنامهریزی کلان در عرصه گردشگری، ضعف اطلاعرسانی، اجرای برنامههای تکراری و فاقد کیفیت و جذابیت، نبود اتاق فکر، تصمیمهای سلیقهای، آنی و جانبدارانه در این حوزه نیز در سالهای اخیر منجر به یکنواختی در جذب گردشگر و آمارهای قابل پیشبینیشده است، گفت: سال جدید میلادی که با انتخاب همدان بهعنوان مقصد اجلاس جهانی گردشگری همراه شده است، فرصت طلایی برای معرفی ظرفیتهای موجود و بازتوانی در رونق حوزه گردشگری این شهر خواهد بود.
وی بابیان اینکه این رویداد مهم میتواند آغازی نو برای ورود همدان به عرصه گردشگری جهان باشد، گفت: درواقع این امتیاز ویژه بهترین موقعیت برای جبران فرصت سوزیهای گذشته و پایان دادن به وعدههای شعارگونه در توسعه صنعت گردشگری خواهد بود.
وی بابیان اینکه همدان ظرفیتهای لازم برای رونق گردشگری را دارد، گفت: کارآفرینی، اشتغال سریع و درآمد مناسب از ویژگیهای صنعت گردشگری است و انتظار میرود از این فرصت طلایی برای به حداقل رساندن دغدغههای شغلی در استان نهایت استفاده صورت بگیرد.
با این تفاسیر آنچه مسلم است اینکه این فرصت از جهتی بسیار مغتنم است که ممکن است چنین مجالی تا دهها سال دیگر، به همدان نرسد چراکه اگر قرار باشد هرساله یکی از شهرهای کشور این عنوان را به دست بیاورند باید سالها منتظر بمانیم و بهاینترتیب بهرهگیری از فرصت مذکور، یک نگاه ملی را طلب میکند.
نظر شما