به گزارش خبرنگار مهر، داریوش حاجی زاده پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی با بیان اینکه ۱۰ موسسه حقوقی در سطح خراسان شمالی وجود دارد، اظهار کرد: مجوز فعالیت موسسات حقوقی از طرف ثبت شرکت ها صادر می شود از این رو دادگستری و کانون وکلا هیچ گونه نظارتی بر فعالیت آنان ندارد.
حاجی زاده افزود: چنانچه برای اشخاصی که به موسسات حقوقی مراجعه کرده اند، مشکلی به وجود آید، دستگاه قضایی و کانون وکلا پاسخگو نخواهند بود.
وی تصریح کرد: تظاهر به وکالت نسبت به مراجعه کنندگان از سوی موسسات حقوقی احتمال فریب و نیرنگ را دارد که در نهایت سبب خدشه دار شدن دستگاه عدالت می شود.
وی در ادامه بیان کرد: طی ۱۵ سال اخیر وکلا به دو گروه وکلای کانون مشاوران و وکلایی که درراستای برنامه توسعه دولت فعایت دارند، تقسیم شده اند.
وجود ۱۳۹ وکیل در استان
رئیس هیئت مدیره انجمن وکلای قوه قضائیه خراسان شمالی تصریح کرد: هم اکنون ۱۳۹ وکیل در خراسان شمالی فعالیت دارند که از این تعداد ۶۷ نفر در بجنورد دفتر وکالت دارند.
حاجی زاده مطرح کرد: تاکنون ۲۵ هزار خدمات مشاوره برای رفع مشکلات و سوالات مردم خراسان شمالی به صورت رایگان انجام شده است.
وی با بیان اینکه وکالت انعقاد قراردادی بین وکیل و موکل است، گفت: این قرار داد در راستای درخواست هایی است که موکل به وکیل ابلاغ می کند و موکل می تواند هر زمان آن را ابطال کند.
رئیس هیئت مدیره انجمن وکلای قوه قضائیه خراسان شمالی اظهار کرد: طی سال های گذشته حضور وکیل برای تمامی پرونده ها الزامی بود، اما اکنون برای پرونده های کودکان بالای ۱۰ سال، حبس بالای ۱۵ سال و قتل حضور وکیل ضروری است.
حاجی زاده با بیان اینکه مرکز امور مشاوران و کلای قوه قضائیه خراسان شمالی به طور رایگان به مردم مشاوره می دهند، اعلام کرد: همچنین وکلای این مرکز به طور رایگان امور حقوقی پرونده های مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را انجام می دهند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به نقش وکلا در کمیسیون های مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: نمایندگان مجلس می توانند از حضور وکلا برای تصویب قوانینی که جامعه را در راستای پیشرفت اقتصادی و عمران آبادانی سوق می دهد، استفاده کنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن وکلای قوه قضائیه خراسان شمالی همچنین از برخی تبعیض ها بین وکیل و قضات گلایه کرد و افزود: وکیل به عنوان مدافع حق و یاور دستگاه عدالت و قضا است اما متاسفانه بین جایگاه و شان قاضی و وکیل تفاوت زیادی وجود دارد.
حاجی زاده تصریح کرد: براساس قانون وکیل و قاضی در یک جایگاه قرار دارند اما برخی ناملایمتی ها شان وکیل را در انظار عمومی پایین اورده است.
کاهش تخلفات وکلای خراسان شمالی
نایب رئیس مرکز امور مشاوران و وکلای قوه قضائیه خراسان شمالی در این نشست گفت: طی سال های گذشته شاهد تخلفاتی از سوی وکلا بودیم اما امسال کاهش پیدا کرده به طوری که امسال تنها ۱۰ مورد تخلف رخ داده بود.
مصطفی ریحانی با اشاره به کمبود وکیل در خراسان شمالی، بیان کرد: تاکنون با کمبود وکیل در استان مواجه بودیم اما با برگزاری آزمون وکالت در آذر ماه امسال و جذب ۵۰ وکیل، این کمبود جبران می شود.
تربیت و اصلاح اصولی کودکان
عضو کمیسیون آموزشی مرکز وکلای خراسان شمالی در ادامه این نشست درباره الزام دستگاه قضا برای حضور وکیل در دادگاه اطفال گفت: قانونگذار برای اطفال مجازاتی را پیش بینی نکرده چرا که هدف اصلاح و تربیت و بازگرداندن به اجتماع است.
حسین ایمانی اظهار کرد: به منظور اصلاح و تربیت کودکی که دست به اقدامی نادرست زده از والدین آن کمک گرفته می شود و یا به کانون اصلاح و تربیت سپرده می شود.
وی افزود: قانون گذار تنبیهی که آینده اجتماعی کودک را خدشه دار و بر روحیه آن تاثیر منفی بگذار را مد نظر ندارد بلکه تربیت اصولی که سبب باز اجتماعی باشد را انجام می دهد.
پیشگیری از عواقب با مراجعه به مشاوران حقوقی
رئیس کمیسیون آموزشی مرکز وکلای خراسان شمالی نیز در ادامه تاکید کرد: مراجعه کنندگان پیش از هر اقدام حقوقی به مشاوران مراجعه کنند تا از عواقب و نتایج احتمالی در آینده آسوده باشند.
محمد مهدی علی نیا اظهار کرد: تمامی موسسا حقوقی فاقد صلاحت مشاوره ای بوده از این رو به وکلای مجوز دار مراجعه شود.
نظر شما