خبرگزاری مهر، گروه استانها - حمیدرضا حاجی بابایی*: در روزهای پایانی سال آموزش و پرورش با ارسال نامه ای مستند به رای دیوان عدالت اداری، حق عائله مندی خانم های مجرد شاغل در این دستگاه فرهنگی پر مخاطب را قطع کرده که صدور این احکام و اجرای آن منجر به اعتراض مشمولین این نامه شده است.
بررسی احکام دیوان عدالت اداری در موارد مختلف و صدور احکام متفاوت در این مبحث در زمان های گوناگون برای نمونه های مشابه، نشان می دهد استنباط ها و برداشت های متفاوتی از این مصوبه قانون مدیریت خدمات کشوری وجود دارد که منجر به صدور این احکام می شود.
از طرف دیگر آموزش و پرورش بیشترین شاغلان زن را دارد و تعداد کثیری از آنها را خانم های مجرد تشکیل می دهند که وظیفه بعضی از آنها نگهداری از پدر و مادر است و عده ای حتی حمایت از خواهر و برادر خود را به عهده دارند.
همچنین تعدادی خانم های فرهنگی بالای ۴۰ سال در آموزش و پرورش وجود دارند که تاکنون ازدواج نکرده اند؛ ولی هزینه هایی مانند پرداخت اجاره خانه و سایر موارد را به عهده دارند.
توجه به این نکات ایجاب می نماید موضوع به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، زیرا عدم توجه به این مهم علاوه بر ایجاد مشکلات اقتصادی، منجر به کاهش انگیزه و احساس تبعیض برای طیف گسترده ای از فرهنگیان شده است.
با در نظر گرفتن صدور احکام متفاوت دیوان عدالت اداری؛ پشتوانه و سوابق و مباحث مجلس شورای اسلامی در ادوار مختلف و بازنگری قانون مدیریت خدمات کشوری پیشنهاد می شود رسیدگی به این موضوع در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد، زیرا بازگشت این حکم کاملا امکان پذیر است، البته بهتر بود آموزش وپرورش پیش از صدور احکام کاهش حق عائله مندی چاره اندیشی می کرد که دراین ایام از سال برای تعداد کثیری از فرهنگیان مشکل ایجاد نشود.
فراکسیون فرهنگیان آمادگی خود را برای استفاده از همه فرصتها و اهرمهای قانون گذاری جهت برقراری این حق زنان فرهنگی مشمول نامه مذکور که منجر به صدور واجرای احکام کسر حق عائله مندی آنها شده است را اعلام نموده و تا حصول نتیجه موضوع را پیگیری می کند.
*رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی
نظر شما