۲۱ آذر ۱۳۸۵، ۱۱:۱۱

فرهنگ و هنر در مطبوعات

فرهنگ و هنر در مطبوعات

نامزدی حسین علیزاده برای بزرگترین جایزه موسیقی جهان، حمایت وزارت صنایع از جشنواره فیلم فجر، پایان همایش مکتب اصفهان، اکران "تله" سیروس الوند از چهارشنبه، اعطاء نوبل ادبی به اورهان پاموک ترک و صدرنشینی "آپوکالیپتو" در گیشه فروش امریکا عناوین برجسته صفحه فرهنگ و هنر مطبوعات امروز سه‌شنبه 21 آذرماه هستند.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ "تهران امروز" در صفحه سینمای ایران در مطلبی با عنوان "سینمای ایران، سینمای حقیقت است" به این سینما از نگاه سینماگران فرانسه پرداخته است. گفتگوی کوتاه با سارا خوئینی ها و صدرالدین حجازی بازیگران فیلم "گیس بریده" هم در این صفحه منعکس شده و در ادامه نگاهی به فیلم "میم مثل مادر" ساخته رسول ملاقلی پور مورد توجه قرار گرفته است.

در صفحه تئاتر گزارش اختصاصی این روزنامه از تئاتر آلمان خبر اول قرار گرفته و در ادامه به گردهمایی هنرمندان تئاتر دفاع مقدس پرداخته شده است. خبری از تئاتر جهان، "مجموعه آثار خسرو حکیم رابط منتشر شد" و یادداشتی بر نمایش "پائین، گذر سقاخانه" به کار این صفحه پایان می دهند. در صفحه پایانی "گریه" کیارستمی در آخرین روزهای تدوین خبر اول است و در ادامه "حسین علیزاده نامزد بزرگترین جایزه موسیقی جهان" برجسته شده است. نقل قولی از علیرضا عصار در نشست مطبوعاتی آلبوم جدیدش "نهان مکن" و گپ روز با بهزاد فراهانی به کار این صفحه پایان می دهد.

روزنامه "بانی فیلم" عنوان روی جلد را به خبر "وزارت صنایع حامی جشنواره فیلم فجر شد" اختصاص داده است. گزارش این روزنامه از کلاهبرداری یک ناشناس با عنوان همایش هنر- صنعت مطلب مفصل صفحه دوم است و در ادامه "قاهره به روایت معصومی" منعکس شده است. ستون چهره روز هم به رضا عطاران اختصاص یافته با عنوان "از تلویزیون به سینما".

در صفحه چهارم خبر پایان فیلمبرداری "بچه های ابدی" پوران درخشنده خبر اول قرار گرفته است. "سه فیلم کوتاه با موضوع پیامبر اعظم (ع) ساخته می شود" و چند خبر کوتاه به کار این صفحه پایان می دهند. ستون خبر هم ارزیابی احمد طالبی نژاد از تغییرات در بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر را به نقل از مهر انعکاس داده است. در صفحه پنجم سیمای شهر در آثار مسعود کیمیایی به بهانه برگزاری دومین جشنواره فیلم شهر در مطلبی تحت عنوان "یک فیلمساز تهرونی" منعکس شده است.

صفحه ششم به مناسبت سالروز تولد احمد شاملو به جای انعکاس اخبار سینما جهان به این مطلب پرداخته است. تک صفحه سینما جهان امروز هالیوود در یک بزنگاه تاریخی را محور مطلبی با عنوان "آیا شاهد آخرین نسل ستاره ها هستیم؟" قرار داده است. صفحه فرهنگ و هنر "ایران در کنگره بزرگ موسیقی کشورهای اسلامی حضور می یابد" را خبر اول قرار داده است. "یکصد اثر برتر تاریخ موسیقی ایران در چهار آلبوم منتشر می شود" و چند خبر کوتاه دیگر به کار این صفحه پایان می دهند.

صفحه تئاتر خبر "نمایش "کوری" را کارگردان ایتالیایی در ایران به صحنه می برد" را برجسته کرده و در ادامه نقدی دارد بر نمایش "مرگ و شاعر" کیومرث مرادی. صفحه تلویزیون در مطلبی با عنوان "الگوهای مجری موفق" با مجریان تلویزیون در این باب گپ زده است. ستون به یاد هم به نخستین سالگرد درگذشت رضا سعیدی پرداخته است. در صفحه پایانی هم "مایاهای گیبسون به صدر جدول تاختند" خبر اول قرار گرفته است. "سام ریمی "شادو" را می سازد" خبر برجسته دیگر این صفحه است. نهایتاً "منتقدان لس آنجلس "ایوو جیما" را پسندیدند" و "انستیتو فیلم امریکا 10 فیلم را برگزید" به کار این صفحه پایان می دهند.

"ایران" در صفحه اول فرهنگ و هنر مطلبی را با عنوان "اثر اصیل و واقعی چیست؟" خبر اول قرار داده و در ادامه به انگیزه مرگ فیلیپ نواره بازیگر سینمای فرانسه مطلبی را به او اختصاص داده است. صفحه دوم فرهنگ و هنر نگاهی دارد به آثار استاد اسفندیار احمدیه در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) با عنوان "وحدت تکنیک تنوع نگاه". در ادامه هم نگاهی به آثار احمد امین نظر در نگارخانه اثر منعکس شده است. در صفحه پایانی خبر "جعل ملیت موسیقیدانان ایرانی" عنوان اول قرار گرفته و در ادامه به فروش 460 میلیونی فیلم "میم مثل مادر" پرداخته شده است.

