۷ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۵۷

معاون وزیر صنعت؛

۲.۵ درصد متقاضیان وام نوسازی صنایع، وام گرفتند

۲.۵ درصد متقاضیان وام نوسازی صنایع، وام گرفتند

معاون وزیر صنعت گفت: از ۵۶۰۰ واحد صنعتی که برای دریافت تسهیلات نوسازی ثبت نام کرده اند، تنها ۱۴۰ واحد صنعتی موفق به دریافت تسهیلات شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن صالحی نیا در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران از ثبت نام۵۶۰۰ واحد صنعتی برای دریافت تسهیلات نوسازی و بازسازی خبر داد و گفت: تنها ۱۴۰ واحد موفق به دریافت تسهیلات شده اند. این در حالی است که ۴۸۰ میلیارد تومان تسهیلات به این ۱۴۰ واحد پرداخت شده که نسبت به پیش بینی ما در ابتدای سال رقم بسیار پایینی است.

معاون وزیر صنعت افزود: ۴۱ هزار و ۷۰۰ درخواست برای دریافت این تسهیلات ارایه شده که ۲۲ هزار مورد مصوب و به بانکها معرفی شده و ۲۰ هزار واحد موفق به دریافت تسهیلات ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی شده اند.

وی تصریح کرد: ۵ هزار میلیارد تومان از محل مازاد درآمد هدفمندی یارانه ها به رونق تولید و اشتغال و اجرای طرح های ایجادی، توسعه ای و نوسازی تخصیص یافته است.

صالحی نیا، در خصوص قراردادهای خودروسازان داخلی با شرکای خارجی و تاخیر در اجرای آنها گفت: سایپا و سیتروئن حدود دو ماه از برنامه عقب هستند و به حای اردیبهشت، در تیرماه خودرو سیتروئن C۳ را عرضه می کنند. در بحث قرار داد ماموت با فولکس واگن نیز همکاری ها با قطعه سازان آغاز شده و کارهای خط تولید و رنگ در حال انجام است و در شهریور ماه سال آینده احتمالا محصولات فولکس واگن وارد خطوط تولید در ایران می شود.

وی ادامه داد:در سال جاری تا به امروز بیش از ١ میلیون و ٤١٠ هزار خودرو تولید کردیم و تا انتهای سال این آمار به ١ میلیون و ٥٥٠ هزار دستگاه خواهد رسید؛ در عین حال، ا در خصوص بسته حمایت از قطعه سازان، که در پی نوسانات ارزی تدارک دیده شده است و دیروز هم در این خصوص جلسه داشتیم و کارهایی انجام شده است. در هفته جاری در بورس، اوراقی منتشر می شود تا بتوان نقدینگی ایجاد کرد.

وی اظهار داشت: در ۱۰ ماهه سال ۹۶ تا به امروز، ۱۶ هزار و ۳۰۰ مجوز فعالیت در بخش صنعت صادر شده که بر اساس پیشرفت فیزیکی تمدید می شوند. وی همچنین اعلام کرد آمار تولید خودرو تا پایان سال به ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار دستگاه می رسد؛ البته در ده ماهه سال جاری تا به امروز در بخش صنعت ١٦هزار و ٣٠٠ مجوز فعالیت صادر کرده ایم که این مجوزها بر اساس پیشرفت فیزیکی تمدید می شوند و مجوز بهره برداری می گیرند؛ ضمن اینکه در کشور میل به سرمایه گذاری وجود دارد و این پتانسیل کاملا مشهود است.

صالحی نیا افزود:طرح هایی در خصوص اصلاح تولید داریم که باید در حوزه قطعه سازی برای اجرای آن هزینه کنیم. در حال حاضر حدود ٦ میلیارد ظرفیت سرمایه گزاری در این حوزه وجود دارد. ضمنا قول دادیم در بخش ارز برای فن آوری های خاص کمکی به قطعه سازان از طریق نرخ ارز مبادله ای شود.

