به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل ابوترابی در رابطه با ازدواج کودکان و پدیده کودک همسری، اظهارداشت: در قوانین ابهاماتی وجود دارد که از یک سو قانون مدنی سن ازدواج را ۱۸ سال و از سویی در قوانین مرتبط با دفترخانه های ثبت این سن بالای ۱۵ سال است در نتیجه میان ۱۵ و ۱۸ سال مناقشه است.
وی، افزود: البته به نظر می رسد این موضوع حتی اگر غیرقانونی هم اعلام شود باز هم شاهد ازدواج کودکان در برخی مناطق کشور خواهیم بود.
ابوترابی با انتقاد از اینکه در کشور شاهد ازدواج های دختران ۹، ۱۰ و ۱۳ ساله هستیم، ادامه داد: از نظر شرعی چنین ازدواج هایی مشکل ندارد و تحقق ازدواج نیازمند اجازه ولی شرعی است اما از نظر فقهی دارای ایراد است.
وی با بیان اینکه ثبت ازدواج دختران زیر ۱۵ سال غیرقانونی است، افزود: اگر دفترخانهای بدون اخذ حکم رشد، صیغه عقد و ازدواج دختران زیر ۱۵ سال را جاری کند قانون را نقض کرده است و مجازات می شود بنابراین در این رابطه خلاء قانونی وجود ندارد و برای جلوگیری از ازدواج کودکان باید فرهنگ سازی مناسب در دستور کار قرار گیرد.
ابوترابی افزود: به طور قطع مجازات پدری که دختر ۹ ساله خود را به عقد کسی درمی آورد هیچ تاثیری در کاهش ازدواج کودکان نخواهد داشت و بلکه فرهنگ باید اصلاح شود.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات فرهنگی در ازدواج کودکان تاثیر دارد نه خلاء قانونی، تصریح کرد: اغلب ازدواج کودکان در مناطق محروم، حاشیه نشین و روستاهای مرزی رخ می دهد و شاهد افزایش تعداد کودک بیوه ها هستیم.
نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در مجلس، با بیان اینکه آمار دقیقی از ازدواج کودکان وجود ندارد، تصریح کرد: پیشگیری از چنین ازدواج هایی مستلزم فرهنگ سازی مناسب در مناطق محروم، مرزی و حاشیه نشین است.
نظر شما