به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، منیژه هادیان عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی-فرهنگی، امروز با اعلام این خبر گفت :طرح آسیبشناسی و بازرسی ترموگرافی مادون قرمز کاخ شمسالعماره از طرحهای پژوهشی امانی-پیمانی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی– فرهنگی با همکاری مجموعه جهانی کاخ گلستان بعد از یک سال به پایان رسید.
او افزود: هدف از اجرای این طرح ضمن ارزیابی قابلیتهای مختلف این روش در مطالعه آثار تاریخی، تشخیص عوامل آسیب هایی همچون نم و رطوبت، درزها و شکافها، فرسودگی سطوح، فرسودگی تاسیسات برقی و مشکلات سیستم سرمایش و گرمایش بوده است.
هادیان تصریح کرد :از این رو در این پروژه طی ۳۶ نوبت و در فصول مختلف گرما و بارش تصویربرداری حرارتی از قسمتهای مختلف کاخ شامل ساختمان، تجهیزات الکتریکی و مکانیکی صورت گرفت.
وی گفت :نتایج این طرح در زمینه نقشه خطرات تهدید کننده مجموعه کاخ گلستان بسیار ارزشمند است.
هادیان افزود: ترموگرافی یا تصویربرداری حرارتی مادون قرمز یک روش غیر تخریبی و منظم برای جمعآوری، ذخیرهسازی و تحلیل انرژی تابشی مادون قرمز است.
به گفته این پژوهشگر سیستمهای تصویربرداری مادون قرمز بوده و سیستم تصویربرداری یا دوربین ترموگرافی وسیلهای است که توانایی اندازهگیری و نمایش محدوده خاصی از امواج مادون قرمز در محدوده ۱۵-۸ (یا۱۴-۷) میکرومتر را دارد.
او اظهار داشت : اجسامی که دمای بالاتر از صفر مطلق دارند این امواج را از خود ساطع میکنند و شدت ساطع شدن این امواج متناسب با دمای جسم است بنابراین یک ترموگرام یا تصویرحرارتی، تصویری است که نقشه توزیع سطوح مختلف انرژی تابشی مادون قرمز را از سطحی از جسم که قابل مشاهده است، نشان میدهد.
نظر شما