روزنامه "جام جم" در صفحه رسانه "روز سوم" به نیمه رسید را خبر اول قرار داده و در ادامه سخنان رئیس جمهور در خصوص شبکه خبر را برجسته کرده است. چند خبر کوتاه از جمله "معرفی داوران بین المللی دومین جشنواره فیلم شهر" به کار این صفحه پایان می دهند. در صفحه دوم رسانه، گفتگو با احمد رسولزاده چهره ماندگار دوبله منعکس شده است. در صفحه فرهنگ به "حراج تاریخ و فرهنگ ایران در بازی های آسیایی" و "فرهنگ و هنر از منظر استاد شهید مرتضی مطهری" پرداخته شده است. صفحه پایانی هم عنوان "موسیقیدانان ایرانی در کنگره موسیقی کشورهای اسلامی" را خبر اول قرار داده و در ادامه به انعکاس خبر "تهیه پیش نویس قانون نظام جامع صنعت چاپ کشور" پرداخته است.

"همشهری" در صفحه شهر تماشا به اکران پائیزی سینماهای تهران پرداخته در مطلبی با عنوان" خزان سینما" که به نظر می آید قضاوت منصفانه ای از اکران های خوب پائیزی نیست. صفحه ادب و هنر مطلب "رویاهای بلند یک ارکستر" را به عنوان ملودی هفته خبر اول قرار داده و در ادامه به ذکر چند خبر کوتاه اکتفا کرده که "پاموک جایزه نوبل را دریافت کرد" و نمایش تمدن ایرانی در ونزوئلا" برخی از آنها هستند. در صفحه پایانی هم "موسیقیدان ایرانی نامزد معتبرترین جایزه جهانی" مورد توجه قرار گرفته است.

روزنامه "اعتماد ملی" در صفحه ادب و هنر اعتراض علیرضا اسپهبد به دست اندرکاران نمایشگاه نقاشان و مجسمه سازان دهه 40 و 50 را خبر اول قرار داده است. انتشار آلبوم جدید علیرضا عصار و اعلام اسامی داوران نقاشی جشنواره هنر جوان برخی از خبرهای کوتاه این صفحه هستند. ستون روزانه ها نیز حرف های فرشته طائرپور نویسنده و تهیه کننده سینما را در خصوص انتخابات منعکس کرده است.

"اعتماد" در صفحه تلویزیون گفتگویی دارد با پیمان قاسم خانی سرپرست نویسندگان مجموعه تلویزیونی "باغ مظفر" با عنوان جالب "چه کسی پول بیشتری می خواهد؟" یادداشتی درباره این مجموعه و منتقدانش هم مکمل این گفتگو شده است. "حسین علیزاده نامزد جایزه گرمی شد" و خبر "رویکرد دوباره فرمان آرا به جوانان" برخی اخبار این صفحه هستند. نهایتاً هم "آپوکالیپتو" صدرنشین فروش فیلم امریکا به کار این صفحه پایان می دهد.

روزنامه "آینده نو" در صفحه ادبیات نگاهی دارد به محاکمه اورهان پاموک در کشورش که در کنار خبر دریافت جایزه نوبل ادبی توسط او می تواند تحلیل جالبی را رقم بزند. در صفحه گزارش هم خبر "همایش ادبی مکتب اصفهان برگزار شد" منعکس شده است. صفحه تئاتر مطلبی را به قلم محمد یعقوبی منعکس کرده با عنوان "من جویای یک آشنا هستم نه یک غریبه". نگاهی به نمایشنامه "بازیگر و زنش" نوشته علی نصیریان هم در ادامه آمده است. چند خبر از نمایش های روی صحنه به کار این صفحه پایان می دهند.

"حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه سخنان رئیس مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی را منعکس کرده با عنوان "رایزنی که شم سیاسی ندارد نمی تواند فضاسنجی کند". در صفحه پایانی هم "داکوتا فنینگ 12 ساله در فکر کارگردانی" خبر اول قرار گرفته و در ادامه به خبر "فیلم سرخپوستی مل گیبسن در صدر جدول پر فروشترین ها" پرداخته شده است. چند خبر کوتاه دیگر هم به کار این صفحه پایان می دهند.

روزنامه "جوان" در صفحه پایانی "تجلیل از برگزیدگان نخستین جشنواره ملی هنرهای تجسمی مقاومت" را خبر اول قرار داده و در ادامه به ذکر چند خبر کوتاه پرداخته که "قصه گویان پنج کشور جهان به تهران می آیند"، تولید مستندی پیرامون "نقاشی های دیواری از شهدا" و "اورهان پاموک برنده جایزه نوبل ادبیات" برخی از آنها هستند.

و بالاخره "کارگزاران" در صفحه هنر، سال 2006 سال موتسارت را برجسته کرده در مطلبی با عنوان "سمفونی هشت سالگی". چهره روز هم نغمه ثمینی است و در ادامه چند خبر کوتاه از سینما و موسیقی مورد توجه قرار گرفته است. در صفحه پایانی هم به پرفروش بودن فیلم "آپوکالیپتو" پرداخته شده و نهایتاً کار این صفحه به اتمام می رسد.

کد خبر 419836

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha