۲۱ آذر ۱۳۸۵، ۱۰:۳۰

حداد عادل :

مدیریت بحران باید در کشور نهادینه شود / دغدغه اصلی در مدیریت بحران هماهنگی دستگاه‌های مختلف است

مدیریت بحران باید در کشور نهادینه شود / دغدغه اصلی در مدیریت بحران هماهنگی دستگاه‌های مختلف است

رئیس مجلس شورای اسلامی در کنگره بین‌المللی بهداشت، در مان و مدیریت بحران در حوادث غیر مترقبه گفت: با تجربه گرفتن از گذشته و استفاده از تجربه دیگر مردم جهان مدیریت بحران را در کشور نهادینه، تثبیت و ریشه دار کنیم .

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، غلامعلی حداد عادل صبح امروز در آیین گشایش سومین کنگره بین المللی بهداشت، درمان و مدیریت بحران در حوادث غیر مترقبه که درمحل سالن همایشهای رازی برگزار شد، طی سخنانی  با بیان اینکه پیش اندیشی درباره مدیریت بحران کاری مهم، ضروری ، اخلاقی و اسلامی است ، اظهار داشت: از آن جهت که این اجتماع با نام گرامی بسیج همراه است و بسیج پزشکی عهده دار برگزاری  این کنگره شده است، کار شما  به یک معنا بسیجی و به یک معنا علمی است.

وی افزود: استقبال خوبی که در این کنگره شاهد آن هستیم نشان می دهد بسیج معنای عام و گسترده خود را در جامعه ما پیدا کرده است.بسیج  از سطح جوانان ساده دل و مخلص شهرها و روستاها  شروع می شود و عالیترین سطوح تخصصی را در بر می گیرد و همه با یک روحیه شجاعت و فداکاری  در ای عرصه وجود دارد این وجهه همه فعالیتهای بسیج است.

رئیس مجلس شورای اسلامی  گفت: این گردهمایی که آن را افتتاح می کنیم کاری است علمی و اجتماعی و بسیار عاقلانه و حکیمانه است.این اقدام عمل به این نصیحت دیرینه است که "علاج واقعه قبل وقوع "باید کرد.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: یعنی پیش از آنکه بحران از راه برسد در خصوص آن تفکر کنیم وقتی بحران اتفاق می افتاد قدرت اندیشه و تدبیر از مدیران سلب می شود در کشورهایی که از نظر مدیریت پیشرفته هستند مشاهده کرده ایم که بحران ها مدیریت را به کلی مختل می کند.

حدادعادل با اشاره به حادثه توفان کاترینا در آمریکا یاد آور شد : آمریکایی ها بسیار مدعی مدیرت هستند اما همه دنیا دیدند وقتی توفان کاترینا رخ داد آبروی مدیریت در آن کشور در دنیا رفت همچنین سونامی که در شرق آسیا رخ داد  شیرازه امور را از هم گسیخت.

رئیس مجلس گفت: آنچه در بم اتفاق افتاد ، اتفاق از همین قبیل بود که خوشبختانه در بم نسبت به حوادث مشابه ، مدیریت بحران کشور ما خوب عمل کرده است کشور ما یک کشوری است که از نظر بلایایی طبیعی حادثه خیز است واین نوع اقدامات از ضروری ترین اقداماتی است که با تجربه گرفتن از گذشته و با استفاده از تجربه دیگر مردم جهان مدیرت بحران را نهادینه تثبیت و ریشه دار کنیم .

این عضو شورای عالی امنیت ملی افزود: این طور نباشد  که اول بحران اتفاق افتاد و در شرایطی که  همه  متالم و متاثر هستند از خود بپرسیم در این شرایط  چه باید کرد.

حداد عادل مدیریت بحران را از پیچیده ترین اموری دانست که بشر در روی زمین به عهده می گیرد و خاطرنشان کرد: واقعیت ها اموری واحد و در هم تنیده هستند . واقعیت تفکیک نشده نیست و از مولفه های فراوان  برخوردار است. وقتی یک اتفاقی رخ می دهد تخصص های مختلف هر کدام موضوع را از منظر خود می نگرد . پزشک ، ارتش ، سپاه و سایر دستگاهها به اعتبار امکانات و تجهیزت خود در مدیریت بحران مسوولیت دارند.

وی گفت: اما همه اینها  با یک واقعیت روبرو هستند و این اجزا جدا از هم نیستند  و باید با هم گره بخورند و هماهنگ شوند  و یک اقدام در برابر آن واقعیت که اتفاق افتاده ، انجام دهند این هنر بزرگی است که شما باید در این گردهمایی و کارگاههای آموزشی همواره ذهنتان به دنبال آن باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی  خاطرنشان کرد: سئوال مهم این است که  دستگاههای مختلف  چگونه با هم هماهنگ شوند تا بهترین نتیجه در برابر بدترین اتفاق حاصل شود.

حدادعادل مدیریت بحران را کاری دشوار و اساسی دانست و گفت: مدیریت بحران  نمونه بارز از امور میان رشته ای در جهان امروز است. امروز که در ثبات و آرامش به سر می بریم باید بدانیم  می خواهیم در زمان وقوع حادثه چه کنیم اگر امروز ندانیم ، در روز واقعه به طریق اولی نخواهیم دانست که چه  باید انجام دهیم .

وی خاطر نشان کرد: اقدام شما نشانه ای از حضور پرشور مردم  برای خدمت به ایران و حفظ این کشور است مخصوصا در ایامی که شور و حال انتخابات در کشور وجود دارد اجتماع شما نیز شکوهی دارد که نشان از دلبستگی آحاد مردم به سرنوشت کشور است و نشان می دهد همه ما به سربلندی کشور می اندیشیم .

کد خبر 419901

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha