به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، نمایشگاه منابع طبیعی با حضور استاندار گلستان در خانه طبیعت گرگان افتتاح شد.
در این مراسم، علاوه بر استاندار، فرماندار گرگان و جمع کثیری از مدیران و مسئولان استانی حضور داشتند.
علاقه مندان می توانند همه روزه از ساعت ۹ الی ۲۰ به صورت رایگان از این نمایشگاه بازدید کنند.
استاندار گلستان در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، اظهار کرد: نباید تنها در شهر، روستا و منطقه خود دنبال حفظ منابع طبیعی و محیط زیست باشیم، حفاظت دریا، جنگل، طبیعت، هوا و خاک به شکل زنجیره ای به سایر کشورها و اقداماتی که در دنیا انجام می شود، ارتباط دارد.
سید مناف هاشمی افزود: در طول سال های اخیر بهره برداری بی رویه از جنگل ها کاهش پیدا کرده و جنگل کاری های بیشتری هم انجام شده است.
وی ادامه داد: درختکاری و هفته منابع طبیعی در سال یک روز و یک هفته نیست و باید تلاش کنیم در طول سال این فرهنگ سازی اتفاق بیافتد.
وی با بیان اینکه جنگل ها ریه انسان ها برای تنفس و حفظ خاک هم هستند، ادامه داد: حفظ جنگل به عنوان یک کار جهادی نمی تواند بدون مشارکت همه مردم و جوانان و بانوان اتفاق بیافتد.
در ادامه این مراسم، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، اظهار کرد: نقش منابع طبیعی در توسعه گردشگری دارای اهمیت است و در استان از پارک های جنگلی النگدره گرگان، کبودوال علی آباد، امام رضا کردکوی و ... به عنوان یک ظرفیت مناسب در این زمینه استفاده می شود و در تلاش هستیم پارک های دیگری را برای افزایش این ظرفیت مناسب استفاده کنیم.
ابوطالب قزل سفلو با اشاره به موضوع منطقه آزاد و بندرخشک گفت: بیشتر عرصه ها در این حوزه ملی است و در بحث آزادسازی و تملک عرصه مشکلی وجود ندارد.
وی ادامه داد: حفاظت و جلوگیری از ساخت و ساز و تصرفات در سال های اخیر با همکاری دستگاه اجرایی مربوطه به خوبی مدیریت شده است و کاهش چشمگیری داشته است.
قطع غیر مجاز و قاچاق چوب، پیشگیری و اطفاء حریق، پایش و مبارزه با آفات و بیماری ها، احداث کانال های حفاظتی و بنچ مارک برای تفکیک منابع ملی از مستثنیات از دیگر موضوعات مطرح شده توسط مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بود.
وی با اشاره به سیل، خشکسالی، فرسایش و رسوب به عنوان چالش های مطرح شده در استان گلستان گفت: پروژه ترسیب کربن در دو حوزه تیل آبادآزادشهر و اوغان گالیکش گلستان اجرا می شود و اقدامات مشارکتی همراه با تسهیل گری و آموزش مردم برای حفظ منابع طبیعی و توسعه پایدار روستایی انجام می شود.
سپس رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان طی سخنانی گفت: براساس تحقیقات انجام شده، جامع نگری در حوزه منابع طبیعی، راه حل رفع مشکلات این حوزه است.
علی نجفی نژاد بیان کرد: در کشور اقدامات زیادی در حوزه منابع طبیعی انجام شده، اما روند خوبی را طی نکرده، زیرا موضوعاتی مانند فرسایش خاک، آلودگی آب و هوا و... نشان می دهد که در این حوزه باید فعالیت های بیشتری را انجام دهیم.
نظر شما