۱۸ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۰۵

نشست خبری معاون فرهنگی وزیر ارشاد/۲

چرایی بازگشت نمایشگاه به مصلی/عقب نشینی نکرده ایم

چرایی بازگشت نمایشگاه به مصلی/عقب نشینی نکرده ایم

محسن جوادی در نشست خبری خود با خبرنگاران دلایل بازگشت نمایشگاه کتاب تهران به مصلی را تشریح کرد و گفت: این کار یک عقب نشینی نبوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست خبری محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز دوشنبه ۱۸ دی ماه با حضور اهالی رسانه در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

جوادی در ابتدای بخش پرسش و پاسخ این نشست درباره حمایت از ناشران و کتابفروشی ها و اعطای وام های حمایتی گفت: در حمایت از ناشران، نباید کم بگذاریم و سعی می کنیم کم هم نگذاریم. ما حدود ۱۰۰ تقاضای وام برای کتابفروشی ها داشته ایم که در کمیته مورد نظر این مساله مورد بررسی قرار گرفته اند. سعی داریم فرایند اعطای وام را تسهیل کنیم و مکانیزم راحت تری برای این موضوع در نظر بگیریم. اگر ویترین های خوبی نداشته باشیم، بسیاری از ناشران نمی توانند فعالیت کنند. به همین دلیل سعی داریم سیاست های حمایتی را ادامه بدهیم و این کار را در قالب های مختلف انجام می دهیم. در این زمینه، تخفیف ها در حوزه خدمات شهری و حمل و نقل و کارهای دیگری در حال نهایی شدن هستند. چون سازمان های دخیل در تصویب این ماجرا زیاد هستند، تصویب و اجرایی شدنش طول کشیده است. اما در کل، سیاست درست این است که از کتابفروشی ها حمایت بشود. در این زمینه، یارانه ها بیشتر خواهد شد. کمتر نخواهد شد و توقف هم نخواهد داشت.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره موازی کاری بنیاد ادبیات داستانی با خانه کتاب گفت: ما چه در بنیاد ادبیات داستانی و چه نهادهای دیگر، هر انتقاد و پیشنهادی را بررسی می کنیم. اگر از اهداف اصلی تخطی شده باشد، بررسی خواهیم کرد. من هم برخی سخنان درباره بنیاد ادبیات داستانی را شنیده ام اما نمی توان براساس شنیده ها قضاوت کرد؛ چه درباره بنیاد و چه مسائل دیگر. از جمله اهداف اصلی بنیاد ادبیات داستانی، حفظ و صیانت از شعر و ادبیات داستانی ایران است. در حال حاضر نمی خواهم به طور مستقیم بگویم که قرار است چه کار کنیم ولی به این مساله رسیدگی خواهد شد.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد ادامه داد: درباره جایزه جلال هم چون هر داوری و قضاوتی، منتقدانی دارد، سعی کردیم در داوری ها دخالتی نداشته باشیم و کار را به طور کامل به داوران و متخصصان محول کردیم. این خبر را هم بدهم که در معاونت فرهنگی سامانه ای را فعال خواهیم کرد که افراد بیرون از معاونت بتوانند ایرادات، اشکالات و پیشنهادات خود را درباره ما مطرح کنند. برداشت من این نیست که در بنیاد ادبیات داستانی، خطای سازمانی صورت گرفته است. فکر می کنم خود دوستان بنیاد ادبیات داستانی هم از پیشنهادات و انتقادات استقبال می کنند.

جوادی در پاسخ به سوال دیگری درباره واگذاری نمایشگاه کتاب تهران به تشکل های خصوصی نشر گفت: درست کار این است که ما قدمی رو به عقب بر نداریم. سعی داریم هیچ کاری را هم رو به عقب برنگردانیم و اگر موفق شدیم رو به جلو حرکت کنیم. یعنی اگر توفیقی حاصل نشد، حداقل به عقب برنگردیم. سیاست آقای صالحی به عنوان وزیر ارشاد نیز همین است که تصدی گری کمتر بشود. ما این مسیر واگذاری نمایشگاه را به عقب بر نمی گردیم. یعنی اگر ۵ یا ۶ بخش را واگذار کردیم، همین مسیر را ادامه خواهیم داد. اما این که تشکل ها و صنف ها اختلاف دارند، یک مساله طبیعی است. حوزه نشر، حوزه اقتصاد و طبیعتا حوزه رقابت هم هست. این خبر را هم بدهم که شورای برنامه ریزی نمایشگاه هفته گذشته، اولین جلسه اش را برگزار کرده و دومین جلسه هم برگزار خواهد شد. ما در این جلسه فقط میزبان بودیم و دخالتی در سیاست ها نداشتیم.

