۲۵ بهمن ۱۳۹۶، ۹:۰۵

مهر خبر می‌دهد؛

جلسه محرمانه جهانگیری بامدیران بانکها/ دولت بدنبال نقشه راه ارزی

جلسه محرمانه جهانگیری بامدیران بانکها/ دولت بدنبال نقشه راه ارزی

در حالیکه کارشناسان،ضعف مدیریت و سیاستگذاری را عامل نوسانات بازار ارز می‌دانند، جهانگیری با برگزاری جلسه محرمانه با مدیران بانکی، خواستار خروج تقاضاهای سفته‌بازانه از بازار ارز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور با برگزاری جلسه محرمانه‌ای با مدیران عامل بانکها و مسئولان بانک مرکزی، علاوه بر دریافت گزارشی از وضعیت بازار ارز، خواستار به کارگیری تمهیداتی برای خروج تقاضاهای سفته‌بازانه از بازار ارز شده است.

این در حالی است که کارشناسان، ضعف سیاست گذاری و مدیریت را عامل نابسامانی اخیر بازار ارز معرفی می کنند و معتقدند در صورت اعمال مدیریت صحیح تنش های اخیر ارزی قابل پیشگیری بود.

معرفی دلالان ارزی به مراجع قضایی، ساماندهی صرافی‌های غیرمجاز، افشای نام معامله‌گران مشکوک ارز و ارسال نام آنها به سازمان امور مالیاتی، برنامه‌ریزی برای توزیع ارز مداخله‌ای و ساماندهی بازار ارز از جمله خط مشی هایی بوده که در جلسه جهانگیری با مدیران عامل بانکها مطرح شده است.

این در شرایطی است که بانک مرکزی بیست و سوم بهمن ماه سال جاری، اسامی معامله‌گران مشکوک ارزی را به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده و بارها به مردم هشدار داده که مراقب باشند تا اسیر برخی دلالانی که در بازار ارز فعال شده‌اند نشوند و مورد سوءاستفاده قرار نگیرند.

گفتنی است ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی با ارسال نامه‌ای به سیدکامل تقوی نژاد، رئیس سازمان امور مالیاتی، اعلام کرده است که با عنایت به لزوم استقرار ثبات در بازار ارز، استمرار روند معرفی خریداران موصوف در راستای اجرای سیاست‌های کنترل بازار ارز و با هدف جلوگیری از اقدامات سوداگرانه و فعالیت‌های دلالی که منجر به کتمان درآمد واقعی و فرار مالیاتی می شود، بانک مرکزی به منظور ارتقاء سطح تعاملات خود با آن سازمان تا سر حد امکان و شناسایی و وصول دقیق درآمدهای مالیاتی دولت، ضمن ردیابی و تشخیص دلالان ارزی، اقدام به استخراج و ارائه اطلاعات این اشخاص کرده است.

در نامه سیف آمده است: بر همین اساس و بنا بر نتایج حاصل از بررسی‌های صورت گرفته در ارتباط با مبادلات ارزی در دوره زمانی مربوط به ابتدای سال جاری لغایت ۱۷‏‏/۱۰‏‏/۱۳۹۶، حجم بسیار زیادی از مبادلات دلار به نام اشخاص معدودی ثبت شده که به پیوست مشخصات هویتی به همراه میزان دلار خریداری شده توسط ایشان ارسال می شود؛لذا خواهشمند است دستور فرمایند، پس از رسیدگی به مبادلات اشخاص مذکور، اقدامات لازم در خصوص وصول مالیات‌های متعلقه صورت پذیرد.‏‏