معاون وزیر صنعت در خصوص عمق داخلی سازی پژو ٢٠٠٨ در پاسخ به یکی از خبرنگاران گفت: بر اساس لیستی که ما داریم حدود ٢٢ درصد این خودرو داخلی سازی شده است و تا اواخر ماه به ٣٠ درصد خواهد رسید. تا جایی که در جریانم، پژو ٣٠١ نیز به صورت آزمایشی تولید شده و برای تست ها رفته است. در سال آینده این خودرو با بیش از ٥٠ درصد داخلی سازی به بازار می آید. پژو ۲۰۸ نیز با همین شرایط تولید خواهد شد؛ البته تولید پژو ٢٠٠٨ از برنامه عقب است و حدود ٢٢٠٠ دستگاه از آن تولید شده. اما در سال آینده برنامه متفاوت است و این عقب ماندگی جبران خواهد شد.

وی نقش بورس کالای ایران در بازار فولاد اشاره کرد و گفت: دادوستد محصولات فولادی از سال ۸۳ وارد بورس شده است و روش عرضه، تقاضا و رقابت، همه در بورس کالا شفاف و مشخص شده است و ما به عنوان متولی بخش صنعت می توانیم با توجه به شفافیت بورس، تصمیمات مناسب را برای تنظیم بازار اتخاذ کنیم.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: به این ترتیب فولادسازان مواد را در بورس عرضه می کنند و واحدهای مصرف کننده فولاد نیز از طریق این بازار نیازشان را تامین می کنند و اعتقاد ما براین است که بورس کالا به وجود آورنده شفافیت در بورس بازار فولاد بوده است

صالحی نیا در ادامه با اشاره به اینکه ارزش افزوده بخش صنعت در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ حدود ۶.۵ درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: ارزش افزوده بخش صنعت در شش ماهه اول امسال حدود ۴.۵ درصد بود و تا پایان سال به ۵.۵ خواهیم رسید، این شاخص در فصل اول سال ۵.۵ درصد و فصل دوم ۳.۹ درصد بود.

وی افزود: حدود ۱۱۸ هزار میلیارد تومان در ۹ ماهه امسال تسهیلات به بخش صنعت پرداخت شد که با توجه به میزان تسهیلات پرداختی مدت مشابه پارسال( حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان) افزایش ۸ درصدی داشت، بر اساس پیش بینی ها این رقم تا پایان سال به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

معاون وزیر صنعت اظهار کرد: ۸۴.۵ درصد تسهیلات پرداختی بخش صنعت برای تامین سرمایه در گردش بوده است، حدود ۷ درصد در بخش ایجاد و حدود ۴.۵ درصد برای بخش توسعه و نوسازی بوده است.

صالحی نیا گفت: در ۱۰ ماهه امسال ۱۶ هزار و ۶۰ واحد در حوزه های مختلف جواز تاسیس صادر شد که با توجه به میزان جوازهای تاسیس صادره در مدت مشابه پارسال (۱۳ هزار و ۶۰ فقره) افزایش ۱۹ درصدی داشته است، که نشانگر امید به سرمایه گذاری در کشور است. در ۱۰ ماهه امسال ۱۰ هزار و ۶۵۰ واحد صنعتی به بهره برداری رسیده است که با توجه به آمار مدت مشابه پارسال( ۴ هزار و ۴۰۰ مورد) افزایش ۵.۵ درصدی داشت.

وی افزود: جوازهای تاسیس صادره در ۱۰ ماهه امسال افزایش ۲۱.۵ درصدی اشتغال، ۱۹ درصدی تعداد و ۱۶ درصدی سرمایه نسبت به مدت مشابه پارسال داشت. پروانه های بهره برداری صنعتی در ۱۰ ماهه امسال افزایش ۵.۵ درصدی تعداد، ۱۷ درصدی اشتغال و ۱۷ درصدی سرمایه  داشته است.

کد خبر 4237480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha