۱۸ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۱۰

ارائه خدمات حوزه نقشه‌برداری مغز به محققان کشور

ارائه خدمات حوزه نقشه‌برداری مغز به محققان کشور

آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز به مجهزترین دستگاه‌ها مجهز است و به محققان کشور خدمات ارائه می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با شعار «توسعه همگرا در دانش و فناوری نقشه برداری مغز» و با هدف رشد و توسعه دانش و فناوری نقشه برداری مغز در سال گذشته افتتاح شد.

آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز به منظور پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و فناوری تمام متخصصان و پژوهشگران سراسر کشور در زمینه ایجاد زیر ساخت تصویربرداری و تحریک مغزی برای تحقیقات شناختی و ارائه خدمات دانش بنیان و روزآمد در حوزه علوم و فناوری های شناختی ایجاد شده است، که به صورت هیئت امنایی اداره شده و یک موسسه ملی است که در اختیار همه دانشگاه ها و محققان کشور قرار خواهد داشت وموظف است به طور یکسان به تمامی آحاد متخصصان خدمات ارائه دهد.

این مرکز اهدافی همچون گسترش فعالیت های تحقیقاتی در حوزۀ علوم و فناوری های اعصاب شناختی از طریق ارائه خدمات تصویربرداری عصبی و تحریکات عصبی، ارائه خدمات تخصصی و مشاوره در زمینه کسب داده ها و پردازش تصاویر چندوجهی مغزی به مؤسسات پژوهشی در حوزه علوم و فناوری اعصاب شناختی، کمک به توسعه  فناوری های نوین نقشه برداری مغز و تحریک عصبی و ارتقای سطح علمی و فناوری کشور به سطح جهانی در حوزه علوم اعصاب شناختی را دنبال می کند. 

این سازمان در توسعه علوم اعصاب شناختی، پژوهش های بنیادی و تحقیقات کاربردی پیشرو است. ارتقای موقعیت ایران در سطح ملی، منطقه ای و بین‌المللی و تقویت توان رقابتی پژوهشگران و فناوران در حوزه علوم و فناوری های اعصاب شناختی، اصلی ترین چشم انداز آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز است که این امر از طریق ایجاد فعالیت در زمینه  نقشه برداری مغز، تحریک و پردازش اطلاعات مغز در سطح پیشرفته و روزآمد میسر می شود تا از فعالیت های پژوهشی، توسعه فناوری و آموزشی کلیه مراکز علمی کشور پشتیبانی شود.

ارائه خدمات به محققان در آزمایشگاه های تخصصی

آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز دو بار در سال های ۹۵ و ۹۶ موفق به اخذ ISO ۹۰۰۱  از مراجع ذیصلاح شده است. این مرکز دارای چندین آزمایشگاه است تصویربرداری تشدید مغناطیسی (۳ تسلا) (MRI) که تصویر برداری آناتومیکی(ساختاری)، تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی، تصویربرداری تشدید مغناطیسی انتشاری، تصویربرداری پرفیوژن و طیف نگاری تشدید مغناطیسی در آن انجام می شود. 

آزمایشگاه بعدی الکتروانسفالوگرافی (EEG) است که ثبت پتانسیل های برانگیخته، Hyperscanning EEG و مطالعات نوروفیدبک را انجام می دهد و تا پایان سال ۹۶ این آزمایشگاه ۶۲۳ ساعت فعالیت داشت. طیف نگاری مادون قرمز نزدیک مغز (fNIRS) آزمایشگاه بعدی این مرکز است که اندازه گیری تغییرات غلظت اکسی و دئوکسی هموگلوبین در حضور و عدم حضور محرک و انجام مطالعات BCI و انجام مطالعات هایپراسکنینگ در آن امکان پذیر است برای این آزمایشگاه نیز ۶۷ ساعت آمار فعالیت در سال ۹۶ ثبت شد . تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای ( (TMSبا ۱۳۶ ساعت آمار فعالیت، تحریک الکتریکی مغز tES)) با ۴۲ ساعت آمار فعالیت و پردازش تصویر و سیگنال نیز دیگر آزمایشگاه های این مرکز با وظایف مربوط به خود هستند. همچنین تمام آزمایشگاه ها مجهز به دستگاه های سازگار با MRI هستند. 

برگزاری کنفرانس‌هایی با حضور متخصصان کشور 

آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز جهت ترویج فعالیت ها و معرفی هر چه بهتر آزمایشگاه در حدود ۱۶ کنفرانس مرتبط در تهران و سایر شهرها حضور داشت و از این رویداد ها حمایت کرد. همچنین حدود ۲۰ سخنرانی تخصصی در کنفرانس های مختلف با هدف ترویج علوم شناختی در رویدادهای مختلف توسط اساتید آزمایشگاه انجام شده است.

راه اندازی  واحد مدیریت ارتباط با مشتری 

آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در سال ۹۶ واحد ارتباط با مشتری خود را با هدف شناسایی و جذب متخصصان و پژوهشگران حوزه های مرتبط و  ارائه هر چه بهتر خدمات پژوهشی راه اندازی کرد. از جمله دستاوردهای فعالیت‌های واحد ارتباط مشتری در سال ۹۶ تهیه یک دیتابیس  حدود ۰۰۰/۱۰ نفری از کلیه متخصصین و افرادی که در زمینه های مرتبط فعالیت می کنند و همچنین ثبت و اجرای حدود ۲۰۰ پروژه در هر ۷ آزمایشگاه فعال که برخی از این پروژه ها همچنان در حال اجرا است.
 

کد خبر 4264896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha