به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت جهاد کشاورزی در پی درج مطلب «۴۲درصد جنگل های شمال رو به قهرها است/ ۷۰ درصد درختان رو به نابودی» مورخ بیست و هشتم دیماه۹۶ جوابیهای را ارسال کرد که متن آن به این شرح است: آفت و بیمارها بخشی از روند طبیعی اکوسیستم در دنیا است و در جنگلهای شمال کشور نیز مانند سایر مناطق دنیا آفات و بیماریها وجود داشته و بسته به فرایند زندگی حشرات و همچنین شرایط زیستی آنها بعضاً برخی از آفات طغیان کرده و خساراتی را وارد میسازند.
سطح کل جنگلهای شمال کشور دو میلیون هکتار است و کنههای درختی آن نیز حدود ۸۰ گونه است و طرح ادعای آلودگی ۷۰ گونه از آنها به آفات قاعدتاً باید سطحی بهمراتب بالاتر از ۳۵۰ هزار هکتار قیدشده در متن خبر را شامل شود لذا چنین آماری مورد تائید نیست همچنین طی سالهای اخیر بیماری سوختگی برگ شمشاد و همچنین آفت شبپره شمشاد از کشورهای همسایه به بخش محدودی از رویشگاه شمشاد که کل مساحت پراکنش اینگونه حدوداً ۴۲هزار هکتار است، سرایت کرده و این منطقه را با بحران مواجه کرده است.
در حال حاضر نیز ضمن پیمایش و مراقبت از کل کانونهای آلودگی و پیشگیری از توسعه آن و اقدامات کنترلی در دستور کار است که در این زمینه گزارشهای متعددی نیز ارائهشده است. با توجه به اهمیت پیشگیری و کنترل آفات و بیماریها در عرصههای منابع طبیعی علاوه بر تهیه طرح جامع پیشگیری و کنترل آفات و مراتع کشور با همکاری دستگاههای ذیربط صاحبنظران مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور دستورالعملهایی برای شناسایی کانونهای آلوده بحرانی به ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها ارسالشده است.
در همین راستا کمیته و کارگروههای تخصصی گیاهپزشکی منابع طبیعی ضمن ارائه گزارش از آخرین وضعیت طغیان آفتها و بیماریها، تمامی اقدامات صورت گرفته در این کمیته را نیز مورد ارزیابی قرار میدهد که خوشبختانه جناب آقای دکتر کیا دلیری نیز یکی از اعضای این کمیته تخصصی گیاهپزشکی سازمان جنگلها و مراتع هستند که از تجربیات وی نیز استفادهشده است.
خبرگزاری مهر استان سمنان طبق رسالت خبری خود نسبت به درج جوابیه جهاد کشاورزی عیناً اقدام میکند اما گفتنی است مطلب درجشده در این خبرگزاری اظهارنظر شخصی دکتر کیا دلیری در نشست تخصصی بررسی آینده جنگلهای هیرکانی به میزبانی شاهرود بوده است.
نظر شما