علی شیزری در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: علاوه بر دقت و ظرافتی که کار مرمت بناهای تاریخی نیازمند آن است تخصیص مقطعی اعتبارات باعث طولانی شده کار مرمت این بنا شده است.
وی خاطر نشان کرد: این کاروانسرا که در دوران صفویه ساخته شده در ادوار مختلف استفاده های متنوعی داشته و در زمان خود منشا خدمات قابل توجهی بوده است.
شیزری ادامه داد: کاروانسرای یاد شده در زمان ناصرالدین شاه در اوج رونق بوده است و به عنوان پایگاه نظامی در دوران ناصری مورد استفاده واقع شده است.
مسئول گردشگری اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کرج اظهار داشت: کاروانسرای شاه عباسی همچنین به عنوان اولین مدرسه کشاورزی ایران مورد استفاده بوده است و در سال 56 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی یادآور شد: کاروانسرای شاه عباسی دارای 3600 متر مربع مساحت است که 900 متر مربع آن شامل حیاط مرکزی شده است. پنج بارانداز ، دو ایوان شرقی و غربی و 22 حجره ایوان دار از دیگر مشخصات این بناست.
کاروانسرای شاه عباسی کرج با نمای آجری و گنبدهای حجره های متعدد خود واقع در میدان قدس این شهرستان در قرون گذشته محل استراحت و پناهگاه کاروان های تجاری ، نظامی و مسافران قزوین به تهران بوده است.
این کاروانسرا هم اکنون محل اداره میراث فرهنگی غرب استان تهران است.
نظر شما