وی در ادامه روند پاسخ به سوالات در جواب خبرنگار دیگری که درباره تغییر محل نمایشگاه کتاب تهران سوال کرد، گفت: من گفتم به عقب بر نمی گردیم اما منظورم در حوزه واگذاری صنفی بود. البته قصه تغییر محل نمایشگاه، هم عقب نشینی نیست. چون اتفاقا این موضوع را هم خود صنف دنبال کرد. پس می توانم بگویم که این اقدام هم رو به عقب نبوده است. تحولاتی در شهرداری به وجود آمد که مربوط به هزینه های شهر آفتاب بود؛ البته نه از لحاظ مالی بلکه از نظر حقوقی. در نهایت پیشنهاد صنف در شورای سیاست گذاری نمایشگاه بررسی شد.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد در ادامه گفت: در حال حاضر در مصلی حدود ۹۰ هزار متر مفید فضای مسقف در اختیار هست. و این به یک معنا، موید این معنی است که شاید بتوانیم ۴ بخش از ۵ بخش نمایشگاه را در مکان مسقف برپا کنیم. به این ترتیب از نظر ایاب و ذهاب، امکان بیشتری در نمایشگاه فراهم شده و پارکینگ های بیشتری در مصلی وجود دارد. چیزی که برای ما اصل است، این است که مردم و خانواده ها راحت باشند. بنابراین این تغییر و جا به جایی به معنی عقب نشینی نیست. دوستان مصلی هم همکاری داشتند و کار دارد نهایی می شود.

جوادی در پاسخ به سوال دیگری درباره لغو شدن قرارداد با مجموعه شهر آفتاب گفت: قرارداد ملغی نشد. ولی ما امسال را در مصلی خواهیم بود. این اتفاق وقتی افتاد که دوستان ما در شهرداری مشکل بخش کودک و نوجوان نمایشگاه، آبگرفتگی اماکن نمایشگاه و وضعیت مهمان ویژه نمایشگاه را دیدند. مشکل عمده این بود که فضای مسقف شهر آفتاب کم بود و سعی کردند مصوبه دیگری را برای این موضوع بگیرند که البته موضوع فقط این نبود و مساله زمان نیز مطرح بود. بنابراین، مجموع این عوامل باعث شد که به مصلی برگردیم.

وی در بخش دیگری از قسمت پرسش و پاسخ این نشست درباره تغییرات انجام شده در دفتر امور چاپ وزارت ارشاد گفت: با تغییری که به خاطر واگذاری وارادت ماشین های چاپ به وزارت صنایع در بخش چاپ وزارت ارشاد، ایجاد شد، بخش اداری ما فرصت بیشتری پیدا کرد برای اصلاح در ساختار خود وقت بگذارد. دوستان دیدند که بخش خرید کتاب می تواند ذیل این بخش قرار بگیرد. بنابراین تغییر مد نظر، از منظر دستاوردی انجام نشده و فقط یک اصلاح ساختاری در چارچوب های اداری است.

این مدیر فرهنگی درباره حمایت از صنعت چاپ در برنامه های خود گفت: حمایت از صنعت چاپ می تواند در زمینه توسعه کتابخوانی سهم زیادی داشته باشد. چون کتاب با هزینه و کیفیت کمتر چاپ خواهد شد. ما می توانیم در این زمینه در منطقه به قطب چاپ و نشر تبدیل بشویم و اگر دیر بجنبیم، ترکیه دارد از ما جلو می زند. چون تعدادی از کشورهای منطقه کتاب های خود را برای چاپ به این کشور می سپارند. چرا ما نباید این کار را بکنیم؟ بنابراین ما بخشی از اداره چاپ و نشر را لاغر کردیم که درگیر مسائل فرعی نشویم. در این زمینه روی بحث آموزش هم تمرکز داریم ومی خواهیم دفتر چاپ ارشاد را قوی تر کنیم تا خروجی کتاب های تولیدی در کشور، ارزان تر و با کیفیت تر باشد. البته فقط، بحث آموزش نیست. بحث، بحثِ پیدا کردن سیاست های درست است.  

جوادی همچنین گفت: این روزها در دولت به این فکر افتاده اند که از مجتمع های فرهنگی و کتابفروشی ها در شهرهای کوچک و روستاها حمایت بشود. می دانم که یارانه های موجود در حوزه کتاب، راه حل نهایی نیستند و در واقع مسکّن هستند. اما این یک درمان موقتی است و سعی داریم از بدتر شدن وضع جلوگیری کنیم تا در موقع مناسب مشکلات را برطرف کنیم.

وی همچنین در پایان گفت: خریدهای کتاب ما پیش از این، به مبلغ ۵ میلیارد معطوف به نهادهای دولتی بود که این لغو شده است؛ قرار است از این به بعد خریدهایمان از بخش خصوصی باشد.

کد خبر 4194186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha