۲۵ آذر ۱۳۸۵، ۱۴:۲۸

/ گزارشی از شعب اخذ رای /

گذری بر اولین تجربه انتخاباتی دولت نهم

گذری بر اولین تجربه انتخاباتی دولت نهم

خبرگزاری مهر - گروه سیاسی: انتخابات 24 آذر با تمام التهابات جریانهای سیاسی و گمانه زنیهای سیاسیون در پیش بینی نتیجه انتخابات در حالی برگزار شد که این اولین تجربه برگزاری همزمان دو انتخابات سراسری در ایران بود و در گوشه و کنار می شد در شعب اخذ رای نکات جالبی دید.

به گزارش خبرگزاری مهر این انتخابات با همه فراز و نشیب های خود صحنه شکسته شدن بسیاری از سنتهای انتخاباتی بود که با سالها سابقه و قدمت در نظام سیاسی ایران خود را تثبیت کرده بودند. صبح رای گیری با سنت شکنی محمود احمدی نژاد شروع شد که به جای رای دادن در حوزه جماران که اصحاب رسانه درآن مستقر بودند به نارمک رفت و در صف ایستاد ومانند بقیه شهروندان رای خود را به صندوق انداخت تا اولین انتخاباتی را که دولت وی وظیفه برگزاری آن را داشت به این ترتیب کلید بزند.

ساعتی از انتخابات نگذشته بود که در برخی از شعب شناخته شده تر ورود به شعبه مشکل تر شد و جمعیت رای دهنده با ازدحام خود در مقابل صندوقهای رای، هیئتهای نظارت و اجرایی را دچار مشکل کردند و برخی شناسنامه خود را در حالی مطالبه می کردند که ناظر معتقد بود که هنوز رای خود را داخل صندوق نیانداخته است.

در همین اوضاع و احوال گاهی صدایی رساتر از همهمه مردم بلند می شد که مدعی بود هنوز برگه رای خود را دریافت نکرده است در حالی که شناسنامه اش ممهور شده و ناظر صندوق بدون اخذ رای شناسنامه اش را مسترد نمی کند که بحث و جدلهایی را بین ماموران هیئت نظارت و هئیت اجرایی بر می انگیخت و در نهایت با کدخدامنشی حل و فصل می شد.

ازدحام مردم و وجود چندین برگه رای گیری که هر کدام مهر مخصوص به خود را دارد و باید به شخص رای دهنده تحویل و سپس شناسنامه وی مهر شود مشکلاتی را به وجود آورد که هیئتهای اجرایی سعی در رفع آن داشتند.

شیوه رای دادن هم در نوع خود جالب توجه بود که غالبا با مشورت با دیگران و کمک گرفتن ار آنهایی که حرفه ای تر اند و چند تایی از لیست ائتلاف مورد نظر خود را جیب دارند انجام می شد به طوری که در فضاهای بزرگتر رای دهندگان آزادی بیشتری برای مشورت و حتی گاهی بحث و گفتگو پیدا می کردند و به گفته مسئولان پلیس تهران چندتایی هم از این بحث ها به درگیری هایی انجامید که البته بسیار پراکنده و جرئی بوده است.

در قوانین مختلف انتخاباتی ، رای  یک امر پنهان از افراد دیگر تعریف شده است و هیچ کس حق دخالت در چگونگی رای دادن دیگران را ندارد و تبلیغ به هر شکل خود  در حوزه اخذ رای تخلف آشکار انتخاباتی محسوب می شود در حالی که به نظر می رسد این موضوع در این دوره چندان هم جدی گرفته نمی شد.

تهران با توجه به حوزه اثرگذاری خود در جامعه سیاسی ایران با اقدامات امنیتی ویژه ای روبرو بود به نحوی که به گفته فرمانده انتظامی تهران بزرگ 10 هزار پلیس به صورت مستقیم و 9 هزار پلیس دیگر به صورت غیر مستقیم امنیت انتخابات را در تهران عهده دار بودند. 

در این میان بازدید موسوی لاری وزیر سابق کشور که انتخابات بسیاری را برگزار کرده است و برخی از سران سیاسی و اجرایی مانند دکتر لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی از ستاد انتخابات کشور در نوع خود جالب توجه بود.

تحرکات چند نفر از کسانی که که سعی داشتند در روز انتخابات به تبلیغات دست بزنند و یا با جعل مدارک دولتی در روند انتخابات تاثیر گذار باشند نیز با هوشیاری پلیس خنثی شد و امنیت کامل در سرتاسر کشور برقرار بود.

در ساعاتی که غالب مردم و فعالان سیاسی منتظر اعلام نتایج انتخابات روز گذشته اند شاید برخی از مردم در فکر رایی که داده اند و یا برگه اشتباهی که به صندوق انداخته اند هستند و شاید افسوس می خورند که ای کاش به صحبت دوستی که با نفوذ کلام وی را قانع کرده بود به شخص خاصی رای دهد توجه نکرده بودند. با این حال، روز انتخاب به پایان رسیده است و باید منتظر ماند که چه کسانی از صنوق ها بیرون می آیند.

کد خبر 422099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha