۲۱ فروردین ۱۳۹۷، ۲۲:۴۱

امام‌جمعه شاهرود:

فعالیت معدن بوکسیت شاهوار طبق قانون باشد/ ضرورت دفاع از محیط‌زیست

فعالیت معدن بوکسیت شاهوار طبق قانون باشد/ ضرورت دفاع از محیط‌زیست

شاهرود-امام‌جمعه شاهرود با بیان اینکه فعالیت معدن بوکسیت شاهوار باید در چهارچوب قانون باشد، گفت: در معدن کاوی باید حقوق مردم منطقه رعایت و تخریب ها حداقلی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام عباس امینی عصر سه‌شنبه در دیدار با فعالان محیط‌زیست به میزبانی دفتر خود بابیان اینکه اصل دفاع از محیط‌زیست درست است، ابراز داشت: در موضوع تخریب صورت گرفته در کوه شاهوار آگاه هستیم و به سهم خودمان خطر را احساس می‌کنیم بنابراین فعالیت این معدن باید در چهارچوب قانون انجام شود.

وی بابیان اینکه ضرورت حفظ محیط‌زیست در دین و اعتقادات ما همواره مورد تاکید است و ائمه اطهار(ع) نیز درآیات و روایات مختلف نسبت به حفظ آن تأکید داشتند، افزود: مدیران شاهرود با توجه به وظایفی که دارند در قبال معدن تاش باید به‌موقع اقدام کنند تا حداقل تخریب‌ها صورت گیرد.

ضرورت کاهش آسیب به محیط زیست

امام‌جمعه شاهرود بابیان اینکه نگاه به محیط‌زیست باید فراگیر باشد، افزود: در دوران پست‌مدرن اسلامی پشیمان خواهیم شد که چرا روستاها را به شهرها تبدیل کردیم، در شرایط کنونی بومگردی، کشاورزی و تولید را تحت تأثیر قرار گرفته است و با دست‌اندازی در محیط پیرامون خود حیات‌وحش را فراری داده ایم.

امینی بابیان اینکه نسبت به سهم خودمان باید آسیب به طبیعت را کاهش دهیم، تصریح کرد: باید در معدن‌کاوی حقوق مردم تاش، بسطام و شاهرود رعایت و تخریب‌ها قانون‌مند و حداقلی شود.

وی افزود: چرا محیط‌زیست برای جاده کشی در جنگل ابر کلید لودر را خاموش،  اما در بزرگراه تهران شمال که درختان زیادی نابود می‌شوند و در قبال معدن شاهوار علیرغم پیگیری‌های صورت گرفته سکوت می‌کند؟ لذا محیط‌زیست باید در خدمت مردم باشد.

 تغییر مسیر چشمه های شاهوار 

فعال محیط‌زیست نیز در این نشست بابیان اینکه فعالیت معدن شاهوار ۱۱.۸ هزار هکتار است، ابراز داشت: در شرایط فعلی تنها دو برابر این مقدار مجوز جاده احداث‌شده و روزانه حدود دو هزار و ۶۴۰تن سنگ بوکسیت بدون نخاله از منطقه خارج می‌شود.

محسن ابراهیمی بابیان اینکه معدن بوکسیت در شاهوار همچنان حتی طی ایام تعطیلات در ارتفاع سه هزار و ۵۰۰متری به استخراج و برداشت ادامه می‌دهند، تصریح کرد: ۲۰کامیون با بار ۲۵ و ۳۰ تن هر بار بیش‌ازحد ظرفیت ماشین سنگ بار می‌زنند و جاده ۳۵ کیلومتری دسترسی همچنان در حال تعریض است و جز ماشین صدای دیگری به گوش نمی‌رسد.

وی بابیان اینکه کوه شاهوار به‌عنوان منبع ذخیره برف و تأمین‌کننده آب منطقه با استخراج معدن دچار آسیب شده و منابع آب منطقه آلوده خواهد شد، افزود: هوای خوب شاهرود را مدیون شاهوار هستیم اما در مقابل با انفجارهای پیاپی و تغییر مسیر رودخانه و چشمه‌های این کانون آب ساز به سمت خشکیدن سوق پیداکرده است.

شاهوار کوهی زخم خورده

عضو شورای شهر شاهرود نیز در این نشست بابیان اینکه تنها با نگاهی به نقشه‌های گوگل ارث و مقایسه آن از سال ۹۰ تاکنون می‌توان عمق این فاجعه را درک کرد، ابراز داشت: خارج شدن بیش از ۱۰۰تریلی سنگ خالص هرکدام با سی تن بار میزان برداشت را مشخص می‌کند که این حجم، دو برابر باطله دپو شده برای شاهوار برجای خواهد گذاشت.

حسینعلی سمیعی بابیان اینکه به‌جای شاهوار با کوهی شخم‌خورده تا ارتفاع سه هزار و ۴۰۰ متری مواجه هستیم، تصریح کرد: شاهوار ذخیره‌گاه آبی شاهرود است که اثر تخریبی آن تنها مختص به روستای تاش نیست چرا باید خاک این سرزمین بدون هیچ منفعتی برای شهرستان به استان دیگری ارسال شود.

وی بابیان اینکه طبق قانون باید یک درصد بهره‌برداری معادن صرف عمران و آبادانی روستاهای حومه معدن شود، افزود: از این محل حتی یک ریال نیز به مردم تاش پرداخت نشد و کل اشتغال کاذب ایجادشده ۲۰ نفر است.

ضرورت ورود دادستان به عنوان مدعی العموم پیرامون شاهوار

عضو شورای شهر شاهرود همچنین بابیان اینکه نحوه استفاده از نعمت‌های خدادادی مهم است، ابراز داشت: انفجار ساده‌ترین راه برداشت و بهره‌برداری از معدن به شمار می‌رود اما آیا سایر کشورها نیز هنگام بهره‌برداری همین آسیب را به محیط خودشان وارد می‌کنند.

سمیعی بابیان اینکه در قبال بهره‌برداری از معدن بوکسیت به اشتغال کاذب بسنده کردیم، تصریح کرد: دادستان باید به‌عنوان مدعی‌العموم وارد بحث شاهوار شود که آیا برداشت‌های فعلی با مجوزها همخوانی دارد و در قبال شاهوار درواقع چه چیز نصیب شاهرود شده است؟

وی بابیان اینکه جاده عریض معدن شاهوار را هیچ‌کدام از محورهای شهرستان به خود ندیده است، افزود: در قبال ارس‌های قطع‌شده در اقدام نمادین کاج به تعداد محدود کاشته شد اما آیا کاج گیاه بومی شاهوار است؟ یخچال‌های طبیعی شاهوار با معدن‌کاوی در حال تخریب هستند و حال باید پرسید آیا طبیعت منطقه تحمل این‌همه تخریب را دارد؟

کد خبر 4268266

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha