به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانی ظهر پنجشنبه در برنامه پایانی سفر به استان هرمزگان با حضور در نشست خبری پاسخ خبرنگاران استان هرمزگان را داد و در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در این مورد که اقداماتی در خصوص انتقال آب خلیج فارس به استانهای مرکزی کشور در راستای آبادانی و توسعه مناطق انجام می گیرد در این بین نگرانی های جدی از سوی کارشناسان و برخی از وزرای دولت در مورد مسائل زیست محیطی مطرح است، دیدگاه شما در خصوص این پروژه های کلان چیست، بیان داشت: ناچار به شیرین سازی آب دریاهای جنوب کشور و انتقال آن هستیم
رئیس جمهوری با بیان اینکه پروژه هایی برای شیرین سازی آب و انتقال از خلیج فارس و دریای عمان به استانهای مرکزی کشور مصوب و در حال انجام است، عنوان کرد: به علت کمبود آب در کشور ناچار به شیرین سازی آب خلیج فارس و دریای عمان هستیم. اجرای این پروژه ها توسط بخش خصوصی در حال انجام است.
به گفته روحانی، کشورهای جنوبی خلیج فارس هم در خلیج فارس اقدام به شیرین سازی آب زده اند و مشکلات زیست محیطی آنها هم متوجه ما هست. نگرانی شما و کارشناسان درست است و باید تلاش شود در این گونه طرح ها مسائل محیط زیستی هم مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: آلودگی زیست محیطی برای انتقال و شیرین سازی آب دریا در دریای عمان خیلی مشکل ندارد و شرایط آن متفاوت است اما باید در مورد خلیج فارس مسائل زیست محیطی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور در پاسخ به سئوال خبرنگاری دیگر که با توجه به ۱۸سال خشکسالی در هرمزگان، برنامه دولت برای حل این بحران چیست؟ بیان داشت: یکی از مسائل مهم هرمزگان تامین منابع آبی است. کشور ما اساسا سالهاست دچار خشکسالی است. خشکسالی سختی در برخی استانها داریم که فشارها بر منابع زیرزمینی را تشدید کردهاند.
وی با بیان اینکه امسال ۵۰ درصد کسری بارندگی در کشور داریم، خاطرنشان کرد: استانهای شرقی همچون سیستان و بلوپستان، کرمان، یزد، اصفهان، خراسان رضوی و هرمزگان بحران آبی دارند. در هرمزگان باید در نحوه آب کشاورزی تجدید نظر کنیم. توسعه کشت گلخانهای و گردش آب فاضلاب را تقویت کنیم.
وی عنوان کرد: در هرمزگان باید در نحوه مصرف آب کشاورزی باید حداکثر صرفه جویی رخ دهد. استان هرمزگان در این باره به سامانه نوین مصرف آب مجهز شده است. کشت گلخانهای مصرف آب را کاهش میدهد باید بیش از پیش توسعه یابد. با استفاده از دسترسی هرمزگان به آب آزاد خلیجفارس میتوان این مشکل را کاهش داد.
دکتر روحانی همچنین در پاسخ به سوالی درباره بافت های فرسوده گفت:به آقای استاندار تأکید کردم که در تمام بافتهای فرسوده استان چه در شهر بندرعباس و چه در سایر شهرها، اگر زمین هایی در کنار بافت های فرسوده وجود دارد مجانی در اختیار قرار گیرند تا سرمایهگذار و توسعهگر در آنجا سرمایهگذاری کند و این خانهها در قالب وام هایی با بهره های کم در اختیار مردم قرار گیرد.
رئیس جمهور در ادامه پیشبرد سریعتر طرحهای توسعه ای در شرق و غرب استان از جمله تکمیل جاده 900 کیلومتری ساحلی و تجهیز بندر جاسک و تصویب تبدیل این منطقه به منطقه آزاد را ضروری خواند.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگاری که عنوان کرد، با توجه به رشد فعالیت صنایع در بندرعباس و هرمزگان، چه برنامهای برای زیرساختها در این باره دارید؟ اظهار داشت: در محورهای استان هرمزگان سه آزادراه در حال حاضر با مشارکت بخش خصوصی همچون بندرعباس به کرمان و بندرعباس به سیرجان در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: در سفر به استان هرمزگان تصمیم گرفته شد که راهآهن را ادامه داده و از بندرعباس به کنار اسکله های بندر شهید رجایی برسانیم که بار به صورت مستقیم از کشتی روی قطار منتقل شود.
وی با تاکید بر اینکه باید بندر شهید رجایی به تجهیزات هوشمند مجهز شود. ابرازداشت: به استاندار گفتهام که در نقاط مختلف استان ما زمین مجانی در اختیار سرمایهگذار قرار میدهیم. باید در تمام بافتهای فرسوده، زمین مجانی داده شود و سرمایهگذار خانه بسازد و مجانی در ازای خانههای فرسوده در اختیار مردم بگذارد و وامهای خوبی هم در نظر گرفته شده است.
رئیس جمهور بیان داشت: مجموعا ۴هزار میلیارد تومان برای افتتاح طرح های عمرانی و اقتصادی در استان هرمزگان هزینه شده بود که روز گذشته مورد بهره برداری قرار گرفت. شروع فاز سوم بندر شهید رجایی و تکمیل فاز دوم، پروژه کارخانه تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن آهن اسفنجی و واحد بنزین سازی در یکی از پالایشگاه های استان هرمزگان از پروژه های مهم مورد بهره برداری بود.
حجت الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: برای رعایت مسائل زیست محیطی روز گذشته تصمیم گرفته شد. خطوط ریلی تا کنار کشتی ها ادامه پیدا کند و عملیات تخلیه و بارگیری با قطار انجام شود. این از لحاظ زیست محیطی و ارزان بودن بار تاثیرگذار است و بار از بندرعباس به کشورهای شمالی ایران، قفقاز، آسیای مرکزی، روسیه و اروپای شرقی و شمالی منتقل شود و آینده درخشانی در حوزه حمل و نقل وجود دارد.
وی با بیان اینکه بندر شهید رجایی یکی از بنادر مهم و استراتژی کشور است، عنوان کرد: تنگه هرمز و خلیج فارس در این منطقه است و مردم هرمزگان مرزبانان صادقی در طول تاریخ برای ایران بوده اند و هستند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با افتتاح واحد بنزین سازی در یکی از پالایشگاه های بندرعباس ۴میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور اضافه شد و این هم جزو طرح های محیط زیستی کشور است.
وی افزود: در زمینه بافت فرسوده، آب روستایی و آبیاری کشاورزی، پرورش ماهی در دریا اقدامات خوبی انجام شد و این حرکت ادامه خواهد داشت. همه مسئولان استان، نماینده ولی فقیه در هرمزگان و نمایندگان مجلس تلاش های زیادی کرده اند.
وی گفت: وزیر کشور از جزایر استان بازدید کردند و پیشنهادات خوبی دادند و این پیشنهادات را دیدم و دستورات لازم برای اجرایی شدن آن دادم. روز گذشته وزیر راه اعلام کردند که اسکله های سیار برای توسعه گردشگری در جزایر مشخص شده است. این جزایر نعمت های خوبی برای استان هرمزگان است و باید از این نعمت به خوبی بهره برداری شود.
حجت الاسلام روحانی بیان داشت: با کمک خیرین تصمیمات خوبی در حوزه مدرسه سازی و نوسازی مدارس تخریبی گرفته شد. همچنین در حوزه ورزشی هم اقدامات خوبی آغاز شده است.
رئیس جمهور ادامه داد: آنچه ملت ما خواستار آن است تعادل توسعه ای در سراسر کشور است و کشوری پیشرفته تر باشیم و مسئله اشتغال برای دولت بسیار مهم است. مرکز امار اعلام کرد در فصل پائیز نسبت به فصل پائیز سال قبل آمار اشتغال ما ۹۵۰ هزار نفر است که برای تاریخ اشتغال کشور بی نظیر است و باید این شرایط را حفظ کنیم. با بهبود فضای کسب و کار شاهد رونق اقتصادی کشور باشیم.
نظر شما