کد خبر 4227395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • فاطمه خوش سرشت IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      عدم مدیریت و بی درایتی وضعیت ارز را بدتر خواهد کرد
    • سهیل IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      مهمترین علت گرانی ارز مشکل انتقال است. به جای حاشیه رفتن دنبال رفع مشکل انتقال ارز و تحریم بانکی باشید. بانکها با دادن سودهای خیالی و غیر منطقی عامل بالا رفتن نقدینگی هستند و بحران ارزی را ایجاد کردن
    • محمد رضا IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      تنها راه؛ پیش فروش 6 ماهه دلار و سکه با قیمت کمی پایین تر از نرخ بازار است که با این کار نقدینگی دلالان ارز جمع میشه و قیمت ها ثبات می یابند که این کار در اواخر دولت قبلی نیز برای سکه انجام شد
    • ناشناس IT ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      آقایون میفرمایند ارزش دلارزیر 4000تومان است اگر واقعا ریگ به کفشتون نیست این همه نمیخواهد به مغزتون فشار بیارید نرخ ارز را تک نرخی کنید این همه جلسه گذاشتن نداره لطفا برای ملت فیلم بازی نکنید .
    • عباس AE ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      عامل گرانی ارز دخالت بانک ها در بازار ارز است نه دلال ها. دلال ها در واقع بانک ها هستند که مثل قارچ رشد می کنند
    • کارمند بانک IR ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      یکی از دلایل رشد دلالی ارزی دشمنی و عداوت مغرضانه دولت و نمایندگان و بعضی از خواص با بانکداری اسلامی ایرانی است مثل روز روشن بود وقتی افراد فوق مردم را نسبت به بانکداری بدبین میکنند و به جای بستن حفره های نفوذ دلالی بیشتر عرصه را برای آنان وسیع کردند این آقایان میخواستند با یک دست6تا هندوانه را با هم بردارند هم سود تسهیلات و سپرده های مردم را کاهش دهند هم ارز را تک نرخی کنند هم واردکننده را مظلوم جلوه دهند هم موسسات را تعیین تکلیف کنند درحالیکه انجام هر یک از اینها میتواند علت یک معلول منفی اقتصادی بشود که باید آن را پیش بینی میکردند متاسفانه دکترین اقتصادی و بانکی دلسوزانه به دولتیان باید گروه های مصرف کننده تاثیر گذار ارز را شناسایی و اعلام نماید که در مواقع بحرانی این گروه ها میتوانند از حمایت حواله ای ارز دولتی به طور موقت استفاده کنند یا با ارایه مدارک دولت فلان مقدار ارز به حساب ذینفع واریز مینماید یعنی دلال باید نگران تامین ارز گروههای مصرف کننده باشد تا از احتکار ارز بترسد و مصرف کننده هم از نگرانی به خرید کلان ارزی روی نیاورد مثل کاری که دولتهای گذشته در مورد میوه و تره بار شب عید انجام میدادند و تا سیزده بدر دلال را نا امید میکردند اما در این دولت و اصحاب رسانه به جای پر کردن حفره های دلالی بیشتر آسانترین راه یعنی فرهنگ سازی ضد بانکی را ترویج کردند تا جایی که دلالان از چه قماشی هستندبه هر حال دولت باید از لجاجت خود را خارج کرده و به گروه های مصرف کننده جهت تامین ارز چراغ سبز نشان دهد تا ارز های احتکار شده به جای خود باز گردد بسیاری از این ارز ها ارز های خانگی است که با تلنگری به جای خود باز می گردد
    • کارمند بانک IR ۱۸:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      گوشزد کرده بودند اما اراده راسخی وجود نداشت همیشه دولتها باید یک برگه ای را برای خود در چنین مواقعی نگه دارند به عنوان مثال در مورد ارز در چنین مواقعی دولت باید هزینه کند یعنی به جای بازار سازی فعلی.
    • مهدی IR ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      این دلالان این پول را از کجا آورده اند؟اصلا اسمی دارند؟کی با سرمایه داران .اخلال گر برخورد جدی میشه؟!!!!!
    • بنده خدا IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      فقط تاسف.....
    • ناشناس IR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
      0 0
      بهترین راه برای حل مشکل ارز راه حل سیاسی است چرا افغانستان که تولید ناخالص ملی آن پایین هست این مشکل را ندارد . متاسفانه 95 درصد مردم قدرت خرید ارز را ندارند . چرا با این مشکل مواجه هستیم